Nov 18

Pamflet pentru femeile cinstite şi tari din fire
Azi, dacă nu-şi bagă codiţa cel smolit, femeile liberale se vor aduna să-şi aleagă şefa. Potrivit bârfelor, iar femeile sunt cele mai pricepute la acest capitol, actuala şefă interimară Cătălina Lupaşcu, dezmierdată şi „Gogoşica parfumată” (probabil de la zahărul vanilat cu care a fost presărată!) nu va fi titularizată.
O altă liberală, mult mai focoasă în fapte, aspiră la şefia liberalilor cu fustă. Este vorba de Marilena Mardare, directoarea de liceu care nu s-a lăsat schimbată din funcţie nici dacă ar fi fost surghiunită precum pe vremuri femeile uşoare. Iar pe vremuri femeile rele de muscă erau aduse în piaţa publică îmbrăcate în costumul Evei, tăvălite prin ceva dohot, trecute apoi printr-o ploaie de pene şi fugărite peste deal de sat.
Nesurghuiunită din funcţia de director, dovadă că doctoriţa noastră în chimie pusă şefă la Inspectoratul Şcolar Botoşani nu se pricepe nici măcar să folosească hârtia de turnesol pentru a deosebi baza de acid, în cazul de faţă neghina de grâul dăscălimii, Marilena este în schimb mult apreciată de actuala conducere a PNL, motiv pentru care ea candidează la şefia femeilor liberale de una singură. Probabil ca să se evite vreo surpriză neplăcută şi ce n-a făcut Ada Macovei să fi înfăptuit femeile liberale, adică mazilirea Marilenei, liderii PNL nu i-au pus contracandidate.
Cu ceva ani în urmă, încă mahmur de la cheful de cu seară pus la cale într-un restaurant din Poiana Braşiov, liberalul Ludovic Orban rostea cu adâncă sinceritate, referindu-se la botoşăneanca noastră Raluca Turcan, fostă Tatarcan, că în PNL femeile promovează trecând prin patul liderilor.
Pe mine altceva mă frământă! Cele care promovează, după ce-au demonstrat că ştiu cum să facă patul şefului, de ce sunt apoi abandonate? Un răspuns ar fi că şefului îi place să schimbe cam des salteaua. Un alt răspuns ar fi că menajera care aspiră la promovare, se dovedeşte ulterior lipsită de fantezie şi face patul în acelaşi fel, plictisindu-l repede pe şef.
Dar să revenim las oile noastre, adică la liberalele noastre botoşănene. Ştim cu toţii că orice urcuş în viaţă începe de la munca de jos. În cazul PNL, aşa cum a grăit şi Ludovic, urcuşul începe de la un pătuţ mai mic, adică de  provincie, după care, din treaptă în treaptă, adică din pat în pat se poate ajunge şi la Bucureşti. Raluca cum a ajuns!?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Gura păcătosului Ludovic”

  1. 1. om Says:

    Jos Marlena!!!! N-o votati!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia