Nov 23

Mircea Geoană a fost mazilit din PSD, conform tipicului istoric moştenit de social-democraţi de la bunicii lor comuniştii. Etichetat de Ion Iliescu „Prostănacul”, etichetă de care n-a scăpat şi nu va scăpa vreodată, Geoană a primit ce-a meritat, căci el n-a fost un lider de partid genial.
Şi Geoană, ca mai toţi liderii politici postdecembrişti, a acţionat după anumite interese personale sau de grup. Această cloacă politică în care s-a complăcut i-a fost fatală ieri.
Era de aşteptat să aibă un astfel de sfârşit. Să ne amintim de acea scenă jenantă din seara alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2009 când a exclamat: „Mihaela, dragostea mea, am învins!” Victoria lui n-a stârnit bucuria lui Iliescu sau Năstase, care nu s-au grăbit să-l felicite. Şi bine au făcut, că până dimineaţă Geoană era deja marele învins.
Ca preşedinte al PSD, Geoană a fost înconjurat de oameni care i-au speculat slăbiciunile, iar când n-a mai avut putere l-au părăsit imediat. În schimb, Geoană i-a îndepărtat din preajma sa pe liderii locali loiali persoanei sale. Să ne amintim cum l-a mazilit pe Constantin Conţac. L-a trimis pe „credinciosul” său de la Iaşi, dorohoianul Gheorghe Nichita, care i-a decapitat pe liderii PSD de la Botoşani, Suceava, Piatra neamţ.
La Congresul PSD, când Geoană nu mai era pe cai mari, primii l-au trădat „Sfetnicii” săi de taină, precum Nichita. Dacă în Congres se afla Conţac şi nu Marcu, Mârza de la Suceava sau cel de la Piatra Neamţ, Geoană era şi astăzi preşedintele PSD.
N-a avut profunzimea politică necesară şi n-a dovedit pricepere în a-şi alege apropiaţii. Aşa că a fost linşat politic fără nici un fel de remuşcări din partea celor care îi ridicau osanale când se afla la putere. La Botoşani, bădia Costică Conţac poate fi bucuros. A fost răzbunat!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Conţac a fost răzbunat”

  1. 1. un cetatean Says:

    La Congresul PSD,membrii PSD din Botosani nu au fost influientati in nici un fel de ai vota ori pe D-l Geoana sau pe D-l Ponta. Fiecare a votat cum a crezut el ca este mai bine pentru partid.

  2. 2. dorohoian de Spania Says:

    “cetateanule” trebuia sa semnezi ca “un votant la congres”ca in calitatea ce ti-o asumi,de simplu cetatean n-ai de unde sti cum au votat participantii chiar daca ei ti-au jurat ca asa a fost.
    In alta ordine de idei cred ca si Basescu a fost razbunat,vorba aia:”ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”…sau….”semeni vant culegi furtuna”.Amandoua i se potrivesc lui Geoana cat si infantililor Ponta si Antonescu.Ultimii doi sa se pregateasca…le vine randul si cat de curand.Nu pot sa-mi inchipui de ce cam 50% din politicieni sunt mai inutili,mai prosti decat niste copii de la gradinita.Am vazut copii la tv isteti foc,inteligenti,mai mare dragul sa-i asculti,pe cand unii politicieni cand vb la tv iti vine sa te arunci de la etaj.Imi inchipui ce-i in parlament,acolo intre ei.pffffff…varza

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia