Nov 25

Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani din partea PSD, a anunţat că prin fonduri europene oraşul Darabani va beneficia de o nouă reţea de apă potabilă.
Vicele a cam încurcat fondurile, susţinând că finanţarea va fi din fonduri europene de preaderare, fapt sancţionat cu promptitudine de un cititor carte i-a atras atenţia că România este deja membră a Uniunii Europene, aşa că avem de-a facfe cu  fonduri structurale.
Fiind vorba de finanţări în parteneriat cu Ucraina şi Republica Moldova, state ce bat la uşa UE, în situaţia dată sunt fonduri de preaderare acordate acestor două şări. Numai că vicele le-a bolmojit, cr5eaând confuzie.
Să-i iertăm lipsa de experienţă în domeniu şi în funcţia deţinută de puţin timp, dar să-i sancţionăm faptele legate de afirmaţiile făcute. Oraşul Darabani are reţea de apă potabilă, dar total necorespunzător executată.
Vicele Mihai Aroşoaie este din Darabani şi este vărul fostului primar PSD de Darabani Cornel Aroşoaie. Acesta a fost primar vreme de două mandate, respectiv 2000 – 2008. Sub mandatul său, firma dorohoiană Codin, patronată de liberalul Cornel Tomescu a executat pe bani mulţi lucrarea de modernizare aducţiune apă oraş Darabani.
Numai că Tomescu şi-a bătut joc de lucrare, iar după recepţia finală, dărăbănenii au constatat că la robinete le curge un fel de lichid roşu şi nu apă potabilă.
Constantin Conţac, vicepreşedinte al CJ în mandatul 2000 – 2004 şi care avea în răspundere societatea RAJ Apa Botoşani, devenită Apa Grup şi acum Nova Apaserv, a luat act de bătaia de joc a modului în care Tomescu a executat lucrarea şi a dispus o comisie care a întocmit un act de constatare.
Conţac voia să trimită actul Parchetului, cu plângere penală împotriva patronului, dar prefectul de atunci, Costică Macaleţi, şi el membru PSD, a blocat demersul lui Conţac.
L-a blocat pentru că pe lângă Tomescu, vinovat era şi primarul Cornel Aroşoaie, membru maşcat al PSD. Întreaga poveste a acoperit-o fostul prefect Macaleţi, actual deputat PSD.
De atunci dărăbănenii beau apă de la fântână, că-i mai curată şi mai sănătoasă. De ce-o fi vrând acum Mihai Aroşoaie să cheltuie bani europeni pentru a reface ce-a stricat Tomescu? Pentru că vărul său Cornel Aroşoaie vrea să candideze din nou la Primăria Darabani şi are nevoie de scuipat la furcă împotriva actualului primar liberal Gheorghe Burlacu.
Parafrazând un vechi proverb de pe vremea fanarioţilor când se spunea că mână pe mână se spală şi împreună obrajii, reiese că văr pe văr se ajută şi împreună toacă banii publici, fie ei şi europeni.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia