Nov 29

Liderul PNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu, de când a fost desemnat candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani face fel de fel de promisiuni trăsnite şi pline de populism.
Florin Ţurcanu n-a dat publicităţii un program cu care, din funcţia de preşedinte al CJ, să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a judeţului, la modernizarea infrastructurii, la valorificarea potenţialului cultural al judeţului în scop turistic etc.
El vrea să câştige preşedinţia CJ promiţând lucruri în care nici copii de clasa I-a nu pot crede.  De exemplu, în 10 septembrie promitea botoşănenilor un elicopter cu care să aducă bolnavii la spital iar în 24 septembrie promitea că dacă va fi ales preşedintele CJ va aduce bolnavilor din spitale mâncare de la ferma sa din Dracşani şi va spăla pe jos prin saloane alături de femeile de serviciu.
Vineri, săptămâna trecută, ne-a promis o fabrică de peşte. Ţurcanu ori ne ia de proşti, ori prostia lui n-ţare margini. În Botoşani a existat o fabrică de prelucrarea peştelui şi care s-a închis după 1990 pentru că produsele sale nu erau competitive ca preţ.
Fabrica era patronată de Gheorghe Nistor, cumătrul lui Ţurcanu. Nistor este directorul societăţii Piscicola şi patronul iazului Dracşani, cel mai mare iaz din ţară. Dacă Ţurcanu îşi întreba cumătrul de ce a închis fabrica de peşte, n-ar mai fi debitat o asemenea inepţie.
Ţurcanu ne poate lua de proşti, dar îi vom demonmstra la alegerile de la anul că nu la noi stă găzduită prostia şi se simte la ea acasă. Este adevărat că Ţurcanu a ajuns deputat cu astfel de gogoşi electorale vândute botoşănenilor în campania alegerilor parlamentare din 2008.
A promis atunci în Colegiul Săveni că dacă va fi ales deputat va înfiinţa câte un cabinet parlamentar în fie care comună. N-a înfiinţai nici unul şi nici n-a mai dat prin comunele din Colegiu.
Şi, apropo de cabinetul parlamentar. Deputatul PDL Stelică Strugaru a fost declarat de ANI ca aflat în incompatibilitate cu faptul că şi-a angajat feciorul şef de cabinet. Dar Ţurcanu, care şi-a angajat şef de cabinet amanta, nu se află în incompatibilitate? Poate că faţă de lege nu, dar moral faţă de noi da.
Se mai lăuda zilele trecute Ţurcanu că nimeni nu i-a scos ochii pentru datoriile neachitate din campania anului 2008. Oare? Habar n-are deputatul Ţăurcanu ce i se pregăteşte pentru campania de la anul. Nu numai că va fi bucuros să renunţe la candidatura pentru preşedinţia CJ, dar va fi bucuros să mai poată ieşi pe stradă fără a-şi acoperi faţa. Ai păutinţică răbdare monşer! I-ar fi spus Caragiale, că după fapte vine şi răsplata.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia