Dec 05

Editura Agata Botoşani, prin directorul Ioan istrati, a organizat sâmbătă, la Galeriile de arte Botoşani, lansarea a doiuă cărţi despre şah. Unul dintre autorii acestor două volume a fost şi Silvia Diaconu, soţia maestrului în şah Mihai Diaconu.
Fiind vicepreşedinte al Organizaţiei de femei a PSD Botoşani, Silvia Diaconu, în mod firesc, şi-a invitat la eveniment şi şefii politici, inclusiv partenerii USL, adică liderii liberali.
Aşa s-a făcut că în sala Galeriilor şi-au făcut prezenţa personaje politice care n-au nimic în comun cu jocul de şah, doar mânaţi de dorinţa de a se face remarcaţi. Cele două cărţi de şah nu numai că promovează sportul minţii dar au şi un accentuat rol cultural. Iar politicienii n-au prea multe puncte comune cu cultura, decât doar că o pângăresc din când în când cu prezenţa lor.
Liderii PSD au intrat în grup, conduşi de Gheorghe Marcu urmat de Costică Macaleţi şi Gheorghe Vâzdoagă. Niciunul dintre cei trei n-au ceva comun cu sportul minţii, în politică baza constituind-o şarlatania şi nicidecum raţiunea şi logica.
De la liberali au venit Florin Ţurcanu însoţit de Roxana cea dornică de dragoste mioritică, Grigoraş patronul societăţii RVG şi alţi membri mai mici în rang. Ţurcanu avea capul acoperit cu o imensă pălărie. Cineva, hâtru la vorbă, s-a străduit să descopere dacă are ceva sub pălărie. S-a lăsat păgubaş, neputând observa ceva ce s-ar potrivi cu jocul de şah.florin.jpg 
Totul părea să se desfăşoare în deplină armonie, când în sală şi-a făcut prezenţa Mihai Baltă, cel invitat de Silvia Diaconu să recenzeze cele două volume.
La vederea lui Bală, staff-ul PSD a făcut feţe, feţe. Imediat şi-au adus aminte că au o şedinţă urgentă. Aşa că Marcu, Macaleţi şi cu Vâzdoagă în coadă au plecat valo-vârtej. Aşa de grăbiţi au fost că nu şi-au mai luat la revedere de la autori, n-au cumpărat nici cărţile şi nici nu l-au salutat pe Mihai Baltă, cum s-ar fi cuvenit, mai ales că le-a fost şef politic.
Acelaşi personaj hâtru a remarcat că spaima care i-a cuprins pe liderii PSD nu le va trece decât numai dacă vor fi afumaţi cu un fir de păr din capul lui Baltă.
De ce s-au speriat în aşa hal liderii PSD am să comentez într-un articol separat. Cert este că lansarea celor două volume de spre jocul de şah nu se putea face fără ca Mihai Baltă să fie invitat. Inginerul Baltă este membru al Comitetului Director al Federaţiei Române de Şah, este căpitanul echipei naţionale a României de şah pe Internet, este membru al Lotului olimpic de şah al României, este câştigătorul Cupei de şah a Clubului de şah Belfort din Franţa.
Cu o astfel de zestre care-i recunoaşte capacitatea de a stăpâni la cel mai înalt nivel jocul minţii umane, cum să nu se sperie liderii PSD. Personajul hâtru n-a ratat prilejul de a constata că Florin Ţurcanu a rămas. Zicea hâtrul nostru c-ar fi fost păcat de pălărie, dacă ar fi plecat. . Iar dacă avem în vedere că odată cu pălăria ar fi plecat şi Roxana, atunci chiar că evenimentul n-ar mai fi avut farmec telectual.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Sâmbătă, liderii PSD au tras o spaimă de neuitat”

  1. 1. frantuzu' Says:

    Palaria e foarte utila, ca sa nu zic chiar esentiala. Intoarsa cu susu-n jos si tinuta la nivelul taliei, se foloseste in mod convingator si cu frumoase rezultate in timpul campaniei, evident impreuna cu adresarea “s’il vous plait, monsieur”.

  2. 2. Un participant la eveniment Says:

    D-le Rotundu,nu stiu cum ati vazut D-stra fetele celor prezenti la lansarea celor doua carti de sah,atat timp cat nu ati fost de fata.Ma gandesc serios, ca D-stra ce visati noaptea, a doua zi scrieti. Nimeni pe nimeni nu a speriat,din contra cel mai emotionat a fost D-l Balta,care nu se astepta probabil la o audienta cu asa de multe personalitati.Deasemeni vreau sa va informez ca aproape toti participantii la acest eveniment cunosc jocul de sah,o mare parte dintre ei chiar avand si multe concursuri castigate ale acestui sport.Nu stiu insa daca D-stra aveti habar de cum se muta piesele pe tabla cu 64 de patrate albe si negre.

  3. 3. magarin Says:

    ce personalitati erau acolo? hai sa fim seriosi, doar nu le spuneti personalitati nulitatilor de gen feminin si masculin de pe la tomberonul politicii din BT, acesti ahtiati sa conduca judetul asta, fara sa fi demonstrat in viata lor ca sunt in stare si de altceva decat manareli, sforarii, mediocritati intelectuale ascunse dupa vreo diploma din asta liberalizata, dupa 89…..poate dl Balta este o personalitate, controversata ce-i drept, dar macar nu-i tampit ca Marcu sau alte jigodii care nu scapa niciun prilej de a se felicita unul pe altul, ca sa zica lumea nestiutoare, ca mare activitate politica e pe la PSD….de fapt e un kkt mare, zgandarit sa miroasa atat cat trebuie

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia