Dec 06

Mai nou, cel ce reprezintă tineretul social-democrat, mă refer la „tinerelul” Răzvan Rotaru, face deplasări prin comunele judeţului şi ţine conferinţe despre cum pot baronii locali ai OSD să jumulească statul de venituri.
Rotaru explică patronilor membri ai PSD, cunoscuţi baroni locali din guvernarea Năstase, că nu trebuie să-şi facă probleme cu evaziunea fiscală şi cu plata obligaţiilor fiscale la stat. Rotaru le explică pe îndelete cum că cei de la Garda Financiară sunt câinii săi credincioşi şi că orice le ordonă, comisarii execută fără crâcneală.
Le mai dă asigurări Rotaru că dacă totuşi au vreo problemă cu vreun comisar mai îndărătnic, să fie anunţat imediat şi rezolvă el problema.
De unde până unde Răzvan Rotaru, fost membru al lumii interlope până de curând, după cum susţin cei care-l cunosc şi i-au cunoscut preocupările şi îndeletnicirile de prin ţările europene pe unde a hoinărit până ce l-au făcut cei din PSD liderul tineretului social-democrat, are ascendent asupra comisarilor financiari? .
De altfel Rotaru i-a şocat pe botoşăneni declarând nonşalant pe postul local de televiziune Somax cum a mituit el un înalt funcţionar din Finanţe pentru a obţine un imobil în Vama Stânca Ştefăneşti, pentru a-l revinde apoi profitabil unui italian.
Legat de garanţiile pe care Rotaru le dă baronilor locali ai PSD xcă pot practica evaziunea fiscală fără teamă de cei de la Garda Financiară, recunosc că pentru mine a fost o noutate să aflu. Ştiam că Rotaru a fost şef la Garda de Mediu, dar aceea l-am întrebat pe cel care mi-a relatat o lecţie de evaziune fiscală ţinută recent de Rotaru într-o comună cu primar social-democrat dacă a înţeles bine spusele lui Rotarui şi nu cumva confundă Gărzile între ele.
Personajul în cauză, şi el un baron local al PSD, mi-a explicat în detaliu că nu face nicio confuzie şi că Rotaru a fost destul de exp0licit că se referă la Garda Financiară şi nu la cea de Mediu.
Acum doi ani am mai scris despre incapacitatea politică a lui Cătălin Flutur de a-l schimba din funcţia de şef la Garda Financiară pe Liviu Mihai. Apoi l-a schimbat, dar nu pentru mult timp. Prin manevre nedesluşite, Liviu Mihai a fost repus în funcţia de şef şi de atunci se simte bine mersi.
Cu privire la Liviu Mihai sunt multe de spus. Omul era un biet inspectoraş de credite la Banca „Ion Ţiriac”, şi se mulţumea cu ciubucurile primite de la patronii care aveau linii de creditare, pentru a le accepta balanţe contabile măsluite. Când Guvernul Tăriceanu şi.-a intrat în pâine, preşedintele PNL la Botoşani era Mihai Ţâbuleac.
Iar Ţâbuleac , consătean cu Liviu Mihai, ambii din satul Crasnaleuca, comuna Coţuşca, l-a promovat de la bancă în funcţia de comisar şlef la Garda Financiară.
De netezirea drumului lui Mihai spre această funcţie s-a ocupat atunci Florin Ţurcanu, omul de încredere al lui Ţâbuleac. Tot Ţurcanu s-a ocupat de Mihai în primăvara şi toamna anului 2008 pentru a aduna de la patroni bani pentru PNL ca să susţină campania electorală. Am scxris atunci despre aceste acţiuni coordonate de Ţurcanu, dar n-a zis nimeni nimic, preferând să aplice politica struţului.
Venirea la putere a Guvernului Boc nu l-a afectat prea mult pe Mihai. Îngerul său păzitor, Mihai Ţâbuleac, a reuşit să-i convingă pe cei din PDL să-l lase pe funcţie. Iar Florin Ţurcanu a continuat să-l considere omul de bază al PNL. Iată că, intrând în USL, Ţurcanu n-a intrat cu mâna goală. L-a adus ca zestre şi pe Liviu Mihai,
Ala se explică de ce nRăzvan Rotaru se laudă prin comunele judeţului şi dă asigurări baronilor locali ai PSD că pot practica la grteu evaziunea fiscală neavând a se teme de cei de la Garda Financiară.
Inexplicabil rămâne faptul de ce vor cei din USL la putere de vreme ce o duc mai bine în Opoziţie?! Şi nici nu sunt în atenţia celor de la DNA.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Din preocupările „tinerelului” Răzvan Rotaru”

  1. 1. om Says:

    Sa nu uitam ca a luptat impotriva etonobotanicelor. De la actiunea lui, consilierii au dat legea care desfiinteaza magazinele astea

  2. 2. ALT CETATEAN Says:

    CE NU STITI DV,D-LE ROTUNDU,ESTE FAPTUL CA ,RAZVAN ROTARU NU LA SEFUL GARZII SE REFERA CI LA CITIVA COMISARI (PUTINI)CARE PROVIN DIN ACEEASI LUME(INTERLOPA,DE DESFRIU SI GATA DE ORICE PT.DISTRACTII SI CISTIG),CARORA ROTARU LE-A DAT SI ADEZIUNI DE SIMPATIZANTI PSD(ORICUM EI AU ADEZIUNI SI LA PDL),SINT SERVITI CU TOT CE-SI “DORESC” SI VORBESC ACEEASI “LIMBA”.LA FEL CA SI RAZVAN ROTARU,SINT PROTEJATI DE CATRE ANUMITE PERSONAJE CARE DE CARE MAI COMUNISTE SI MAI SECURISTE.

  3. 3. Ady Says:

    Vezi legaturile cu inspectorii de la Finante!Oricum Rotaru e pe faras in PSD,e o chestie doar de timp!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia