Dec 12

Primarul comunei Mihai Eminescu, nu demult absolvent de Bac, semn că el nu aparţine actualei generaţii de rataţi ai Bacului, se distinge şi prin alte calităţi demne de consemnat pentru cei din viitor.
În urmă cu vreo zece ani, după ce i-a turnat doi copii, Verginel a constatat că nevastă-sa nu se prea pricepe la pat.
Asta după ce-a comparat-o cu Ana, femeia visului său, descoperită printr-o coşmelie de prin Botoşani. Ana, meşteră mare în a-i ridica pe bărbaţi spre al nouălea cer, i-a plăcut de Verginel, aşa că şi-au unit destinele.
N-a venit la Veginel cu mâna goală, i-a adus cei doi copii ai săi. Această întorlocare de destine a avut la bază „copii mei” şi „copii tăi”, lipsind precum se poate constata „copii noştri”.
Ambiţios din fire şi cu noua nevastă pricepută în dragoste, Verginel şi-a propus să ajungă primarul comunei. Şi a ajuns!
Ca primar, dacă nu curge picură şi tot se adună câte ceva. Numai că o casă cu patru copii şi o nevastă focoasă nu se ţine cu leafa de primar. Aşa că Verginel a mai pârlăcit câte ceva pe seama pământului cuvenit unor moştenitori de drept sau pe nedrept. L-au zăpsit cei  de la DNA şi i-au încropit un dosar de toată frumuseţea.
Cu tinicheaua legată de coadă de către cei de la DNA, Verginel şi-a pus maree speranţă în penalistul de la Cluj, prof. Mateuţ. A strămutat şi dosarul pe la Baia Mare, ca să-i vină profesorului mai la îndemână. Ceva, ceva tot l-a avantajat. Aflând că-i primar de Opoziţie şi nu Putere, judecătorii l-au pricopsit, din milă, cu o condamnare de doi ani închisoare cu suspendare.
Verginel a mirosit că-i rostul de ceva puşcărie, aşa că n-a stat cu mâinile în sân să aştepte verdictul magistraţilor. Şi-a luat o serie de contramăsuri. A început să-şi consolideze poziţia în primărie. Aşa că şi-a angajat cei doi nepoţi,  care să-l ţină la curent cu vreun eventual boicot la scaunul său.
Apoi şi-a adus şi nevasta cea focoasă, meşteră la pat, după cum singur s-a lăudat. După ce şi-a văzut nevasta angajată la primărie, Verginel a răsuflat uşurat. Iar când judecătorii l-au condamnat, el le-a dat cu tifla şi a declarat că  viitorul primar al comunei lui Eminescu va fi nevastă-sa „Tant’ Ana”. Acest nume vine de la faptul că unui din cei patru copii din noua familie nu-i zicea „mama Ana” ci „Tant’Ana”, după alţii, răuvoitori, „TaontAna”.
Să recapitulăm. Verginel, tractorist fruntaş al comunei Eminescu, a descoperit-o pe Ana cea focoasă, cu care şi-a întemeiat o nouă familie. După ce-a ajuns primar, ca să moară duşmanii de ciudă, şi-a luat şi Bacul. S-a pus bine cu şeful său politic de la Botoşani,  proaspătul licenţiat în drept Florin Ţurcanu, şi s-a rostuit cu funcţia de vicepreşedinte PNL. Mai nou şi-a băgat şi nevasta în politică, vicepreşedintă la organizaţia de femei. Şi-a angajat în primărie doi nepoţi şi nevasta, pe care a anunţat că o va face primar în locul său.
Pentru matrapazlâcurile făcute prin primărie, dacă Verginel era primar PDL, era acum după graztii. Fiind numai primar USL, a fost condamnat cu suspendare şi cu dreptul de a-şi face nevasta primar, ca să rămână postul în familie.
Să mai luăm act că Veginel şi toţi cei din USL vor la Putere. Să nu uite aceşti pui de lele că nemulţumitului i se ia darul. Adică condamnarea cu suspendare poate deveni şi cu încarcerare. După judecarea recursului!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Despre „Tant’Ana”, nevasta lui Verginel”

  1. 1. TERMICA Says:

    Mare dreptate aveti domnule Rotundu.O cunoastem toti angajatii de la fosta TERMICA-actuala MODERN CALOR S.A. Botosani.Tant-Ana(Toantana)era croitoreasa madamei(doamna in lb.franceza)Chirila Nicolina si mai multor madame sus-puse din respectiva unitate.Pe langa activitatea de croitoreasa personala,”indeplinea”atributii de casier-incasator, in unitate, cand voia.Bineinteles cu acceptul tacit al conducerilor ce s-au perindat la TERMICA(director Pantiru Bogdanel, Pietraru Florentin, Iacob Mihai,si actualul Diaconu Ion-fotograful). Nu are multi neuroni aceasta “tantana”,intr-adevar e mestera la pat in orice forma.Au beneficiat multi colegi(sefi sau nu)de aceasta femeie-barbat(asa arata).Aceasta fam.Gireada este bunaaa prietena cu fam.preotului din com.M.Eminescu.Verificati si veti afla ca au afaceri impreuna.SUCCES DOMNULE ROTUNDU.

  2. 2. gicu Says:

    ce ziceti de Doamna Giredana?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia