Jan 11

Ieri, cineva m-a atenţionat că o minte cam nesedimentată şi deplin rurală de prin USL s-a exprimat că „mai zburdă Rotundu până la toamnă, după care-l băgăm noi după gratii”.
Omul, aflat vioara a doua într-unul din cele două partide ce formează această ruşine a istoriei politicii româneşti numită USL, vorbeşte de funie în casa spânzuratului.
Nu eu am a mă teme că voi sta după gratii, ci cei care deja au primit o condamnare pentru matrapazlâcuri şi ilegalităţi şi care aşteaptă cu frica-n spate ca nu cumva după rostirea deciziei din recurs să fie încarceraţi. Nu eu îmi pregătesc nevasta pentru postul de primar, ci acei nerozi politici care lasă în urma lor, prin USL, parfum de sconcs amestecat cu arome de cretinism uman.
Despre faptul că mă vor băga după gratii cei din USL n-am frică pentru că vor mai trece ceva ani până voi ajunge la pensie, vor trece şi ceva decenii de pensie iar cei din USL tot nu vor ajunge la guvernare în forma lor politică actuală.
Nici nu întrezăresc cam ce soluţii ar putea găsi să mă oprească din a scrie ce am de scris. Cu scrijelirea numelui pe toacă au încercat preoţii şi n-a dat rezultate. Cu agheasmă am fost stropit în fel şi chip, prin exterior şi interior, şi tot n-am fost oprit să spun ce am de spus.
Cu magia neagră au încercat foştii salariaţi de la Comaliment, dar s-au întors blestemele asupra lor şi au rămas fără locuri de muncă. Marcel Georgescu a încercat cu „ochiul dracului” şi a constatat că arginţii lui Iuda nu sclipesc a ispită în faţa oricui.
Însă ce spune o zicală bătrânească, de ce te temi de aceea nu scapi, este cât se poate de adevărat. De ce se tem cei din USL, de aceea nu  vor scăpa. Unii dintre ei, mai maşcaţi la funcţie, au primit deja semnale că le pregătesc nişte surprize de toată frumuseţea.
Numai să dea colţul ierbii, să sticlească soarele în roua dimineţii şi am să încep să arat botoşănenilor adevărata faţă a unora dintre ei. Mai ales a acelora care ne cer votul să se cocoţe în funcţii grabnice aducătoare de comisioane  cu care să-i îndestuleze pe creditorii vechi şi noi.
Le-am pregătit „Surprize!… Surprize!…” că începând imediat după Paşti şi până toamna, când vor număra bobocii ieşiţi din urne, nu se vor plictisi deloc. Dimpotrivă, îşi vor aduce aminte de fiecare clipă fericită din viaţa lor trecută, transformată de mine în calvar al prezentului.
Bun venit în Lumea lu’ Rotundu, locul unde se ridică temple Virtuţii şi se sapă temniţe Viciului!
Grăbiţi-vă, tovarăşi, să-mi închideţi gura c-aveţi de ce!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Grăbiţi-vă, tovarăşi, c-aveţi de ce!”

  1. 1. zdrentarosu Says:

    Dar anul trecut, pe vremea aceasta, cand PDL-ul si-a luat el toti banii? Atunci ai tacut malc. Nu ti-a fost mila de USL-isti, de oamenii din satele USL-iste?

  2. 2. Sf. Sisoe Says:

    Anul trecut pe vremea asta banii i-a împărţit Ţurcanu la primarii PNL cu votul PSD pentru că tot ei aveau majoritate. Dar au făcut-o la limita legii nu peste lege ca acuma.

  3. 3. om Says:

    Bai zdrentarosu ti-as zice vreo doua daca nu m-ar cenzura bunul simt. Ce tot PDL, PDL. PNL ul este cea mai mare curva politica. Anul trecut a votat contra PSD si a impartit cu PDL-ul toti banii, asa mai cu mila. Acuma imparte cu PSD-ul si da in PDL. Din cauza USL PSD -ul va pierde alegerile si va disparea ca partid. Ajubnge ca pNt cd ul un partid de mosnegi.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia