Jan 12

După ce au realizat dimensiunea ilegalităţilor comise în şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani prin deturnarea de fonduri votată de consilierii lor judeţeni, liderii USL se eschivează de la orice răspundere. Abia după ce-au lăsat o instituţie judeţeană fără fonduri au realizat în ce bucluc au intrat. Căci Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri nu este o instituţie privată, ci una publică şi încă una extrem de importantă.
Iarna n-a trecut iar zăpada poate cuprinde oricând judeţul. Cine îşi asumă răspunderea că cei de la DJDP nu vor avea bani să plătească deszăpezirile? Apoi, prin deturnarea banilor cuveniţi DJDP către primarii USL, instituţia a fost blocată în derularea programelor cu finanţare Europeană.
Acum, că toate necazurile produse prin votul consilierilor USL au ieşit la iveală, liderii USL, ca orice laş ordinar, fug de răspundere. Deputatul Florin Ţurcanu tace. Liderul PSD, senatorul Gheorghe Marcu, ironic, a declarat că nu el conduce judeţul, deci n-are nicio responsabilitate.
Aceşti doi politicieni au pretenţia ca de la toamnă să conducă judeţul. Sunt ei capabili şi responsabili de aşa ceva? Cine îi consideră responsabili, să le voteze candidaţii sau să-i voteze pe ei, dacă vor candida.
Să ne amintim de boicotul USL cu privire la reorganizarea Spitalului judeţean pentru a primi o categorie de clasificare superioară. Tot consilierii judeţeni USL au votat împotriva comasării spitalelor, pentru că aşa suna ordinul şefilor.
Ţurcanu şi cu Marcu au prezentat fel de fel de scenarii de groază, dacă se va face comasarea. În final, când au văzut că riscul de a răspunde penal este extrem de ridicat, au dat dezlegare consilierilor săi voteze. De atunci a trecut ceva timp şi nici unul dintre scenariile de groază prezentate de liderii USL nu s-a împlinit. În schimb, aşa cum era de aşteptat, au ieşit la iveală interesele meschine ale unor lideri de seamă ai USL, printre care şi cele ale lui Gabriel Oprişanu şi Maria Olari, ambii medici care urmăreau interese personale pe seama Maternităţii Botoşani.
Maternitatea a devenit secţie a Spitalului judeţean iar finanţarea europeană pentru modernizare nu a fost dusă la Suceava, cum au susţinut medicii Oprişanu şi Olaru. Nici medicii din unitate nu şi-au pierdut locurile de muncă, cum se trâmbiţa. S-au redus posturi de funcţionari de birou, cum se şi anunţase oficial.
Laşitatea celor doi lideri USL trebuie să dea de gândit inclusiv membrilor de partid ai PNL şi PSD. Cu astfel de lideri, cele două partide, carte au înregimentate şi persoane de valoare şi care merită să ne conducă, au tot mai puţine şanse de a se bucura de votul botoşănenilor de rând care nu se lasă păcăliţi de jocurile murdare ale celor doi.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia