Jan 17

Cine sunt protestatarii ieşiţi în stradă la Botoşani şi ce vor ei? Printre cei necăjiţi şi care nu înţeleg cursul evenimentelor din ziua de astăzi se află şi nume cunoscute nouă precum Florin Ţurcanu (foto), Romulus Eram, Costică Macaleţi, Verginel Gireadă etc. Aceştia au declarat că protestează pentru o viaţă mai bună.

turcanu-2.jpg
Haideţi să trecem în revistă viaţa grea pe care o duc aceşti protestatari. Florin Ţurcanu, oier de renume din Dracşani, comuna Suliţa, a cărui familie este patroana unei brutării, a unui laborator de carmangerie, a locuit până anul trecut într-o luxoasă vilă din Hudum.
Vila a costat peste o sută de mii de euro şi a achitat jumătate din ea. Pentru că n-a ajuns la putere, ca să achite şi restul, a părăsit vila şi şi-a luat un apartament luxos pe strada Luchian din Botoşani, în blocul societăţii Victor Construct. Omul şi-a lăsat nevasta şi cei trei copii şi şi-a luat amantă, care costă, că-i femeie cu obraz subţire, de orăşeancă, nu ca fosta nevastă, femeie de ţară.
Toate acestea îi fac lui Florin Ţurcanu viaţa grea şi este normal să protesteze pentru o viaţă mai bu8nă.
Costică Macaleţi, fost prefect de Botoşani şi actual deputat PSD are la Vlădeni, comuna natală, o frumuseţe de vilă. Ca să o întreţii costă! Obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Aşa că vrea şi el o viaţă
mai bună, adică pe măsura luxului cu care s-a obişnuit şi ceva în plus. Motiv pentru care a ieşit în stradă.
Romulus Eram este şi el un obidit al actualei puteri. Cât a fost viceprimar de Botoşani, în două mandate, şi-a ridicat o mândreţe de vilă în strada Ştefan cel Mare. Numai gardul costă mai mult decât un apartament la bloc. Mai este şi9 acţionat al societăţii Nord Proiect, pachet de acţiuni care valorează câteva miliarde de lei vechi. Cât a fost viceprimar şi s-a lucrat la B-dul Eminescu, lucrare pe care a coordonat-o direct, i-a mers binişor. Lucrarea a ieşit prost! Acum, obişnuit cu luxul, ar vrea mai mult. Aşa că protestează în stradă pentru o viaţă mai bună. Cum să nu ne fie milă de el!
Verginel Gireadă, primarul celei mai celebre comune din România, Mihai Eminescu, are la Ipoteşti o vilişoară cam modestă. Vrea şi el ceva mai pe măsura personalităţii sale, că omul şi-a luat Bacul şi nu mai este tractoristul de ieri. Are toate motivele să protesteze pentru că actuala putere l-a trimis în judecată pentru matrapazlâcurile făcute prin primărie iar judecătorii i-au răsplătit faptele cu doi ani închisoare cu suspendare şi nu se ştie ce se poate întâmpla în recurs. Omul are nevoie de linişte familială să-şi înnobileze vilişoara, iar puterea îi tulbură această linişte. Are toate motivele să protesteze pentru o viaţă mai bună şi mai ales liniştită.
Mai sunt şi alţi protestatari care vor o viaţă mai bună, dar numele lor nu sunt publice, sunt mai mult prin evidenţele Poliţiei şi ale DNA. Motiv să protesteze împotriva actualei puteri că, dacă pică ea scapă şi ei de dosare.
Noi, toţi ceilalţi, care n-am ieşit în stradă, ducem o viaţă bună, motiv pentru care aceşti protestatari ne invidiază. Ei sunt modeşti, nu aspiră la viaţa noastră bună, vor numai îmbunătăţirea vieţii lor. „Săracii” protestatari!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “„Săracii” protestatari din Botoşani!”

  1. 1. simi Says:

    Bine i-ati mai prezentat pe “sarmanii” judetului in rol de protestatari! Eu personal, nu vad rostul pentru care ar trebui sa particip la astfel de proteste…pe cine sa sustin? Din nefericire in Romania nu exista nimeni capabil sa ne conduca tara intr-o directie buna. Indiferent de culoarea politica, toti politicienii nostri sunt niste hoti nesimtiti,iar cei care s-au adunat au fost recrutati de partide,au interesele lor pentru care urla in strada,nu-l doare pe niciunul ca eu nu am bani suficienti sa-mi platesc ratele,sa-mi iau medicamentele necesare..desi eu ca si multi altii am inteles ca este criza mondiala si este greu, ma intreb de ce sa sufere numai oamenii cinstiti? politicienii si interlopii o duc bine mersi si ne rad in nas!

  2. 2. George Says:

    asa e simi , nu ai pe cine sa alegi… dar trebuie sa facem ceva.. daca nu o sa fie si mai rau decat acum .. si daca vrem sa nu mai fie frauda in tara macar la vot trebuie sa mearga toti cei cu drept de vot chiar daca nu ai pe cine sa votezi iti anulezi votu prin 2 stampile pe buletinul de vot , dar macar ai fost si nu iti pot da votu cui vor ei ..

    oricum trebuie sa ne asteptam la vremuri grele , indiferent cine o sa fie presedinte!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia