Jan 19

Numărul protestatarilor din faţa Prefecturii Botoşani s-a îmbogăţit cu alţi doi „săraci” care protestează pentru o viaţă mai bună. Extrem de agitat şi guraliv s-a arătat a fi fostul miliţian devenit poliţist pensionar Vasile Răileanu.
Fostul ofiţer de poliţie are o pensie de 80 milioane lei lunar. Pentru că Guvernul Boc l-a sărăcit, tăindu-i un sfert din ea, omul protestează de zor, strigând că vrea o viaţă decentă şi nu una umilitoare. Normal, ce viaţă decentă poţi duce cu o pensie de numai 60 milioane lei lunar? Aşa că este moral şi legal ca fostul poliţist să lupte pentru un trai mai bun.
Nevasta poliţistului a lucrat contabilă la Rodipet Botoşani.
Sub Guvernul Năstase, societatea Rodipet a fost privatizată, mai bine zis vândută pe nimic unui arab. Iar arabul a jumulit tot ce se p0utea jumuli, iar când Rodipetul a fost falimentat, Guvernul Tăriceanu l-a preluat din nou la stat. Cu datorii de multe zeci de miliarde de lei. Soţia poliţistului şi-a pierdut locul de muncă împreună cu toţi ceilalţi angajaţi. Deşi era ofiţer special la  fostul Parchet Naţional Anticorupţie Bucureşti, şef fiind procurorul nostru dorohoian Ioan Amariei, Răileanu n-a cerut o anchetă a premierului Năstase că a făcut o privatizare extrem de păguboasă statului român.
În  schimb protestează că i s-a tăiat un sfert din pensie de a ajuns omul muritor de foame, fiind nevoit să trăiască dintr-o pensie lunară de numai 60 milioane lei iar nevastă-sa din pensia de 15 milioane lei.
Ştiţi care-i culmea neruşinării la acest poliţist?
Cât a beneficiat de pensia întreagă, adică de 80 milioane lei lunar, într-un an de zile a primit pensie 960 milioane lei, mai mult decât a contribuit la fondul de pensii în toată activitatea sa. Acum primeşte pensie din banii celor care muncesc pe brânci la patron, dar toţi aceştia au o viaţă decentă şi prosperă, în viziunea p0oliţistului, dacă n-au ieşit în stradă şi continuă să muncească.
Saă mai adaug faptul că imediat ce a fost pensionat, printr-o manevră pe care n-o pot dezvălui acum, Răileanu a ajuns şeful Poliţiei comuni8tare Botoşani cu o leafă lunară de peste 40 milioane lei, având un venit lunar de 120 milioane lei. La aşa o sumă, este normal ca poliţistul să protesteze pentru că Guvernul Boc l-a obligat să aleagă între pensie şi leafa de poliţist comunitar. A ales pensia că era dublă ca mărime.
Un al doilea „sărac” protestatar este fostul poliţist Dumitru Zmău, şi el pensionat anul trecut. Zmău are o pensie de peste 40 milioane lei, are o avere greu de estimat, fermă de animale la Cucorăni, pământuri şi heleşteie,  un complex de alimentaţie publică în construcţie.
Acum, nea Milucă, cum este dezmierdat, protestează că o duce greu. Luând act de nenorocirea care i-a lovit pe cei doi poliţişti din partea guvernului Boc m-a cuprins jalea. Aş plânge alături de ei, dar mai am ceva ani de muncă şi dacă mă las de ea de unde bani pentru plata pensiilor celor doi poliţişti?
 

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Botoşani: Încă doi „săraci” s-au alăturat protestatarilor”

 1. 1. gicu Says:

  Am trecut si eu pe acolo. Am vazut niste domni. M-am uitat la palmele lor, atunci cint intindeau mina sa ia rachiul “6 din 49″ pe care alti domni il plateau la crisma din apropiere. Am aflat ca un om costa intre 50 si 150 de lei. Nu stiu criteriile. La un calcul simplu, ia uite ce iese.
  Au fost 6 seri, cu o medie de 100 de oameni.
  50x 100=5000 lei/zi
  5000×6=30000 lei total
  La astea se mai adauga: drumul la Bucuresti, pentru 300 de persoane care inseamna 6 autocare, ori 1000 lei pe drum (6dus+6intors)=12000 lei.
  Sa nu uitam masa celor prezenti, 300x5mesex15buc=22500 lei.
  Rachiul, “6 din 49″ nu-l mai punem. L-a dat Tibuleac degeaba, ca fiind basca.
  Rezulta doar la Botosani, la un pret min. de 50 lei/cap berbec platit o suma de 64500. Este o suma foarte mica, comparativ cu cea reala pentru ca am omis multe lucruri.
  Ce ziceti de asta?
  Daca faceti un calcul la demonstratia de la bucuresti da 10000×50=500000 lei

 2. 2. Azazel Says:

  Si cu saracii aia reali ce facem ? La fel ca inaijte de 89 ? E pacat ca decredibilizati mass media facandu-va ca in Romania cu exista saracie

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia