Jan 21

buhaceni-enoriasa-3.jpgcosmin-ivasuc-preot-buhaceni-3.jpg Ieri, la biserica din Buhăceni, s-au prezentat pentru o anchetă asupra preotului paroh Cosmin Ivasuc preotul inspector de la Mitropolia Iaşi însoţit de protopopul de Botoşani, părintele Lucian Leonte.
Sătenii de bună credinţă, aşa cum s-a putut vedea şi din reportajul televizat, îl acuză pe preotul Ivasuc că şi-a bătut nevasta, care l-a părăsit, iar de atunci preotul umblă după femeile din sat. Are o amantă în satul Păsăteni, despre care ştie tot satul că părintele o vizitează sau aceasta vine acasă la preot. Preotul a mai fost acuzat că şi-a petrecut o noapte cu o fată de liceu, în vârstă de 16 ani.
Zilnic, spun oamenii, bea peste un lutru de coniac. Îşi petrece timpul la barurile din sat în compania unor persoane dubioase. Din cauza băuturii poliţia i-a ridicat carnetul şi puţin a lipsit să nu fie condamnat.
Anul trecut, de Înălţarea Domnului, s-a îmbătat în cimitirul satului şi a dormit pe un mormânt, în timp ce lumea îl aştepta pe la celelalte morminte. Totul s-a petrecut sub privirile unui poliţist de la comuna Truşeşti.
În decembrie, anul trecut, când umbla cu Ajunul, a dormit două ore şi jumătate la familia Cărbunaru, fiind beat, oamenii aşteptându-l în .poartă
Părintele Ivasuc s-a lăudat prin sat că nimeni nu-i poate face nimic pentru că este cununat chiar de părintele protopop Lucian Leonte.
Numai că ieri, la biserică, s-şa adunat doar gaşca susţinătoare a părintelui. Această gaşcă am filmat-o duminică, 15 ianuarie, găsind-o la băut în biserică, alături de părintele bine ameţit şi el.
Gaşca este formată din nişte femei amatoare de alcool, nişte tineri băutori şi ei (unul era aşa de beat că a arătat fundul la cameră) şi nişte bărbaţi profitori de patimile părintelui.
Această gaşcă a declarat la unison anchetatorilor că părintele Ivasuc n-a comis nicio faptă din cele pentru care a fost reclamat. Oamenii respectabili din sat n-au venit la biserică de teama şi gura celor din gaşca părintelui. Doar Ioan Plăcintaru s-a prezentat, dar a fost huiduit.
Părintele inspector punea întrebări iar gaşa nega în cor că părintele s-ar face vinovat de ceva Procesul verbal l-a scris chiar „naşul” protopop Lucian Leonte.
În urma anchetei părintele Cosmin Ivasuc a fost declarat curat ca lacrima şi bun de  canonizat chiar din timpul vieţii.
Nu l-am cunoscut pe părintele Ivasuc până ce nu l-am găsit beat în biserică şi curgându-i mucii Într-un mod respingător. N-am nimic de împărţit cu el. Dar mi se poare prea jignitor pentru oamenii cu bun simţ din Buhăceni ca preotul să fie considerat model moral pentru comunitate, de vreme ce n-a fost găsit vinovat de anchetatori.
Câteva fapte reprobabile comise de părinte nici nu cereau dovezi de la creştini, ci de la instituţiile statului. Preoteasa a fost bătură şi umilită în văzul lumii şi l-a părăsit. Acest aspect chiar este de ignorat? Noaptea petrecută cu fala de 16 a fost anchetată şi de poliţie. De ce preotul a arătat prin sat un certificat cum că fata este virgină? De ce a simţit această nevoie de a se dezvinovăţi faţă de creştini?
Cm părintele a fost prins beat la volan şi nu mai are carnetul, tot fapte inventate sunt? Că a dormit pe morminte l-a văzut un cimitir întreg, că a dormit cu Ajunul ştie un cot de sat care l-a aşteptat. Mai am nedumerirea de ce a umblat părintele protopop Leonte să blocheze difuzarea reportajului? Dacă era aşa convins că părintele este nevinovat, trebuia să lase totul în seama lui Dumnezei. Să judece El vinovatul.
Cu toate acestea părintele Ivasuc a fost declarat nevinovat şli bun să-i păstorească în continuare pe cei din Buhăceni. El va fi un bun model pentru tinerii căsătoriţi, pentru vârstnici, pentru copii de şcoală. Aşa-l vor şefii săi ierarhici. Părintele îi va aştepta pe păcătoşi la spovedanie şi le va certa pentru păcatele comise
Am fost atenţionat că preoţii sunt vicleni şi făţarnici. Ştiu şi eu acest lucru, că dau peste ei prin toate satele din judeţ. Dar n-am crezut că se poate merge aşa departe cu viclenia şi făţărnicia. Nu trebuie să ne mai mirăm de violenţa din jurul nostru.
Dar eu privesc lucrurile şi altfel.  De vreme ce anchetatorii ştiu adevărul, dar n-au dorit să-l recunoască public, nu se tem de judecata lui Dumnezei? Dacă nu se tem, înseamnă că nici ei nu cred în Dumnezeu iar pe noi ne mint teatral. Zicala că trebuie să facem ce zice popa şi nu ce face el are menirea de a proteja preoţi precum Ivasuc. Eu nu vreau un astfel de model social şi nu accept o astfel de mistificare a moralei creştine.
Biserica trebuie curăţată de cozile de topor care-i ştirbesc imaginea şi menirea. Dar cine să facă o astfel de curăţenie când inclusiv păstorul şef are probleme de imagine şi credibilitate publică? Când romanii au exclamat Vae victis!, erau păgâni, adică credeau în zei. Noi suntem creştini, dar dictonul roman nu şi-a pierdut valabilitatea.
Îmi cer scuze faţă de preoţii cu har, faţă de preoţii sinceri în credinţa pe care o propovăduiesc, faţă de cei care îşi sacrifică viaţa personală pentru a alina durerile credincioşilor dar nu putem lăsa răul să devină metastază morală.

written by Ioan Rotundu


11 Responses to “Viclenie şi făţărnicie popească la Buhăceni”

 1. 1. anonim Says:

  sint destule preotese batute de asemenea bestii in sutana dar nu au ce face saracele ca au copii de crescut.

 2. 2. trasnea Says:

  Parerea mea este ca acest personaj ciudat ( nu pot sa zic “preot”) trebuie sa paraseasca benevol acel sat si sa se duca unde o sti.Este o MARE RUSINE(!)
  a satului.Eu zic sa continuati ancheta chiar si la Iasi si Botosani ca sa vedem
  ce zice si Mitropolia si “nasul”,prezentandu-le ce a-ti filmat (si sper ca veti mai filma sevente mai tari!).Acei sustinatori cred ca sunt cei care primesc zilnic “cota” de tuica Oricum articolul este o.k.,dar continuati!

 3. 3. c. avrameanu Says:

  Domnu Rotundu, de ce nu continuati acest demers jurnalistic, DEMN DE TOATA LAUDA,trimitand si la Patriarhie materialul filmat si scris de care dispuneti?Chiar DACA aveti si unele rezerve[ si eu le am!] INCERCATI pt. ca ar fi CU ADEVARAT O FAPTA CRESTINEASCA.multumiri!

 4. 4. cetatean Says:

  Scoateti acest ANTIHRIST din preotie,sminteste o tara intreaga.

 5. 5. lelea Says:

  Este strigator la cer!!!!!! Domnule Rotundu, doar nu lasati lucrurile asa, neterminate????? Asemenea pramatii nu au ce cauta intre oameni.
  Cred ca ar trebui redifuzat reportajul dumneavoastra, poate mai departe.
  Chiar e Anticrist si muuuuuulti mai sunt ca el.

 6. 6. bogdan Says:

  Protopopul Leonte mult rau face preotilor seriosi, se tine de capul lor amenintandu.i ca.i da afara din preotie insa pe cei ca IVASUC ii apara ,le da ranguri preotesti ,ii apara pana in panzele albe …sa vedeti ca si pe asta il scapa.

 7. 7. eu Says:

  Cu probele existente ,nici nu ar trebui prea multe discutii.Acum legea bisericeasca e stricta,nu mai merge ca inainte cand multi preoti divortau rapid ca se plictiseau de preoteasa sau majoritatea cadeau in patima betiei.PREOTEILOR,rugati.va,voi ati auzi de credinta ca muta muntii sau pentru voi Biblia e o carte de povesti?Un rol important il are preoteasa insa cea cu evlavie ,care stie sa.si tina sotul din scurt si sa.l puna cu picioarele pe pamant.

 8. 8. bogdan Says:

  Sa vedeti ca protopopul L EONTE il scapa basma curata pe acest Ivasuc,ii da si rang preotesc,o scoate vinovata pe preoteasa de infidelitate…tipic .

 9. 9. bogdan Says:

  Veti vedea ca protopopul LEONTE este omul care dintotdeauna a scapat lichelele,il scapa si pe IVASUC si peste ceva timp ii da si gradele bisericesti…e tipic.

 10. 10. lelea Says:

  Frumoase si adevarate cuvinte spuse de / eu /
  Daca nu se ia nici o masura importiva acestui ratat, totul o sa se duca de râpă.
  Ce consilier era ala de la Iasi? Cum a verificat el asa de bine? Inseamna ca preoteilor aveti liber la betii si desfrau ca nimeni nu va zice sau face nimic.

 11. 11. liciniu Says:

  ati vazut pe inregistrarea de pe tele M ce fata de betiv are popa ivasuc,buhait ,fara dinti…dar cu sustinere …protopopul LEONTE.Vor ajunge amandoi in iad cu siguranta.a scapat nenorocitul ,aici pe pamant cat il va mai mai suporta Dumnezeu, ca dincolo…e jale.stiu preoti care il viseaza pe Mantuitor atata credinta au si betivi ca asta care adoarme pe morminte.sminteala curata.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia