Jan 23

Vineri seară şi în cursul zilei de sâmbătă s-a tot vehiculat prin culisele politicii botoşănene informaţia cum că senatorul Gheorghe Marcu ar sta cu demisia din funcţia de preşedinte al PSD pe masă. Totodată, preşedinţia interimară a PSD var fi preluată de ing. Mihai Baltă. L-am sunat pe Mihai Baltă dar n-am reuşit să iau legătura cu acesta pentru a verifica informaţia.
În condiţiile în care senatorul Marcu s-ar hotărî să demisioneze din fruntea PDSD, cred că ar fi cel mai mare serviciu pe care l-ar putea aduce acestui partid. De când se află la preşedinţia PSD, Marcu  n-a reuşit să se remarce cu ceva deosebit şi n-a înregistrat nici un succes de răsunet.
Mai direct spus, n-a excelat nici ca senator şi nici ca preşedinte de partid. În schimb a adus mari prejudicii imaginii PSD Botoşani. Joaca sa de-a vicepreşedintele CJ i-a făcut pe botoşăneni să devină mai atenţi cu politica social-democraţilor. Când PSD-ul a ieşit cu Gabriel Oprişanu candidat la Primăria Botoşani a dezamăgit pe mulţi simpatizanţi ai PSD.
Blocarea de către PSD a votării în Consiliul Judeţean a comasării spitalelor cu cel Judeţean iarăşi a produs un dezgust botoşănenilor. Mai ales că, până la urmă, s-a dovedit că acest blocaj ascundea în spatele său interesele personale ale medicilor Gabriel Oprişanu şi Maria Olaru.
Retragerea candidaturii lui Oprişanu şi lansarea celei a lui Ovidiu Portariuc a stârnit zâmbete de compătimire.  A fost înlocuit un compromis cu un necunoscut care n-a impresionat prin apariţiile sale publice. Cel puţin până acum.
Împărţirea bugetului judeţului pe criterii clientelare şi blocarea activităţii instituţiei de Drumuri şi Poduri, pe care USL a lăsat-o fără bani, iarăşi a atras dispreţul botoşănenilor pentru PSD.
Însă ieşirea la protest a bogaţilor PSD alături de oaia neagră numită Răzvan Rotaru chiar a pus capac. Astfel privită evoluţia PSD sub sceptrul de preşedinte al lui Marcu, o demisie a acestuia ar fi un gest de onoare care să-l salveze de la o demitere ruşinoasă.
Iar dacă preşedinţia PSAD va fi încredinţată lui Mihai Baltă., ar fi o mişcare deşteaptă, care ar încurca socotelile multor politicieni cu pretenţie. Rămâne de văzut care va fi deznodământul dezastrului care s-a instalat în rândurile social-democraţilor.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “O mişcare deşteaptă”

  1. 1. ALT CETATEAN Says:

    DA.ATI SPUS UN MARE ADEVAR.REVENIREA LUI BALTA AR ADUCE UN BENEFICIU DE IMAGINE MAJOR PSD-ULUI.AR FI O MISCARE INTELIGENTA CARE AR SCHIMBA PROSTIA

  2. 2. nicu Says:

    Cine il sustine pe acest nimeni RAZVAN, decit un alti doi nimeni,MACALETI SI MARCU?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia