Jan 24

După ce-am publicat comentariul intitulat ”O mişcare deşteaptă”,  ieri am fost sunat de către două importante persoane. Mai întâi m-a sunat Mihai Baltă, care a văzut apelul meu şi care a citit şi comentariul. Baltă a ţinut să mă asigure că n-a fost contactat oficial de către nimeni din actuala conducere a PSD Botoşani şi că nu i s-a propus să preia interimatul preşedinţiei. Însă mi-a dat de înţeles că dacă i se va propune aşa ceva nu va refuza, fiind şi el conştient că în prezent PSD-ul suferă de o deteriorare gravă de imagine.
Cel de-al doilea telefon a aparţinut unui important membru al PSD care a ţinut să mă edifice corect cum stau lucrurile prin acest partid. Aşa am aflat că în momentul de faţă, în PSD, se luptă trei grupări, fiecare sperând să pună mâna pe conducerea partidului.
Cea mai puternică grupare o formează membrii mai vechi şi care îl vor preşedinte pe Mihai Baltă. Apoi există gruparea Macaleţi – Rotaru, susţinută de generaţia tânără, care l-ar vrea preşedinte le deputatul Costică Macaleţi.
Cea mai mică grupare şi cea mai firavă, formată din persoane oportuniste, continuă să-l susţină pe Gheorghe Marcu. În ce-l priveşte pe Marcu, acesta n-are de gând să demisioneze şi a strigat răspicat prin sediul PSDD că el nici mort nu va ceda preşedinţia partidului. Probabil că Marcu vrea să bată recordul de longevitate privind deţinerea preşedinţiei unui partid, de vreme ce crede că o va părăsi doar când vas fi aşezat pe năsălie. Şi Ceauşescu s-a crezut preşedintele României până va fi chemat în ceruri dar s-a dus nechemat la Târgovişte, unde a fost ciuruit.
Marcu nu va sfârşi ciuruit, că suntem oameni civilizaţi, de rang european dar poate fi scos din funcţia de preşedinte cu huiduieli şi să rămână în istoria politicii botoşănene cu o imagine nu tocmai plăcută.
Şi am mai aflat ceva ce mi se pare important. Deputatul Macaleţi are cabinetul în interiorul Prefecturii Botoşani. El obişnuieşte să intre în cabinet însoţit de fiul său din flori, după cum susţin cei care se dau cunoscători ai trecutului său, încuind uşa. Cei care îl caută sau sunt chemaţi bat la uşă după un semnal convenit, uşa li se deschie, iar ei se strecoară înăuntru.
Normal, cei care au asistat la astfel de scene se întreabă ce se pune la care în spatele uşii încuiate. Păi, ce să se pună decât un plan după care Macaleţi şi Rotaru să poată prelua conducerea partidului. Piedica cea mare a lui Macalkeţi ar putea veni din partea celor care-l vor preşedinte pe Mihai Baltă.
Există însă şi personaje importante care îl preferă pe Marcu ca preşedinte al PSD şi de acum înainte. Este vorba de liderii PDL, care de pe urma lui Marcu au avut numai de câştigat.
Şi prin PNL domneşte o anumită linişte de dinaintea furtunii. Şi prin acest partid se fac şi se desfac anumite jocuri. Voi reveni în curând cu informaţii şi din interiorul acestui partid.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Dihonia din PSD Botoşani ia amploare”

 1. 1. ALT CETATEAN Says:

  cred ca marcu va ramine singur in partid…..la un moment dat

 2. 2. razvan Says:

  CE NU VA CONVINE?DESCHIDEM USA NUMAI LA ANUMITE SEMNALE PENTRU CA ACOLO JUCAM POKER.JUCAM LA PARTID DAR NE-A FUGARIT SEFUL

 3. 3. Un observator Says:

  Din gruparea Macalet-Rotaru fac parte Macalet ,Rotaru,Sergiu si poate Doina ca toata ziua sunt impreuna pe la manifestatii! Cam asta e toata “gruparea” :)

 4. 4. ioan Says:

  va rog sa intelegeti caci neam saturat de voi comunisti notorii ce sunteti cu un pontangiu in frunte nu veti cistiga nimic iar cu crinisor el facist nu basescu, crinisor ce vrea sa rupa carnea de pe om ,un adevarat pericol pentru socioetate nu veti cistiga nimic si daca veti cistga respectul meu este zero,

 5. 5. john Says:

  in loc Hlipiceni PSD sustine un candidat la primarie care in 22 ani de la revolutie a pierdut de fiecare data si va pierde si de aceasta data pt ca nu se doreste castigare alegerilor locale. Dl Romaniuc este un fel de Ceausescu local. Oare nu vede nimeni ca aceste=a nu are nici o sansa nici acum. Felicitari d-le ati reusit si de aceasta data sa-i pe toti la o parte. Numai moartea ne mai scapa de dv.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia