Jan 26

Adrian Năstase aşteaptă cu nerăbdare să primească răsplata pentru eforul depus în realizarea simpozionului „Trofeul calităţii”. De două ori judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea în acest dosar în care Adrian Năstase este principalul inculpat.
Succint, „Trofeul calităţii” este numele unui simpozion organizat de Năstase pe ultima sută de metri de a mai fi premierul României. La simpozion au fost invitaţi oameni de afaceri şi politicieni, chipurile pentru a dezbate probleme din activităţile de construcţii. În realitate, sub masca acestui simpozion, Năstase a făcut o impresionantă colecţie de fonduri pentru a-şi susţine campania electorală a anului 2004, campanie pe care a pierdut-o PSD-ul în favoarea Alianţei DA.
Din dosarul întocmit de Parchet rezultă că s-au strâns fonduri de peste zece milioane de euro. Bani mulţi, nu-i aşa?
Ieri am aflat că senatorul şi preşedintele PSD Botoşani Gheorghe Marcu a iniţiat şi el o întâlnire cu oamenii de afaceri botoşăneni. Pentru vineri după amiază, la pensiunea „Casa lux” din Botoşani au fost invitaţi mai mulţi oameni de afaceri, în majoritate care au lucrări pe seama banilor publici.
Omul de afaceri care m-a informat asupra acestei acţiuni iniţiată de Marcu a spus că întâlnirea a primit denumirea de „Fiscalitate prietenoasă”. Marcu le-a promis că dacă sprijină USL-ul în campania ce urmează, imediat ce USDL va prelua guvernarea ei vor avea parte de o „Fiscalitate prietenoasă”.
Aşadar, după modelul Năstase, dar sub o altă denumire, liderul PSD a convocat oamenii de afaceri ca să-i determine să dea chirpicul cu bani la PSD, altfel vor avea de suportat consecinţele. Adică USL va prelua guvernarea iar cei care n-au dat bani pentru campanie nu vor mai beneficia de lucrări din banii publici.
Iată dar că lupul şi-a schimbat părul, adică din PSD în USL, dar năravurile au rămas aceleaşi.
Interesant este însă şi un alt aspect. Pensiunea „Casa Lucx” aparţine familiei Bidaşcă. Iar tinerelul Costel Bidaşcă este consilier local PDL. Cum de Marcu a găsit tocmai această locaţie să-i adune pe oamenii de afaceri ca să colecteze bani pentru partid? Parcă miroase a trădare. Iar dacă-i trădare, este bine să ştie şi Cătălin Flutur.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “„Trofeul calităţii” în varianta Marcu”

  1. 1. observatorul Says:

    Va stiam ma profund in gandire,domnule Rotundu.Chiar daca sunteti un critic vajnic al USL si sustinato “subtil”al PDL,nu se poate sa va lasati pacait asa cu una cu doua.Nu credeti ca v-a vandut cineva mere otravite?

  2. 2. OBOSITOR Says:

    ASI FI VOTAT CU CEI DIN OPOZITIE,INSA…M-AM DESTEPTAT. AM INVATAT CA TREBUIE MAI INTAI SA MA UIT LA OAMENI. CE SA VAD LA OPOZITIE? CEI CARE DE 20 DE ANI,NU SE MAI DAU LA OPARTE. MARCU,MACALETI,S-A ALIPIT SI UN INTERLOP,FEREASCA-NE DUMNEZEU DE ASA NEMERNICI.

  3. 3. Macru-Marcu Says:

    Costica Bidasca are vreo 2 ani de cand nu-si mai ascunde simpatia fata de PSD, chiar daca a fost pe val cu MBB-ul lui cu Alianta DA, A vazut ca prosteala cu statul roman nu mai tine, dand cu nasul in caca, a schimbat macazul (Vezi falimente: MBB leasing, MBB, MBB Constructii, MBB Agregate, MBB Betoane si alte MBB-uri) in speranta ca se va mai intalni vreo data cu vremurile alea. Exemplu de moralitate indoielnica, calitati ce nu cred ca le-a mostenit de acasa. Parerea mea.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia