Jan 27

Deşi unii citiri mi-au pus la îndoială informaţia cum că astăzi PSD va aduna oamenii de afaceri botoşăneni la „Casa lux”, iată că informaţia mi-a confirmat-o chiar PSD. Conform invitaţiei lansată către presa locală, PSD a cerut o prezenţă nominală a reporterilor pentru, au spus ei, a şti câte persoane vor fi la masă.
Dacă eu nu scriam comentariul, cu certitudine că presa nu avea acces la întrriunire, pentru că cel care mi-a dat informaţia, om de afaceri, mi-a spus că toată convocarea s-a făcut în mod discret şi au fost rugaţi să nu facă popularizarea ei.
Acum, că totul s-a aflat, PSD-ul vrea să dea dovadă de transparenţă şi a invitat presa. Cum reporterii nu se dau înlături de la o masă copioasă, cu certitudine că se vor înghesui. Tare aş vrea ca PSD.u7l să invite presa şi atunci când oamenii de afaceri vor depune şi chirpicul cu bani, nu de alta, dar să nu iasă apoi vorbe că s-a greşit la numărătoare.
Dar ce poate PSD-ul să le promită oamenilor de afaceri pentru a-i convinge de o „Fiscalitate prietenoasă”? La mitingul de la Arcul de Triumf din Bucureşti Ponta a spus răspicat că ei nu vin la guvernare să majoreze salarii, pensii, să reducă TVA-ul şi accizele  sau să anuleze cota unică de impozitare de 16%. Singurul obiectiv clar rostit de PSD a fost demiterea preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc.
Aşa stând lucrurile la Bucureşti, ce poate promite Marcu la Botoşani? Nimic! România s-a împotmolit sub stratul de zăpadă pe care ni-l doream cu toţii. Când va veni viscolul crizei economice din zona euro vom îngheţa cu toţii şi cu toată politica promisă de USL.
Nimic din ce numeşte USL-ul „Fiscalitate prietenoasă” nu se va putea realiza pentru că, aşa cum am mai afirmat, economia românească nu este independentă de cea europeană şi globală. Creşte preţul barilului de petrol la bursa din New York, creşte preţul la benzina de la pompă în România.
Creşte preţul la grâu la bursa din Londra, creşte preţul la pâine în România. Într-o economie globalizată nu mai poţi promova o „Fiscalitate prietenoasă” fără a nu ţine cont de conjuncturile internaţionale. Ori, în momentul de faţă, Europa se află sub stăpânirea unei crize economice şi financiare a cărei dimensiune nu se cunoaşte încă. Anglia, care să lăuda cu stabilitatea ei monetară pentru că n-a dat lira pe euro, s-a trezit la sfârşitul anului 2011 cu o creştere economică nesemnificativă şi va intra în recesiune economică din acest an. Şi economia Angliei este una de reper pentru întreaga lume!
Senatorul şi totodată preşedintele PSD Gheorghe Marcu va vinde celor prezenţi pielea ursului din pădure. Pentru că nimeni şi nimic nu garantează că PSD sau USL va prelua puterea în România în urma alegerilor care vor avea loc.
Nici Crin Antonescu şi nici Victor Ponta n-au susţinere internaţională să poată prelua puterea în România. Ce credit internaţional poate avea Antonescu când a convocat o întâlnire cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti şi nu s-a dus la întâlnire pentru că nu s-a putut scula dimineaţa. Iar Ponta s-a dus la întâlnire fără a avea un mesaj clar nici asupra politicii interne nici asupra celei externe. S-au făcut doar de râs şi le-au întărit ambasadorilor străini convingerea că USL nu este formaţiunea politică ce trebuie susţinută să preia puterea în România. Vor trece alegerile din România şi Antonescu cu Ponta tot nu vor călca pe la Casa Albă. Acolo ajung lideri politici credibili şi nu somnoroşi sau copiloţi de raliu auto.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia