Jan 28

După un an şi ceva de termene, Curtea de Apel Braşov s-a pronunţat în dosarul prin care DNA l-a trimis în judecată pe Constantin Conţac pentru incompatibilitate de funcţie, spălare de bani şi fals în declaraţii.
Nu faptul că lui Conţac i s-a întocmit de către DNA un dosar este important, ci modul în care a fost soluţionat dosarul. Puţini ştiu că de când Conţac s-a pricopsit cu acest dosar, cei de la UNPR l-au tot solicitat să li se alăture. Co0nţac a avut chiar şi discuţii la vârf cu liderii UNPR şi a fost convocat să participe la lucrările acestui partid organizate în diferite locaţii din ţară.
În ultima parte a anului 2011 chiar i s-a dat de înţeles că dacă nu se alătură UNPR s-ar putea să aibă unele probleme neplăcute.
Probleme a avut Conţac şi mai are cu Gheorghe Flutur de la Suceava. Conţac s-a înscris şi a câştigat la Suceava mai multe lucrări finanţate de CJ Suceava cu bani europeni, stricând şi încurcând unele aranjamente locale. Chiar dacă n-a fost declarat câştigătorul lucrărilor prin organizarea licitaţiei, Conţac a câştigat lucrările în urma contestaţiilor în instanţele de judecată.
La sfârşitul anului trecut, chiar în Ajunul Crăciunului, am avut o discuţie cu acesta. Îmi spunea atunci Conţac că are în intenţie să candideze la preşedinţia CJ, dar nu din partea vreunei formaţiuni politice, ci independent. Chiar îşi făcuse socoteala să angajeze oameni de încredere în fiecare comună şi oraş din judeţ pentru trei luni de zile, cu contract de muncă, să nu fie loc de interpretări.
În lunile decembrie şi ianurai8e, PDL a desfăşurat în judeţ un amplu sondaj de opinie. La preşedinţia CJ a ieşit pe locul I Mihai Ţâbuleac urmat îndeaproape de Conţac, fără ca acesta din urmă să-şi anunţe oficial candidatura. Locul III a revenit lui Mihai Baltă şi abia pe locul IV s-a situat Florin Ţurcvanu.
Faptul că prin sentinţa pronunţată cei de la Curtea de Apel i-au interzis lui Conţac şi dreptul de a alege sau a fi ales pe timp de doi ani, îmi dă de gândit. Este exact perioada cât durează alegerile locale şi parlamentare, adică a fost împiedicat să poată candida.
Eu cred că interzicerea exercitării drepturilor civile este pentru Conţac un semnal politic. Sunt convins că dacă se va înregimenta în UNPR, în recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se poate menţine condamnarea, dar poate să dispară interzicerea exercitării drepturilor civile, ceea ce îi va permite să candideze.
Va fi interesant de urmărit evoluţia în plan politic a lui Constantin Conţac. În locul său, eu m-aş face frate cu dracul ca să pot trece puntea, după care voi mai vedea. În recurs, fiind vorba de recursul său, pedeapsa nu i se poate agrava, ci doar uşura.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia