Jan 30

Forţaţi să dea publicităţii întâlnirea cu oamenii de afaceri botoşăneni de vineri, ora 14.00, organizată la pensiunea Casa Lux, liderii PSD Botoşani au profitat de prezenţa presei pentru a-i boci pe cei săraci.
Bogaţii PSD precum , Eugen Mirăuţă, fraţii Bidaşcă cu feciorii, soţii Solomonescu etc., în frunte cu „săracul şi cinstitul” Gheorghe Marcu au plâns starea de degradare socială a românilor crunt asupriţi de regimul Băsescu şi Boc. Şi precum în Ciocoii vechi şi noi, când Dinu Păturică cerceta arendaşii de pe moşia boierului ascultând plângerile ţăranilor, observând doi care se frăsuiau cel mai tare, ochindu-i ca fiind şmecherii de car5e avea nevoie împotriva arendaşului, avocatul bucureştean Daşn Şova plângea cel mai tare de mila noastră.
Cum să nu plângă omul când toate afacerile sale de avocat s-au derulat pe banii companiilor de stat, adunând multe sute de mii de euro, şi toate acestea sub cruntul regim Băsescu-Boc.
Revenind la bogaţii care ne plâng de milă, nu ştiu cum se face dar toţi aceştia cu cât plâng mai mult de mila noastră cu atât le sporeşte averea personală.
Au mai fost prezenţi şi oamenii de afaceri a căror activitate de firmă se bazează numai pe banii publici. Mă refer la Valeriu Iftimie, Dumitru Balan, Gheorghe Iavorenciuc etc. atraşi de mirosul unui nou festin care se arată la orizontul prosperităţii afacerilor lor.
Am ascultat banda magnetică cu tot ce s-a spus public la această întrunire. Ştiţi ce m-a surprins cel mai mult? Deşi cu toţii plângeau de mila noastră, tot ce s-a discutat a fost legat de viitorul afacerilor lor. Culmea, deşi avocat abonat la banii publici, Dan Şova a declarat că economia românească este una de tip bizantin.
Dacă privim economia noastră prin prisma afacerilor sale, omul are dreptate. Dar dacă analizăm ansamblul economic al României constatăm că economia noastră se bazează pe cu totul alte resurse şi potenţial economic iar pieţele noastre de desfacere nu sunt bazarele din Istanbul.
Urcaţi pe coama de val al reformelor sociale dorite de români, reforme generate de criza economică, USL are mari şanse de a prelua puterea. Numai că la timpuri noi vine cu năravuri vechi. Nimic din ce-a promovat Guvernul Năstase în mandatul 2000 – 2004 n-au înnoit  în oferta lor electorală.
Vin cu aceeaşi aroganţă de tip Năstase, dacă nu chiar cu Năstase, manifestă aroganţă faţă de organismele internaţionale şi tratează de sus cu ambasadorii ţărilor cu care avem relaţii diplomatice.  Dacă vor continua să promoveze aceeaşi linie de colaborare a lui Năstase, vom trăi o nouă perioadă de izolare internaţională.
Semne sunt deja şi încă multe. Crin Antonescu n-a participat la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, deşi el a convocat-o împreună cu Ponta. Cu certitudine că ambasadorii traşi pe sfoară au trimis în ţara lor un bogat raport despre cine sunt liderii USL şi cât de credibili sunt ei.
Ponta a anunţat că de va ajunge USL la putere în România nu va ratifica acordul UE cu privire la apărarea drepturilor de proprietate de pe Internet. Nu cred că cei de la UE au avut insomnii din cauza declaraţiei sale dar el, Ponta, va avea tot mai puţină susţinere să ajungă la putere.
Pe tot acest context de luptă pentru putere, în care liderii USL şi-au făcut un ţel din înlăturarea de la putere a tandemului Băsescu – Boc, fără a le spune românilor cum îi vor guverna, câştigă teren Dan Diaconescu cu Partidul Poporului.
Şi Dan Diaconescu plânge de mila românilor, dar el o face din spatele unei oferte electorale populiste ce la prima vedere pare credibilă.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Culmea socialului botoşănean: Bogaţii plâng de mila săracilor”

 1. 1. dorohoian de Spania Says:

  Daca la aceasta intrunire au venit doar marii imbogatiti pe seama raracirii romanilor,e clar ca ei urmaresc sporirea averilor personale si nici pe departe binele nostru.Cine-i va crede e mare fraer,si sunt sigur ca se gasesc cu duiumul.Pana la urma se va intampla ca-n Spania:USL-ul nu va castiga pt ca-i vrea electoratul si pur si simplu pentru ca din ura,nu vor vota cu PDL-ul.Mai avem o sansa ca electoratul sa voteze cu UNPR sau alt partid ce n-a guvernat pana acuma,daca va fi coerent in promiciuni,desi la noi inca merg…gogoshile electorale.In ce-l priveste pe Ponta va proceda ca Mariano Rajoi in Spania:in campanie a promis ca nu va accepta ordine de la UE,insa o data ales a luat legatura cu Merkel pentru a vedea ce are de facut si s-a conformat.A facut tot ce a jurat in campanie ca NU va face.Mai mult,ca si Kim Jong Il,inca nu a explicat public masuri drastice aplicare spanililor(nu a dat nici o conferinta de presa in Spania),asa va face si Ponta.Va tace malc si va continua cu reformele,ca nu e de capul lui in Europa,iar baronii vor recupera investitiile facute in campanie cu USL.Adica tot noi vom plati lupii flamanzi care acum se strang in haite.

 2. 2. dorohoian de Spania Says:

  Daca la aceasta intrunire au venit doar marii imbogatiti pe seama saracirii romanilor,e clar ca ei urmaresc sporirea averilor personale si nici pe departe binele nostru.Cine-i va crede e mare fraer,si sunt sigur ca se gasesc cu duiumul.Pana la urma se va intampla ca-n Spania:USL-ul nu va castiga pt ca-i vrea electoratul si pur si simplu pentru ca din ura,nu vor vota cu PDL-ul.Mai avem o sansa ca electoratul sa voteze cu UNPR sau alt partid ce n-a guvernat pana acum,daca va fi coerent in promisiuni,desi la noi inca merg…gogoshile electorale.In ce-l priveste pe Ponta va proceda ca Mariano Rajoi in Spania:in campanie a promis ca nu va accepta ordine de la UE,insa o data ales a luat legatura cu Merkel pentru a vedea ce are de facut si s-a conformat.A facut tot ce a jurat in campanie ca NU va face.Mai mult,ca si Kim Jong Il,inca nu a vorbit in public pt a explica masurile drastice aplicate spanililor,asa va face si Ponta.Va tace malc si va continua cu reformele,ca nu e de capul lui in Europa,iar baronii vor recupera investitiile facute in campanie cu Geoana si acum cu USL.Adica tot noi vom plati lupii flamanzi care acum se strang in haite “pentru a ne sari in ajutor”

 3. 3. ion Says:

  ai dreptate dorohoian de spania. voteaza in continuare pe pupincuristii din unpr si poate peste cinzeci de ani ai sa vii si tu acasa in romania. pina atunci o sa fii tot sluga. pa si lasate de comentarii politice, esti un afon.

 4. 4. dorohoian de Spania Says:

  nu-mi vine sa cred ca pe acest site se pot insulta comentatorii intre ei.Poate o sa se maturizeze si romanii precum “Ion” si o sa afle ca in democratie fiecare poate sa voteze cu cine vrea si nu e obligatoriu sa insulti pe cine nu-ti impartaseste punctul de vedere.simai ales pe cine sustine:pe nastase care tocmai a fost condamnat pentru shpertz si Severin care a patentat spaga in UE

 5. 5. cetatean Says:

  mai ion,dorohoianu va fi sluga un anme timp,dar tu ion nume de valet vei fi sluga pana ai sa inchizi ochii.

 6. 6. amalia Says:

  Sa stii ca muncind in strainatate nu inseamna ca esti sluga, a munci nu inseamna sclavie, esti retardad dorohoianule si inapoiat. Tu ce ai realizat in dorohoi in afara sa dai frunza la caini? iesi baiatule sa vezi ce inseamna viata, dorohoiul nu ti ofera nimic, esti cioban, nici nu stii ce i metroul, un avion etc asa ca vezi ti de prostia ta nesimtitule, inapoiatule bbrrbb oaiee

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia