Feb 05

Cu ceva timp în urmă, nu prea mult ca informaţia să fie rece dar nici prea scurt ca să fie fierbinte, într-un restaurant din Botoşani, un domn bine îmbrăcat vorbea la telefon. Discuţia sa a început într-un mod calm, apoi voce a început să-i devină nervoasă, căpătând acute înalte, piţigăiate. Cel de la capătul telefonului era un personaj comun domnului nostru cu telefonul dar şi liderului PNL Florin Ţurcanu.
Din crâmpeiele de discuţii s-a înţeles lesne că domnul elegant a fost jumulit de Ţurcanu de o sumă importantă de bani, iar acum domnului îi crişca măseaua după acea sumă.
Cum Ţurcanu nu-i mai răspundea la telefon, domnul nostru l-a sunat pe acel personaj misterios nouă, ce părea să fi fost intermediarului împrumutului de care a beneficiat Ţurcanu. S-a mai înţeles faptul că Ţurcanu ar vrea să achite suma, dar n-a găsit  încă cumpărător pentru oii.
Aşadar, simpaticul nostru lider PNL şi pe jumătate al USL, căci cealaltă jumătate o întregeşte şi mai simpaticul senator social-democrat Gheorghe Marcu, se află la o mare  ananghie din care numai oile de la stâna din Dracşani îl mai poate salva.
Aş putea da numele domnului elegant ce s-a enervat la telefon că Ţurcanu nu şi-a vândut încă oile, dar este persoană respectabilă şi l-aş face de ruşine că s-a lăsat tras pe sfoară de către oierul din Dracşani. În schimb, îl informez, fără pretenţia de a fi plătit pentru această consultaţie de specialitate, că oile nu se când în această perioadă. Este perioada când oile încep a făta, iar de pe leşul de miel şi pielicică se pot scoate bani frumoşi. Apoi, îndată dă colţul ierbii şi oile ies din stabulaţie la păscut. Mulsul lor aduce bani frumoşi de pe caş.
Şi mai apare oi problemă destul de importantă. Oile nu mai au căutare pe piaţa animalelor. Caprele s-au dovedit a fi mai ieftin de întreşţinut şi aduc venituri duble decât aduce o oaie. Aşa privite lucrurile, s-ar putea ca Ţurcanu să nu poată scăpa de oi, adică să nu găsească fraierul căruia să i le vândă iar creditorul nostru îmbrăcat la consum, cravată, pe cap cu pălărie cu boruri largi şi fumător de trabuc să nu-şi recupereze datoria.
Eu l-aş sfătuit pe drăguţul domn să-şi ducă la îndeplinire ameninţarea rostită la telefon. Adică să convoace o conferinţă de presă şi să facă publică toată tărăşenia. Eu i-am întins un deget, aşa că aş cam merita o exclusivitate în domeniu. Tot suntem noi buni cunoscători ai datoriilor pe care le are Ţurcanu, datorii care se numără în multe miliarde de lei vechi. Cei care-şi fac speranţe că Ţurcanu va fi ales preşedintele CJ şi le va achita datoriile să-şi mai pună pofta-n cui. Au de primit!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia