Feb 14

Dumitru Viţel, primarul social-democrat al comunei Curteşti, şi-a ameninţat adversarii că-i împunge, la propriu, adică le pregăteşte câte o chelfăneală pe cinste, dacă nu încetează cu criticile la adresa sa.
Concret, după ce a fost difuzat pe Tele’M reportajul intitulat „Răzmeriţă la Curteşti”, reportaj în care zeci de cetăţeni au reclamat abuzurile primarului, Viţel i-a luat în colimator pe cei care l-au criticat.
Printre cei vizaţi de primar se află şi consilierul local Cezar Lupancu, cel care a avut curajul să spună deschis cam tot ce face ilegal primarul.
La şedinţa de Consiliu local care a urmat după difuzarea reportajului, primarul Dumitru Viţel l-a ameninţat pe Lupancu  direct şi fără ocolişuri că-i va da o chelfăneală pe cinste pentru îndrăzneala de a-l fi criticat. După ameni9nţarea directă şi de faţă cu martori, Viţel pare să nu fi fost convins că Lupancu se va linişti, aşa că i-a mai transmis în câteva rânduri ameninţări, de această dată prin interpuşi.
Lupancu s-a arătat cam îngrijorat de ameninţările lui Viţel. Crescut şi educat la şcoala muncitorească numită Electrocontact, Dumitru Viţel n-a prea avut timp şi pentru citit, adică pentru a se culturaliza. Toată ştiinţa sa pare să stea în pumnul vânjos de muncitor călit la reparatul matriţelor. Muncitorii au pumnul vânjos, aşa cum ni l-au prezentat pictorii şi sculptorii admiratori ai clasei muncitoare conducătoare pe toată perioada cât am fost sub regimul comunist.
Apoi, să nu uităm nici de sloganul post decembrist, când muncitorii strigau din toţi bojogii că „Noi muncim, nu gândim!”
Aşa privite lucrurile, consilierul local şi toţi cei care au avut curajul să-l critice pe primar ar cam trebui să fie cu băgare de seamă. Viţel munceşte, nu gândeşte, iar când nu munceşte mângâie… precum mângâiau pe vremuri securiştii când te băgau la subsol.
Norocul celor ameninţaţi poate veni de la faptul că primarul Viţel nu excelează cu memoria şi ar putea uita, pe bune, de ameninţările lansate. O dovadă că memoria îi funcţionează în salturi poate fi găsită (citită!) în cabina WC-ului său din Primărie. Pe unul din pereţi a afişat cu litere de-o şchioapă regulamentul de folosire, inclusiv cum  şi când se trage apa. Probabil că după ce-şi face nevoile, primarul citeşte ce are de făcut, pentru a respecta regulamentul în litera şi spiritul lui.
Cât priveşte respectul pentru litera şi spiritul legii, omul nu se încurcă în hăţişurile acesteia. El munceşte, nu gândeşte! Că doar prin muncă şi-a ridicat, de când este primar., mândreţe de vilă la intrarea în satul Orăşeni Deal. Nu poţi intra în sat fără să nu admiri mai întâi vila primarului.
Dacă ar fi fost la putere, Viţel ar fi construit un cartier rezidenţial. Fiind în opoziţie, deocamdată se mulţumeşte cu viloiul. Dacă are noroc şi câştigă alegerile USL-ul, va putea ridica un cartier întreg. Deja fata şi ginerele au pus bazele unei societăţi imobiliare prin care tranzacţionează cu succes terenurile valoroase din comună.
Bună vacă de muls şi primăria, numai să fie priceput mulgătorul şi să stoarcă bine ţâţele!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Viţel ş-avertizează adversarii că-mpunge”

 1. 1. clar şi la obiect Says:

  felicitări pentru scrieri domnule Rotundu !

 2. 2. vasile Says:

  Vitel intradevar munceste de frica ca va pierde alegerile si-a propus ca pana in vara sa fure tot imasul curtestenilor. Nu are doar o viloaie are patru cu piscine si intrari ca la mosieri. Bravo! Alegatorii lui au ramas tot saraci.

 3. 3. mitica vanjosul Says:

  domnule rotundu de la aparitia articolului au trecut vreo doua saptamani . Ce fac autoritatile ? Dorm in papuci.Noapte buna domnule prefect, domnul procuror, domnilor politisti.

 4. 4. Emil Says:

  Cam nervos domnul din aceasta gluma, ce face saracu daca e si el impus de catre toti pe care vrea el sa-i impunga?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia