Feb 16

Ieri, la Curteşti, am filmat partea a doua la reportajul intitulat „Răzmeriţă la Curteşti”. Ce-au declarat oamenii nu-ţi vine a crede. Dar nu dezvălui nimic pentru ca sâmbătă seară, pe Tele’M, în emisiunea Lumea lu’ Rotundu se va difuza şi reportajul. Sper ca de această dată, operatorul de cablu pe comuna Curteşti, societatea Real Tv,  să nu piardă sonorul cum s-a întâmplat cu reportajul anterior.
În schimb, am să vă povestesc cum i-am tras pe sfoară pe oamenii primarului Dumitru Viţel. Cu o zi înainte de filmări, adică miercuri 15 februarie, una dintre persoanele care ştia că  vin la filmat l-a informat pe primarul Dumitru Viţel.
Tot miercuri, pe blogul personal cineva (am IP-ul) a postat un comentariu ameninţător cum că de voi mai filma ceva la adresa primarului voi primi o bătaie pe cinste.
Joi dimineaţă, când am ajuns în localitatea Hudum, cei cu care urma să filmez m-au anunţat speriaţi că un grup de opt persoane, plătite de primar, mă aşteaptă să mă ia la bătaie. Grupul mă aştepta la terenul care trebuia să primească ca destinaţie cimitirul satului Hudum, teren pe care primarul Viţel l-a dat în proprietatea unui anume Tîănăsuc.
În fruntea grupului se afla viceprimarul Marcel Anton, primarul plecând subit la Bucureşti. Plecarea sa a n-a fost întâmplătoare. El nu voia să fie în Curteşti când voi fi luat la bătaie.
Informat ce mi s-a pus la cale, ca şi grănicer în rezervă, cunosc bine tactica strecurării în teren. Aşa că i-am fraierit pe ciomăgarii tocmiţi de primar, am filmat o secvenţă la biserica din Hudum, am filmat la Mănăstirea Doamnei şi la intrarea în Curteşti.
Când au aflat ciomăgarii că eu am fost în Hudum şi am filmat, au rămas tare dezamăgiţi. Recomand primarului Viţel să le ceară înapoi suta de lei cu care i-a plătit să mă bată. Nu şi-au îndeplinit misiunea!
Abia când am plecat din Mănăstirea Doamnei s-a prins şi viceprimarul că eu mă aflu în comună şi filmez, aşa că m-a urmărit cu maşina dar n-a avut curajul să mă abordeze. Mă mir, ca fost paznic de noapte la Tabăra Agafton, mi-l închipuiam mai curajos.
L-a sunat în schimb pe consilierul Lupancu să-l ia la întrebări de ce a chemat televiziunea. Când mi-a auzit  voce că vreau să vorbesc cu el, a închis repede telefonul.
Joi am mai aflat şi de ce s-a speriat primarul Viţel. Poreclit de acasă Căpriţă, făcând parte din clanul Chelegoală, adică dintr-o familie săracă, primarul şi copii săi au în momentul de faţă o avere fabuloasă, Viţel mai este în combinaţie cu nişte oameni de afaceri dubioşi, cu care s-a înnemurit din interes.
Dacă o să aveţi putinţică răbdare o să aflaţi lucruri incredibile. Mintenaş, cum spune ardeleanul!
17.02.2012

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Căpriţa lui Chelegoală”

 1. 1. localnic Says:

  Asa se face politica in CURTESTI .Bata e la putere si suplineste neputinta si nepriceperea primarului si a vicelui. Dar nu ne mira, sunt rebuturile produse de faimoasa facultate X si 0 care a promovat paznicii si altii ca ei in fruntea comunitatii.Ce e mai grav ca la poatra primariei mai sunt rebuturi haretiste care asteapta alegerile 2012 si apoi sa duca comunitatea in prapastie.Astept seara de sambata cu nerabdare.

 2. 2. Gigel Says:

  Daca bata e la putere, arma este insasi puterea sa inteleg?
  Cam neplacute astfel de adevararuri, dar suntem oameni si asta ne formeaza.

 3. 3. vasile vanjosul Says:

  Ala cu plover alb te-ai linistit, cand ai aflat ca Vitel impunge.Este de inteles la ce se intampla in Curtesti iti admir curajul. Nu te lasa.

 4. 4. plover alb Says:

  Multumesc domnului ,,vasile vanjosu “pentru incurajare,si il invit sa vina el in locul meu la Comuna Curtesti sa se ia la tranta cu mafia imobiliara ca mie i-mi ajunge . La preotul si enoriasii din Hudum le multumim din SUFLET pentru SPRIJIN si sa aiba ce le trebuie cand o,,zbura porcii sau la a doua venire”

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia