Feb 19

Senatorul Gheorghe Marcu şi totodată liderul PSD Botoşani s-a plâns unui reporter de la Jurnalul, întrebându-l „ce are directorul vostru cu mine de mă atacă mereu?”
Vai de mine, domnule senator, n-am nimic personal cu dumneavoastră! Dimpotrivă, aşa cum am mai afirmat, vă respect şi vă preţuiesc pentru educaţia însuşită din şcoală, facultate şi de la viaţă, pentru modul civilizat în care vă comportaţi cu cei din jur, pentru faptul că vă respectaţi familia şi pentru multe altele.
În schimb, ca om politic ce sunteţi, am multe a vă reproşa. Partidul dvs. are mari şanse ca la toamnă să preia puterea în România. Iar mie, ca  şi multor botoşăneni dealtfel, nu-mi este indiferent cine ne va conduce în plan naţional şi local. Motiv pentru care eu mi-am propus să urmăresc activitatea politică a celor ce se vor la putere şi nu a celor aflaţi acum la putere, care sunt sancţionaţi pentru orice greşeală comisă.
De peste un an de zile urmăresc activitatea PNL şi PSD Botoşani şi am constat că aceste două formaţiuni politice ne-au creat mari necazuri, nouă, oamenilor de rând. Vă reamintesc, domnule senator, numai câteva iniţiative politice pe care le-aţi patronat, unele la vedere, altele din umbră, ceea ce m-a făcut şi mă face să vă suspectez de laşitate politică.
Poate că botoşănenii au uitat, dar le amintesc eu. Consilieri judeţeni PSD şi cei ai PNL au votat cu amândouă mâinile ca cei de la Nova Apaserv să ne încaseze apa consumată după contorul de la subsolul blocului şi nu după contoarele din apartamente. Şi asta pentru că majoritatea dintre ei au interese personale legate de această societate.
Consilieri judeţeni ai USL (PSD +  PBL), la ordinul dvs., i-a schimbat pe vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani aşa cum îşi schimbau ţăranii pe vremuri obielele la timp de iarnă. În urma acestei lupte politice dirijată de Ţurcanu dar acceptată de dvs. activităţi importante pentru viaţa botoşăneanului de rând au avut de suferit. V-aţi răzbunat pe noi, deşi credeaţi că vă răzbunaţi pe PDL.
Din interese meschine, şi nu mă feresc să afirm că a-ţi făcut-o la presiunea unui grup mafiot din PSD, a-ţi ordonat consilierilor judeţeni să nu voteze comasarea spitalelor cu cel Judeţean, deşi era o condiţie imperioasă a legii. Tergiversarea acestui vot a condus la subfinanţarea Spitalului judeţean şi au avut de suferit bolnavii.
I-aţi jignit pe botoşăneni susţinând candidatura la Primăria Botoşani a medicului Gabriel Oprişanu, cunoscut ca un om politic cu multe, foarte multe acţiuni murdare la activ încă din vremea când era mare lider politic la PNL. A trebuit să deschidă ochii  botoşănenii, prin atitudinea lor,  ca să reveniţi asupra deciziei luate. Dar aţi gafat din nou, susţinând un personaj necunoscut şi fără palmares profesional care să-l recomandate pentru funcţia de primar al Botoşanilor.
Tot din motive de răzbunare politică, aţi determinat consilierii judeţeni ai PSD să încalce legea la votarea bugetului Consiliului Judeţean Botoşani pentru acest an. Aţi lăsat Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri fără bani, la vreme de iarnă şi cu întreg judeţul sub zăpadă, şi aţi dat banii la primarii USL care n-au ce face cu ei.
L-aţi susţinut pe Florin Ţurcanu şi a-ţi cerut consilierilor locali PSD să voteze schimbarea unor viceprimari de la comune. Au fost schimbaţi oameni capabili cu semianalfabeţi şi huliganii satelor. Puteţi să-mi daţi un singur nume de viceprimar slab profesional schimbat cu unul mai capabil? Nu puteţi pentru că nu există aşa ceva.
Staţi în birou, domnule senator, şterpeliţi ideile colegilor dvs. de partid şi le prezentaţi botoşănenilor drept comunicatele dvs. de presă sau interpelări parlamentare. Dovadă că n-aveţi resursele intelectuale de ordin politic ca să fiţi original şi nu sunteţi ancorat în realităţile vieţii botoşănene.
Primarii PSD din judeţ sunt complet nemulţumiţi de activitatea dvs. ca lider al partidului pentru că se simt abandonaţi. Nu le-aţi călcat pragul, nu v-aţi interesat de problemele lor, nu aţi manifestat interes pentru organizaţiile PSD locale.
Sunt mult mai multe reproşuri ce le meritaţi din plin, dar o să vi le aduc aminte în campania electorală. Vă sugerez, domnule senator, să nu vă mai plângeţi de atitudinea mea. Să vă plângeţi şi să vă căinaţi de greşelile politice comise până acum.
În privinţa faptelor bune, dacă ele există, vă vor aprecia botoşănenii când vor merge la vot. Eu mă ocup de celelalte, cu speranţa că vă ajut să păşiţi pe calea cea bună. Păziţi-vă de a mai accepta prin preajma dvs. incultura şi bădărănia politică. Riscaţi să nu faceţi nicio brânză.
Cu acelaşi respect cu care i-aţi tratat şi dvs. pe botoşăneni!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Lacrimile de crocodil ale senatorului Marcu”

 1. 1. Travelex Says:

  Cei ce au lacrimi de crocodili sunt cei mai periculosi oameni din lume.

 2. 2. OBOSITOR Says:

  AVETI DREPTATE DOMNULE ROTUNDU.ACEST IMPATIMIT DE PUTERE NUMIT MARCU,NU JIGNESTE NUMAI POPULATIA PRIN DECIZIILE PROASTE PE CARE LE IA,JUGNESTE PE TOATA LUMEA.INTREBATI OAMENII DIN PSD ..CIT DE URIT LE VORBESTE,AMENINTA,ETC. I S-A URCAT LA CAP DE 20 DE ANI IN POLITICA LA VIRF.ADEVARUL CA DACA SE FACE UN TOP…MARCU ESTE CEL MAI SLAB LIDER DIN TOATE TIMPURILE.

 3. 3. dorohoian de Spania Says:

  Sper din tot sufletul ca romanii in general si…moldovenii in mod special sa se trezeasca la realitate,sa analizeze la…rece…(ca acu raceala le prisoseste)ce au facut cei din USL pentru comuniate,cum a spus NU la tot ce se incerca sa se faca in judet,dar sa nu uite desigur si de cei de la putere.Asa ca in comunele unde USL-isii sunt buni sa-i voteze insa unde au fost pe post de FRANARI…sa-i trimita la…coshul de gunoi al politicii si sa voteze oameni gospodari si cu initiativa nu…bla,bla,bla-gii de 2 lei

 4. 4. Un observator Says:

  Portariuc nu a fost sustinut de Marcu ci a fost pus din necesitate pentru ca PSD nu avea alt lider credibil pentru a candida la Primarie!In ce priveste notorietatea si palmaresul profesional se vor rezolva in perioada urmatoare!Flutur ce notorietatea si palmares avea in 2004?Portariuc este de cel putin 3-4 ori mai cunoscut decat Flutur in 2004 ca sa nu mai vb de realizarile profesionale cu care se poate lauda!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia