Feb 21

Într-un comentariu de pe blogul meu, nevalidat de administrator, cineva afirma că Florin Ţurcanu ar fi devenit mason. Ştiu mulţi botoşăneni care ar dori să intre în Masonerie, numai că visul lor nu se va împlini niciodată. Dar există o categorie de botoşăneni, puţini la număr ce-i drept, care se declară masoni.
În primul rând că un mason adevărat, adică regular,  nu-şi strigă în piaţa publică apartenenţa la Masonerie. Îşi declară apartenenţa la Masonerie doar acei masoni care prin demnităţile deţinute în Lojă au contacte publice, cum sunt Oratorii sau cei desemnaţi să vorbească în numele Lojii.
Este, însă, adevărat că pe lângă Masoneria regulară, albastră, în România ca şi în lume funcţionează şi Loji iregulare, care nu aparţin Masoneriei adevărate.
Contra unei consistente sume de bani, aceste Loji iniţiază masoni într-un pseudorit. Numai că aceşti iniţiaţi nu fac parte din lanţul universal al Masoneriei şi n-au recunoaşterea Orientelor din celelalte ţări.
Am să vă dau exemplu de un pseudomason. Daniel Moruzi, dacă-şi mai aminteşte cineva de el, a fost pentru o perioadă scurtă subprefect de Botoşani. Omul era extrem de slăbuţ profesional şi n-a rezistat în funcţie. A fost dat afară şi de la Garda Financiară Botoşani tot pentru lipsa cunoştinţelor profesionale.
Ei bine, după ce a depus jurământul de subprefect, Moruzi bojbăia mâinile şefilor din Prefectură şi Consiliul judeţean pentru a afla cine este mason. Pentru că semnele sale de recunoaştere nu erau cele regulare şi nici nu cunoştea cuvântul de trecere, niciun mason adevărat nu i-a băgat în seamă.
În schimb, şefii nemasoni, care nu ştiau sensul semnelor lui Moruzi, au crezut că aceste este homosexual şi că le face avansuri. Motiv pentru care a fost evitat, Moruzi ajungând să fie izolat. El venea la birou dar nu-l băga nimeni în seamă şi toată lumea-l evita.
Este posibil ca şi Florin Ţurcanu să fi plătit o sumă substanţială de bani pe la vreo Lojă iregulară şi să fi fost iniţiat într-o falsă Masonerie. Dar sunt în măsură să afirm că Ţurcanu nu aparţine Masoneriei regulare botoşănene şi nici nu va aparţine vreodată.
Caracterul său, comportamentul din familie şi societate, imaginea sa publică, etica şi morala care-l caracterizează nu-i permit să fie vreodată iniţiat în Masoneria regulată şi cu atât mai puţin la Botoşani, unde Masoneria are o istorie respectabilă şi din Frăţie au făcut parte nume celebre de boieri cărturari, boieri ctitori de biserici, poeţi şi scriitori, oameni politici şi de cultură, personalităţi ale vieţii publice.
Nici un mason botoşănean regular nu va permite vreodată ca memoria acestora să fie pângărită de intrarea în Frăţie celor de teapa lui Florin Ţurcanu.
Intrarea în Templul Masonic este bine păzită de Fratele Supraveghetor. Luaţi această ultimă remarcă drept o metaforă.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Falşii masoni botoşăneni”

  1. 1. stefan Says:

    masoni sau nemasoni,ce mai conteaza,

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia