Feb 23

Deputatul PDL Cătălin Buhăianu s-a dat vânjos la Botoşani cum că el îi va cere demisia liderului PNL Crin Antonescu pentru că în calitatea sa de senator are 0% prezenţă la lucrările Senatului.
Nu cred că Antonescu îl cunoaşte personal pe Buhăianul nostru şi nici nu cred că i-a citit numele prin vreun document al Parlamentului, de vreme ce nici n-a dat prin sediul instituţiei legislative unde l-au trimis prin vot alegătorii săi tulceni. Ce-i drept, n-a ieşit senator din prima, nici din a doua, ci la distribuirea resturilor. Altfel spus, a intrat în Senat prin uşa din dos.
Dar să revenim la prezenţa lui Crin la lucrările Senatului. Este imposibil ca proaspătul însurăţel a doua oară să fie prezent în Senat la ora b09.00. Este o oră prea matinală pentru el.
De vreme ce nu s-a putut scula să vină la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, întâlnire pe care tocmai el şi amantul său politic Victor Ponta au convocat-o, cum să se scoate bietul om cu noaptea-n cap pentru a fi prezent la Senat?
Dorinţa lui Buhăianu nu numai că este imposibil de îndeplinit, adică Antonescu nu va demisiona, dar este posibil ca românii, prin votul lor, să-l scape pe Antonescu de povara Senatului şi să-l mute la Palatul Cotroceni.
Aici, ca preşedinte al României,  va putea dormi liniştit.. Neştiind nicio limbă străină, nu-l va suna nici un alt şef de stat şi nici cei de la Uniunea Europeană. Pe Liliescu îl sunau ruşii, pe Constantinescu preşedintele Bush, pe Băsescu îl înjură Sarkozy dar pe Crin Antonescu nu-l va deranja nimeni. Cel puţin un mandat de cinci ani va putea dormi liniştit.
Vă amintiţi de povestioara lui Creangă în care leneşul care dormea continuu era dus la spânzurătoare? Cineva şi-a făcut milă de ek şi s-a oferit să-l ţină pe cheltuiala sa, dându-i să mănânce posmagi.
Auzind leneşul, aflat în coşul căruţei,, şi-a ridicat capul şi l-a întrebat pe binefăcătorul său dacă-s muiaţi tocmagii. Aflând că nu-s muiaţi, l-ea cerut sătenilor să-l ducă la spânzurătoare.
Crin Antonescu doarme de ani buni beneficiind de solda lui de parlamentar. Din când în când se trezeşte, ţine câte o cuvântare, după care adoarme liniştit. Până se va găsi într-o zi nişte români vrednici să-l pună într-un coş de căruţă şi să-l ducă la Tulcea, de unde a venit pentru a dormi în Senat. N-au decât tulcenii, dacă l-au citit pe Creangă, să-şi spele ruşinea ducându-l la locul meritat.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Crin Antonescu şi posmagii lui Creangă”

  1. 1. Auras Says:

    Sunt amuzanti atunci cand nu e vorba despre ei, cand e vorba despre ei parca sunt ultimele gunoaie.

  2. 2. Kizi Says:

    Antonesc Doarme el, dar cand o sa-l trezeasca alti,ce o sa mai fi de cocoasa lui…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia