Feb 26

Cum spuneam în editorialul de astăzi, Dan Diaconescu promite românilor câte 20 mii de euro numai dacă vor vota cu partidul său în proporţie de peste 50% ca să ajungă singur la guvernare. Precum pe vremuri Băsescu, când era primarul Capitalei şi cerea bucureştenilor să-i voteze şi consilierii pentru a putea aproba orice, şi Dan Diaconescu cere românilor, pentru cele 20 mii euro promise, să-i voteze primarii, preşedinţii de Consiliu judeţean şi parlamentarii.
Diaconescu ştie că nu va putea da niciodată românilor aceşti bani pentru simplul fapt că România nu are o asemenea resursă financiară proprie şi nici un organism financiar internaţional nu va împrumuta România cu 200 miliarde de euro ca să-i dăruiască el românilor.
Aşa că a gândit o strategie speculativă, chiar diabolică, ce primeşte logică numai dacă nu analizezi punctul de pornire al acestei construcţii imaginare.
Diaconescu spune că va da bani cu prioritate doar celor care sunt cu PPDD. A făcut socoteala că 52% dintre români vor vota cu PPDD iar restul cu celelalte partide. Asta înseamnă că 48% dintre români nu au nevoie de cele 20 mii de euro pentru că n-au votat cu partidul său. Aşa că Diaconescu i-a somat pe aceşti români să depună la sediul PPDD cerere de renunţare la sumă iar aceşti bani astfel economisiţi vor fi orientaţi către membrii PPDD.
Problema este că Diaconescu cere celor care nu vor vota cu PPDD să renunţe la o sumă de bani pe care n-au avut-o, n-o au şi nu o vor avea niciodată. Iar din nimicul la care sunt solicitaţi să renunţe cei care nu sunt cu PPDD nu poţi da altora sume de bani, poţi da tot nimic. Vedem că suntem în faţa unei escrocherii ingenioase. Diaconescu oferă o mită electorală virtuală, adică doar pe ecranul televizorului, fără ca vreun român membru PPDD să poată primi vreodată aceşti bani.
În schimb, aşa cum spuneam şi în editorial, şmecheria va prinde la mulţi români iar Diaconescu va aduna ceva voturi, suficiente să intre în Parlament şi chiar la guvernare.
Escrocheria lui Diaconescu este una de factură modernă, virtuală şi care nu necesită din partea sa nici un efort financiar. Dacă celelalte partide precum USL sau PDL vor cheltui bani grei cu campaniile electorale şi mai ales cu mita electorală, care nu va fi una virtuală ci pur materială şi financiară, Diaconescu va sta comod în studioul său şi va demonstra românilor la tablă cum îi va îmbogăţi el dacă aceştia vor vota cu PPDD.
Fiind televiziunea sa, nu va plăti nimănui milioane de euro pentru a-şi face cunoscută oferta electorală. Interesant este că bazagonia lui Diaconescu începe să dea roade. Din sondaje rezultă că PPDD s-ar situa între 20 – 25% în preferinţele de vot ale românilor. Acesta-i un fel de start electoral pentru că sunt tot mai mulţi români care calcă pragul filialelor locale ale PPDD şi se înscriu în acest partid.
Mirajul celor 20 de mii de euro este mai puternic decât puterea de a raţiona. Românii vor fi din  nou victime ale unei înşelătorii electorale, după care vor suferi vreme de patru ani, asistând neputincioşi la un nou ciclu de circ politic. De această dată circarii vor fi ciocoii n lui Diaconescu, o clasă de ciocoi ce se ridică din rândul ciocoilor postdecembrişti. Sunt ciocoii unei noi ere, o eră în care prin forme virtuale poţi oferi nimicuri obţinute din nimic şi scoate rezultate concrete, palpabile.
Săî salutăm apariţia mitei electorale virtuale şi pe inventatorul ei Dan Diaconescu. Europenii au ce învăţa de la români!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “A apărut mita virtuală”

 1. 1. alo Says:

  Cand faceţi cerere de renubţare la acel nimic de 20000 EURO? Sau nu aveţi curaj. Mai bine aţi analiza cele 20 puncte din programul PP-DD. Poate aşa veţi realiza că se doreşte o schimbare totală a sistemului financiar şi juridic din Romania. Analizaţi concret, nu virtual. Vedeţi ce se îmtamplă în Albania, Brazilia, India.

 2. 2. Titi Says:

  Alo, eşti şi tu un puişor de escroc precum Dan Diaconescu? Tu compari Romania cu Albania? Eşti tembhel rău, semn că la Diaconescu ţi-i locul. Stai acolo că stai bine.

 3. 3. Dell Says:

  Daca vom merge iar pe aceasta premisa vom face din nou o “revolutie” peste trei-patru ani.Ne vom bucura acum la niste bani insignifianti fata de datoriile tarii, ne incantam la o galeata, o sacosa, un steag, un chibrit , un pix si mai stiu eu ce, si peste trei ani plangem ca nu ne mai descurcam.Pacat ca nu ne gandim ca acei bani care ni s-au promis si care ni s-au dat la alegerile trecute ne-au folosit atunci pe moment, iar de atunci am pierdut de sute de ori mai mult, nu ne gandim la viitor, cui ii pasa ce mancam maine cand azi avem bufet suedez? Pe premisa asta merge poporul roman si in felul asta nu va avansa niciodata. Va schimba ceva Diaconescu? Poate…nu zic nu.Dar daca promite bani la popor pentru a-l vota deja de la mine are parte de sila si dispret.
  Rusine…si pacat, mare pacat.

 4. 4. Sebastian Says:

  E o nimica toata, mita virtuala, cred ca ar putea si ei sa fie mai eficienti daca ar livra bani pe card de acum, ar evita multe scandaluri la tv, ma indoiesc ca ziaristi au acces la conturile celor importanti.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia