Mar 05

În laboratorul de la Bucureşti, plătit cu bani grei de Ovidiu Portaroiuc, s-a fabricat un sondaj prin care candidatul PSD la Primăria Botoşani a fost pricopsit cu 42 de procente. Ar vrea el, Portariuc, un asemenea scor, dar va trebui să mai sugă mult lapte la ţâţele vacilor din ferma de la Vlăsâneşti până ce va atinge un asemenea scor.
Portariuc calcă îndesat pe urmele medicului Gabriel Oprişanu. Şi Oprişanu a plătit bani grei aceluiaşi bucureştean făcător de sondaje şi s-a cocoţat în vârful piramidei, având chiar tupeul să-l depăşească pe Flutur.
Când adevărul a ieşit la iveală, inclusiv pentru cei din PSD, Oprişasnu şi-a băgat coada între picioare şi s-a retras odată cu povara ruşinii de care s-a  pricopsit plătind-o gras. Acum Oprişanu are probleme financiare şi, în sinea lui, regretă prostia făcută.
Un sondaj din perioada când PSD-ul voia să vadă cam cine le-ar putea fi candidatul la primărie arăta că Ovidiu Portariuc n-avea nici măcar 10%, fiind un ilustru necunoscut. Acum, fără a oua măcar o mărgică pentru folosul botoşănenilor, s-a cocoţat în fruntea unui procent de 42%.
Desigur, botoşănenii n-au uitat cam ce primar le-a fost social-democratul Egner şi n-au nevoie să repete trista experienţă. Nu numai că Portariuc nu-i luat în seamă cu candidatura sa, dar botoşănenii s-au lecuit de a mai da vrabia din mână, în cazul de faţă Flutur, pe cioara din par, anonimul Portariuc.
Bătrânul Portariuc a adunat ceva bani din afacerile cu porumb şi de pe la văcăria sa din Vlăsâneşti iar feciorul său îi risipeşte pe sondaje mistificate. Dacă acest tinerel cam lipsit de vocabular şi puterea de exprimare coerentă crede că prin minciună poate câştiga încrederea comunităţii, dacă el crede că prin minciună poate deveni primarul oraşului în care a copilărit Eminescu, se înşeală amarnic.
Nimic nu-l recomandă să fie măcar candidat, dar nu să mai şi câştige alegerile. La intrarea în oraşul Săveni putrezesc mormane de paie ale fermei lui Portariuc. Această mizerie situată în vecinătatea releului strică peisajul natural şi provoacă indignarea celor care trec pe şosea spre a intra în oraş
Cu astfel de spirit gospodăresc vrea Ovidiu Portariuc să întreţină şi municip0iul Botoşani? Ar trebui bătrânul tată, persoană respectabilă, să-l pună cu capul între picioare şi să-i tragă câteva curele la fund pentru a-i veni minţile la cap. O astfel de recomandare nu-mi aparţine, ea fiind făcută de un cititor al Jurnalului cu prilejul unei alte trăsnăi debitate de tinerelul Ovidiu.
Nu m-aş mira ca după Paşti să ne mai pricopsim cu un sondaj în care Poirtariuc să aibă un procent de 60%, ca în preajma alegerilor să urce la 90%, ca-n „iepoca de aur” a lui Ceauşescu. Boala sondajelor falsificate a dominat şi continuă să domine politica celor din PSD. Să ne ami9ntim că şi Egner, la alegerile din 2004, pe care le-a pierdut ruşinos, se da câştigător în faţa lui Flutur. 
La alegerile din 2008, tot prin sondaje social-democratul Macaleţi era considerat viitorul primar de Botoşani. A ieşit Flutur din primul tur.
Cei din PSD sunt atât de nătărăi ca să nu realizeze că vremea sondajelor măsluite a trecut şi că acum alegătorul de rând se uită la realizările candidatului şi nu la promisiunile sale? De vreme ce nu s-au lecuit de sondaje măsluite,. Înseamnă că statutul de nătărăi li se potriveşte ca mănuşa.
Am crezut o clipă că Ovidiu Portariuc,  alături de alţi tineri botoşăneni, va pune bazele unei clase politice demnă de încrederea alegătorilor. M-am înşelat, ciuma roşie l-a făcut prizonierul mentalităţii care domină PSD-ul ca nepot al PCR.

written by Ioan Rotundu


9 Responses to “Boala din născare, leac la nătărăi n-are”

 1. 1. flying scotsman Says:

  Oricine i-ar fi contracandidat, Flutur are clasa, iar asta il va face sa castige mai mult decat clar. Faptul ca unul sau altul se trezesc peste noapte ca le-ar sta bine ca primar nu schimba cu nimic datele problemei. De fapt, Botosaniul are nevoie de continuitate din acest punct de vedere, pentru implementarea strategiei de dezvoltare deja stabilite. Cat priveste tribulatiile vulpii care n-ajunge la struguri, astea-s chestii de cancan.

 2. 2. Un observator Says:

  Domnule Rotundu din pacate in acest caz v-ati indepartat mult de adevar si e pacat!Se pare ca patima v-a intunecat ratiunea ceea ce la un om de varsta si exeperienta dv. nu e prea de inteles!

 3. 3. mc Says:

  Domnule Rotundu,eu nu pot verifica autenticitatea adevarului din acest articol si din multe altele,s-ar putea sa aveti dreptate in procent de 100,dar declarati Jurnalul de Botosani si Dorohoi,ziar al PDL-ului si dv.oficializati-va cel putin un fan PDL sau inscrieti-va (daca nu cumva sunteti membru) in PDL.Parerea aproape unanima a romanilor este ca nu prea au ce alege dar in nici-un caz nu vor alege PDL.

 4. 4. un fost muncitor la fermă Says:

  Trai neneacă pe banii babacului și a UE. Așa s-ar putea spune despre junele candidat la fotoliul de primar al municipiului Botoșani Ovidiu Portariuc. Se știe că din orgoliu PSD de BOTOȘANI a ținut morțiș ca candidatul la primăria Botoșani să fie în cadrul USL de la ei. Seniorii pesediști după ce au evaluat șansele și au văzut că nu prea pot să-l bată pe Flutur ca să nu cheltuiască bani s-au orientat spre tineri naivi în politică și cu ceva mălai. Așa a apărut un anonim pe scena politică ascuns în spatele tatălui său Gheorghe Portariuc,fost consilier județean PSD,atunci când acest partid era cel mai tare în țară și județ și făcea legea. Ovidiu Portariuc este un fel de ciocoi modern care nu are nimic în comun cu munca ci cu gargara.La ferma tatălui său nu a stat o zi de dimineașă până seara să vadă cam ce se face pe acolo, a fost numai de câteva ori când a venit o televiziune să filmeze sau o delegație să viziteze ferma. Ferma este administrată de tatăl său și un mic asociat Drob,el figurând doar scriptic în conducerea socieății fără să ia o decizie majoră. Dacă cineva vrea să vadă cum este administrată societatea se poate uita doar peste gard pe șoseaua de la Săveni la Vlăsinești unde utilajele moderne de sute de mii de euro obținute prin programe europene stau în ploie și zăpadă. Se știe că la acestă fermă este un flux continuu de muncitori care vin și pleacă că sunt prost plătiți.Pentru 30 de zile de muncă de dimineața până seara primesc 500- 600 lei.Nici cu mâncarea nu se omoară să le dea, astă vară muncitorilor li se dădea mămăligă,iar pânea nu era dată la consum proaspătă,ci era ținută câteva zile să se învechească ca să se mănânce puțin.Dar Portariuc este un bun sponsor pentru PSD. Când avut loc Târgul ZOO de la Popăuți sau Întâlnirea cu oameni de afaceri botoșaneni,s-au penit găini și s-au tăiat porci pentru mesele festive că la un moment dat tătăl său să spună:că ăștia mă lasă cu curul gol.Si ca un fost angajat știu cam multe lucruri.Când se va oferi ocazia voi prezenta și modul cum această fermă fostă AEI Vlăsinești formată din contribuția țăranilor de la 7 CAP-uri din zonă trebiua odată cu disființarea CAP-urilor să le revină celor care au contribuit.Este mult de discutat și despre sutele de hectare de pe Vlăsinești luate de Portariuc și care plătește cel mai prost arenda din zonă.La un hectar arendat dă 300 kg de grâu în condițiile în care proprietarul plătește impozitul,iar suvenția pe teren și motorină o ea el.Faceți o socoteală ce profit îi rămâne. Ca să scoată bani de la Portariuc pentru campanie seniorii PSD îi vând fel și fel de gogoși ei știind că odată trecuți pe listă vor ajunge în consiliul municipal sau județean fără un efort financiar mare pentru ei. Cât privește funcția de parlamentar este un vis frumos pen Ovidiu,dar oamenii grei din PSD vor ocupa primele locuri. Multe se poate spune despre acest pui de comunist care nu este copt politic.

 5. 5. mitea Says:

  Si cind ma gindesc cita dreptate aveti!
  Lasati gaitele si circotasii sa-si faca numarul ,nu merita cel putin sa-i bagati in seama . Cu deosebit respect, un cititor lucid.

 6. 6. Azazel Says:

  Ce nu faci dumneata un reportaj la Ferma ? In stilul lumea lui rotundu , format electronic sa fie difuzat pe facebook etc ?

 7. 7. corrado cattani Says:

  Cred ca la acest sondaj efectuta de o asa zisa Agentie de Rating Politic, cu sediul nicaieri am participat si eu in urma unui telefon dat intr-o seara de o duduita. A pus o serie de intrebari,dar am simtit ca e deranjata cand i-am zis ca voi vota cu primarul Flutur (nu cu pdl-ul sau usl-ul), din n+1 motive. Atunci a insistat daca-l cunosc pe d-l Portariuc , ce parere am despre Macaleti, USL ,moment in care am pus-o la punct ,deoarece am vazut ca este un sondaj dirijat. Aveam impresia ca cineva vorbeste de la sediul psd. Din punctul meu de vedere acelasi FSN scindat dupa 1989 in formatiuni asa zise de dreapta si de stanga(sic!), pigmentat cu tradatori din toate partidele , care se rotesc de peste 20 de ani ,ne “fericesc” cu guvernari”competente” ,incat te face sa te intrebi , de ce l-am impuscat pe Ceausescu, daca astia au falimentat Romania,au ipotecat viitorul copiilor si nepotilor nostri, iar nivelul nostru de trai este “varza”?

 8. 8. plover alb Says:

  fratilor nu vedeti ca USListii sunt disperati dupa putere,dar ii rog pe astia mai portocalii sa o tina tot asa .jos mafia joj clica lui Iliescu,

 9. 9. misu Says:

  oameni buni ,,FLUTUR E FLUTUR” iar voi USListilor mai dati cu flit ,ca va si visati in rai dar trezitiva la realitate FLUTUR vii tata

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia