Mar 07

Fără îndoială că Dorin Ciuştea este o persoană demnă de respect. Pe ceilalţi din Partidul Poporului Dan Diaconescu nu-i cunosc, aşa că nu fac aprecieri la adresa lor.
Dar cu tot respectul ce trebuie să i se acorde, Dorin Ciuştea gafează tot mai des în ultima perioadă. Iar gafele sale politice au drept izvor lipsa de cunoaştere a realităţii din teren, adică de prin comunele şi oraşele judeţului.
Această lipsă de cunoaştere îi face pe cei din PPDD să se laude prin conferinţele de presă că fac achiziţii de personalităţi locale care cu siguranţă după alegerile locale din iunie vor deveni primarii localităţilor din care fac parte.
Numai că aceste „personalităţi” sunt de fapt nişte lichele locale de care se feresc toţi cei care au pretenţia că sunt cetăţeni onorabili.
Despre laudele lui Ciuştea la adresa pedelistului Alexandru Boroleanu dacă se va confirma oficial că acesta este candidatul PPDD la Primăria Manoleasa, am să revin cu un comentariu separat.
În comentariul de faţă mă voi opri asupra flămânzanului Timon Lipciuc, de asemenea prezentat de Ciuştea ca fiind viitorul primar al oraşului Flămânzi. Numai că Ciuştea habar n-are cine este acest Lipciuc.
Dacă va citi rândurile de faţă va afla.
Timon Lipciuc se dă drept nepotul ţăranului Lipciuc care, spune Timon, ar fi declanşat răscoala de la Flămânzi în februarie 1907. Într-adevăr printre cei care au pornit răscoala de la Flămânzi se află şi un ţăran cu numele de Lipciuc, dar răscoala a fost declanşată de un grup de ţărani şi nu de unul singur. Apoi, nimeni din Flămânzi nu confirmă că Timon ar fi nepotul acelui ţăran Lipciuc.
Cu ceva timp în urmă, Lipciuc a plecat la muncă prin Grecia. A strâns ceva bani şi a revenit în Flămânzi, punând bazele unui atelier de tâmplărie. A mai luat şi credite de bancă, mai exact de la BCR. Numai că s-a dovedit a fi prost manager şi s-a înglodat în datorii.
În momentul de faţă are datorii atât la persoane fizice cât şi la bancă. Fiind urmărit silit de către bancă, el a vândut cam tot ce putea vinde pentru a-şi acoperi datoriile.
Printre ultimele bunuri vândute s-a aflat şi transformatorul de sudură, el fiind sudor de profesie. Ajuns un coate  goale, cu maţele fripte de datornici, Lipciuc a văzut în OTV-ul lui Dan Diaconescu o cale de ieşire din necazuri. Omul s-a dus la Bucureşti, i-a turnat braşoave lui Diaconescu, iar acesta l-a prezentat în direct pe la un miez de noapte care o mare personalitate din oraşul Flămânzi care s-a înscris în PPDD.
Aureolat de către OTV-ul lui Diaconescu, Lipciuc a revenit la Botoşani şi s-a prezentat la sediul PPDD din Botoşani, declarându-se viitorul candidat al partidului la Primăria oraş Flămânzi.
Duminică a avut loc la Flămânzi o adunare a PPDD, dar n-au participat 300 de persoane, cum a declarat Ciuştea. Au fost adunate vreo 50 de persoane, în majoritate ţigani, care au executat punct cu punct scenariul regizat de Lipciuc.
În sondajele efectuate la nivel de Flămânzi Timon Lipciuc nu apare ca fiind luat în seamă de localnici. În ce priveşte apelativul de om de afaceri de seamă, la auzul unor asemenea vorbe cei din Flămânzi râd de se prăpădesc.
Într-adevăr, în oraşul Flămânzi există un om de afaceri cu numele de Lipciuc, dar acesta-i om serios şi are mai multe magazine în clădirile luxoase aflate la intersecţia celor şase drumuri. Clădirile sunt etajate şi văruite în culori vii, mai exact portocalii, pentru că acest Lipciuc este membru de bază şi de vază al PDL Flămânzi.
Este posibil ca Timon Lipciuc să se fi substituit adevăratului om de afaceri şi să se fi folosit de imaginea acestuia în favoarea sa. Acum, că şi liderii PPDD au aflat cam cine este Timon Lipciuc, să facă bine şi să deschidă ochii largi, pentru a nu mai aduna în partid toate lichelele satelor că nu dă bine la electoral.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Lichelele comunale fac roată mare la PPDD”

  1. 1. denisa rotariu Says:

    nu va contrazic ca…acest Lipciuc nu este un coate goale…dar poate a invatat din greseli….mi se pare corect sa aiba datori…fara sa furi de la fraeri.nu poti supravetui…iar atelerul lui nu a vandut usi si geamuri la smecheri sa puna la primarii…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia