Mar 07

Că deputatul Florin Ţurcanu şi totodată liderul PNL Botoşani este putred de dator nu mai este demult timp o ştire de senzaţie. Interesant ar fi de ştiu exact la cât se ridică datoriile acestuia către diferite persoane fizice şi juridice.
Este greu de stabilit dimensiunea datoriilor sale pentru că la anumite intervale de timp se mai descoperă câte no nouă veche datorie. Spre exemplu, ieri m-am întâlnit cu un contabil autorizat ce ţine evidenţa mai multor societăţi comerciale.
Din discuţia cu acesta am aflat că Societatea „Paltin” SRL Botoşani i-a furnizat politicianului nostru mari cantităţi de lemne pentru foc. A trecut mai bine de un an şi Ţurcanu n-a achitat nici acum suma de 175 milioane lei vechi. Nu ştiu cine este patronul acestei societăţi, dar vreau să-l consolez pe această cale că este totuşi un om fericit. Alţi patroni au de recuperat de la Ţurcanu încă de pe urma alegerilor locale şi parlamentare din anul 2008 sume ce ajung sau depăşesc miliardul de lei.
Ba au fost patroni care nu s-au mai putut salva de la faliment pentru că l-au finanţat pe Ţurcanu în campanie iar după ce acesta a ieşit, pe rând, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi apoi deputat, în loc să le achite datoria le-a trimis controale peste controale pentru a-i determina să renunţe la a-i mai cere banii. Este şi cazul patronului de la Abatorul Roma, care a fost amendat de cei de la Mediu cu o sumă substanţială în urma unui control regizat de Ţurcanu.
Nici cei de prin mass-media n-au scăpat fără a fi ţepuiţi. Cameramanul Dumitru Brehuiescu, alias Popică, are de primit 80 milioane lei vechi tot de pe urma muncii prestate în campaniile anului 2008. Mai sunt şi lucrători de la Tele’M care aşteaptă ca Ţurcanu să-şi achite restanţele.
Cu datornicii care-i tulbură somnul noapte de noapte, Florin Ţurcanu îşi agaţă salvarea de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, funcţie pe care speră s-o obţină în urma alegerilor din iunie anul acesta. Problema se opune ce va face dacă nu va fi ales? Cum îşi va achita datoriile mai vechi şi cele mai noi pe care speră să le facă pentru a-şi finanţa campania electorală?
Să punem în discuţie şi varianta că va câştiga funcţia de preşedinte al CJ. Cum îşi va achita datoriile? Aici este partea cea mai interesantă, aspect pe care-l voi aborda în campania electorală ce va urma. Nu de alta dar să fie informaţiile proaspete în mintea celor care vor merge la vot.

written by Ioan Rotundu


One Response to “O nouă ţeapă marca Ţurcanu”

  1. 1. guru Says:

    +400mln unui sucevean care ia furnizat galeti si cani de plastic in campania electorala, +1,5miliarde tipografiei Ria din campania trecuta, +2miliarde catre Danyema+++++++multe alte datorii pana la suma de 29 miliarde cat la costat campania….. ce sa mai zic , este un element penal si mii sila ca avem o majoritate electorala cu asa un nivel de intelect..plec in Tulcea la lipoveni, acolo-i mai bine …

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia