Mar 11

Preotul din Buhăceni i-a uimit din nou pe poporănii din parohie. Cunoscut ca iubăreţ de adolescente, băutor cam la un litru de coniac la zi, sâmbătă preotul Cosmin Ivasuc s-a îndeletnicit şi cu furatul banilor.
În urma anchetei efectuată de Mitropolia Iaşi, pentru că preotul Ivasuc a fost părăsit de preoteasă, i s-a interzis să mai slujească în biserică.
Până la clarificarea statutului său, Protopopiatul Botoşani a rânduit ca la biserica din  Buhăceni slujbele să fie ţinute de către preoţii misionari din Botoşani.
Rând pe rând, au slujit la Buhăceni preotul Chervase, cel de la Spitalul de recuperare, cel de la capela de la Spitalului de Psihiatrie iar sâmbătă a slujit preotul de la capela din Penitenciarul Botoşani.
Preotul Cosmin Ivasuc a asistat de fiecare dată la slujbă, stând în altar şui trăgând pahar după pahar, moţăind apoi pe un scaun.
Când venea rândul de strâns banii pentru diferite servicii, el îşi făcea apariţia în biserică şi încasa o parte din bani, pe care apoi îi bea cu gaşca sa la crâşma din sat.
Preoţii misionari au observat şmecheria lui Ivasuc şi , sâmbătă, misionarul de la Penitenciar a strâns el banii şi i-a pus într-o cutie în altarul bisericii. Numai că preotul Ivasuc l-a urmărit şi crezând că misionarul nu-l observă a înşfăcat o parte din bani. De şase i-a ţinut fratele dascălului.
Numai că misionarul, obişnuit cu hoţii din Penitenciar, a observat manevra lui Ivasuc şli l-a somat să pună banii la loc în cutie. Prins asupra faptului, tot Ivasuc a fost cu gura mare. El a încercat să-l îmbrobodească pe misionar cum că i s-a spus de la Protopopiatul Botoşani că banii îi strânge el.
Misionarul vrând să sune la Protopopiat pentru a verifica susţinerile lui Ivasuc, acesta a schimbat varianta cum că preotul inspector Chirilă de la Mitropolie i-a spus să strângă el banii. Dacă a văzut că nici aşa nu este crezut, a început a ţipa la misionar cum că el are rate la bancă şi-i trebuie bani să le plătească.
Replica misionarului a fost scurtă: Nu eu ţi-am făcut ratele ca să le plăteşti din munca mea!
Dar surprizele pentru preotul Ivasuc nu s-au sfârşit aici. Pentru că misionarul a spus că el nu are nevoie de colacii şi dulciurile aduse de creştini la biserică, doi creştini au sunat la Căminul de copii din Truşeşti şi au dat acolo tot ce s-a adus la biserică, spre disperarea preotuilui Ivasuc. A reuşit doar să dosească vreo două sticle cu vin.
La biserica din Buhăceni „minunile” preotului Ivasuc uimesc pe toţi cei care trec pe la biserică. Motiv să meditez dacă nu cumva are mai fi rost de un reportaj televizat.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Preot beţiv, curvar şi mai nou hoţ”

 1. 1. un buhacean din italia Says:

  acest individ este o tumoare canceroasa pentru enoriasii din buhaceni.Trebuie extirpat din aceasta comunitate si dus de superiorii sai ca material didactic la scolile teologice,si aratat pe viu cum NU trebuie sa fie un preot.stau si ma intreb,oare Inalt Prea Sfintitul mitropolit al Moldovei,stie cat rau face acest individ Bisericii Ortodoxe Romane,sau totul se opreste la inspectorul bisericesc,cu care se lauda permanent in sat,ca-i este protector.LUATI ATITUDINE PREA SFINTIILE VOASTRE .extirpati raul pana nu se imbolnaveste intreg trupul.

 2. 2. teologul Says:

  sant absolvent a unei scoli teologice,si nu pot practica ce am invatat,ca nu am parohie.sant cu credinta in d-zeu.oare cum poate acest preot sa faca toate aceste nelegiuiri,fara sa pateasca nimic,iar preotii cu har nu pot obtine o parohie.oare este dreptate?

 3. 3. ioan Says:

  Nu ve-ti mai avea timp sa faceti reprtaj la Buhaceni ca a fost caterisit si va parasi in scurt timp satul.

 4. 4. dascalu Says:

  IOANE….SA-TI DE-A DOMNUL SANATATE,PENTRU ACEASTA VESTE…….OARE SA SCAPAM INTRADEVAR DE ACEST NELEGIUIT…….TE VOI POMENI IN BISERICA LA VII PENTRU ACEASTA VESTE……INCEPEM CU O COLINDA DIN AJUNUL CRACIUNULUI………..OOO CEEE VESTE MIIINUUNAATA………….ITI MULTUMIM TOTI LOCUITORII SATULUI BUHACENI.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia