Mar 14

Ieri, am trecut prin satul Buhăceni, sat ajuns celebru graţie preotului Cosmin Ivasuc. Beţiv şi afemeiat, preotul a fost suspendat din dreptul de-a mai sluji în biserică pentru că a fost părăsit de cucoana preoteasă. Cum Protopopiatul trimis să slujească la biserica din sat preoţii misionari din Botoşani, preotul Ivasuc a devenit un fel de spectator.
La slujbele preoţilor misionari, părintele Ivasuc ia loc în altarul bisericii, trage duşcă după duşcă, mai moţăie, iar când vine vremea de primit banii de la creştini, iese şi încasează părăluţele, sub privirile uimite ale colegilor misionari care au slujit.
Pentru că preotul misionar de la Penitenciarul Botoşani nu l-a mai lăsat să strângă banii, părintele Ivasuc a profitat de un moment de neatenţie a acestuia şi i-a furat misionarului vanii ce-i pusese în altar, într-o cutie.
Ieri, la crâşmele din Buhăceni, cu păhărelul de votcă parşivă în mână, sătenii îşi povesteau unul altuia noua ispravă a preotului Ivasuc. Însă cel mai mult mi-a plăcut o altă relatare. Un ţăran aflat cam în pragul vârstei de pensionare s-a arătat dispus să-mi explice o altă ispravă a preotului.
Pofticios la trup de femeie tânără, părintele a ţinut în casa parohială o elevă de liceu vreme de o noapte. Dimineaţa a scos-o din casă prin spatele grădinii, dar oamenii tot au aflat de aventura sa amoroasă. Părintele a negat că ar fi făcut sex cu fata, aşa că a obţinut de la Maternitatea Botoşani un act cum că fata este virgină. Înarmat cu o astfel de hârtie, preotul a arătat-o la tot satul, demonstrând că n-a profitat de copilă, ci doar i-a admirat trupul o noapte întreagă.
Ei bine, ieri, ţăranul m-a desluşit cum stă preotul cu virginitatea fetei. Omul mi-a spus hâtru că „preotul a schimbat juninca”. N-am înţeles sensul vorbelor sale, aşa că i-am cerut să mă lămurească. „Da tare de cap sunteţi voi orăşenii!” m-a apostrofat el, după care mi-a explicat cum stă treaba.
Părintele a dus la Maternitatea Botoşani pe sora fetei, mai mică cu vreo doi ani, dar cam de acelaşi fizic. Sora fetei care  şi-a petrecut noaptea cu preotul este virgină nicidecum  cea văzută ca ieşind dimineaţa din casa preotului. După ce-am înţeles expresia „a schimbat juninca” i-am mulţumit ţăranului pentru explicaţiile primite  şi mi-am continuat drumul spre Botoşani, bucuros că am mai învăţat ceva din tainele vieţii la ţară.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Părintele a schimbat „juninca””

  1. 1. TEOFIL Says:

    COZMINE…….PE CATI AI MAI INSELAT ACUM PE ULTIMA SUTA DE METRI…….LA CATI AI LUAT BANI PENTRU POST(40 LEI DE FAMILIE),BANII PENTRU AER CONDITIONAT CARE AI STRANS DE LA OAMENI,BANII PENTRU TROITZA….UNDE-S…VINDE SI VESMINTELE PE CARE LE-A CUMPARAT OAMENII(VREO 10 BUC),VINDE SI CASA PAROHIALA,HAI TRAGE TARE……CONIACUL E SCUMP,JUNINCILE DE ASEMENI.TE-AI INREBAT VREODATA CE AI REALIZAT PANA LA 34 ANI…..ASTA-I INVATATURA DE ACASA DRAGUL MEU.EDUCATIE PROASTA…..PACAT….TE-AI FACUT DE CACA.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia