Mar 15

Recent s-a vehiculat prin presa locală că Organizaţia municipală PNL Botoşani va pleca in corpore la PPDD. Le-am spus unor colegi că nu cred într-o asemenea mişcare politică. Pentru că atunci nu mi-am argumentat de ce nu cred într-o asemenea migraţie politică, o fac prin acest comentariu.
Teza că Organizaţia municipală PNL va pleca spre un alt partid este veche. Cu ceva timp în urmă s-a şoptit prin culise că plecarea va avea loc spre PDL. Şi atunci, ca şi acum, ideea plecării a fost lansată în lipsa din Botoşani a preşedintelui organizaţiei municipale Gheorghe Iavorenciuc. De această dată Iavorenciuc este plecat într-o plimbare prin ţările Americii Latine.
Nu că le-ar fi frică de Iavorenciuc n-ar pleca unii liberali din partidul condus de Florin Ţurcanu. Problema lor este una de demnitate şi consecvenţă. Cine sunt cei care ar trebui să plece? Ar fi Romulus Eram, Hoprfia Negrescu, Gheorghe Sorescu, Vladimir Rizac, Cătălina Lupaşcu ertc.
Lupaşcu n-ar pleca pentru simplul fapt că este sub papucul lui Florin Ţurcanu şi datorită lui este acum vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Ceilalţi sunt vechi liberali, căliţi în multe lupte electorale şi care au activat sub mandatul mai multor preşedinţi de partid. Unii dintre ei chiar au participat la anumite scenarii politice prin care preşedinţi ai PNL au fost schimbaţi din funcţie.
Toţi aceşti membri de partid loiali doctrinei politice liberale nu vor pleca din partid. Cu atât mai puţin n-au ce căputa la PPDD, partid care nu-i decât o făcătură politică de conjunctură. În schimb, toţi aceşti tralibani liberali sunt profund nemulţumiţi de prestaţia preşedintelui Florin Ţurcanu.
De când a luat fiinţă PNL la Botoşani ei n-au suferit atâta umilinţă publică şi n-au fost atât de marginalizaţi prin a li se pune pumnul în gură de Ţurcanu sau cei din cercul său.
Alegerile locale se apropie iar visteria PNL este goală. Ţurcanu este plin de datorii şi nici un om de afaceri nu simte nevoia să mai alimenteze cu bani buzunarul lui Ţurcanu. Dacă cineva trebuie să plece din PNL, atunci acel cineva este chiar preşedintele Florin Ţurcanu.
Din câte ştiu, şi am scris. în PNL a mai fost o încercare de mazilire a lui Ţurcanu.
O încercare ratată, dar care poate fi reluată cu mai mult succes. Iar mazilirea lui Ţurcanu este pentru talibanii liberali prioritară alegerilor locale. Ei ştiu că dacă vor intra în alegeri cu Ţurcanu preşedinte, vor suporta o nouă umilinţă publică nemeritată.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia