Mar 18

Cerinţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu de a se aduce bani la buget prin combaterea evaziunii fiscale îmbracă forme groteşti. Le-aş fi spus hazlii, dar ce se întâmplă prin Botoşani nu-i nimic de râs, doar de plâns cum autorităţile statului se prostituează profesional.
Echipe formate din ofiţeri de Poliţie economică şi comisari ai Gărzii Financiare Botoşani colindă barurile şi magazinele amărâte de prin Botoşani şi judeţ şi fotografiază mărfurile din raft. După care cer amărâtului de patron documentele de provenienţă iar dacă nu le are îi confiscă cele trei sticle şi patru pachete de biscuiţi Eugenia nejustificate cu documente.
Aşa au înţeles autorităţile botoşănene să lupte împotriva evaziunii fiscale. Zilele trecute astfel de echipe au dat năvală şi în piaţa centrală a Botoşanilor. Nişte amărâţi de ţărani îmbătrâniţi prematur de grijile vieţii zbuciumate au fost luaţi la întrebări de unde au marfa spre vânzare. Pentru că n-au avut carnet de producător la cele zece ouă sau două sticle din plastic cu lapte, le-au fost confiscate mărfurile.
Partea ciudată era însă prezenţa în continuare a bruneţilor care vând pachetele de ţigări ce le scot de sub haine, din sân sau chiar le ţin la vedere în mână. Nici brunetele care te dau jos băgându-ţi sub nas pachete cu şosete subţiri de îţi este frică să le încalţi că se vor rupe n-au fost afectate de control.
Aşadar, lupta cu evaziunea fiscală se duce într-un mod crunt la nivelul celor care-şi duc zilele de azi pe mâine vânzând te miri ce. Iar ca să poată rezista presiunii fiscale, mai bagă şi mărfuri fără documente. Cunosc bine această categorie de comercianţi şi nu ştiu vreo unul să aibă vilă, maşină luxoasă sau să trăiască pe picior mare, plecând în concediu prin Grecia, Turcia. Italia sau Spania.
Dar ştiu mulţi ofiţeri de poliţie şi comisari de gardă financiară care au palate şi maşini luxoase din leafa lor prăpădită de bugetar, leafă pe care Guvernul Boc le-a ciuntit-o cu 25%. De unde au toţi aceştia averile cu care ne sfidează? Desigur că de la cei care fac evaziune fiscală la nivelul sutelor şi milioanelor de euro şi care au de unde plăti comisioane grase pentru a-şi asigura protecţia.
Când premierul a cerut venituri la buget din evaziune fiscală, la raniţele ţării s-au confiscat sute de tiruri cu marfă de contrabandă sau fără documente. Minunea controlului a ţinu8t doar trei zile, aşa cum ţin minunile pe la noi. Pe motiv că se fac cozi interminabile, controalele s-au muiat apoi au dispărut.
Ştiu dintr-o sursă parlamentară că în acele zile de control la graniţă s-au confiscat mărfuri de sute de milioane de euro de s-au speriat şi cei care au efectuat confiscările. Deci marea evaziune se petrece cu tirul şi nu cu batistuţa cu cinci ouă ale bătrânei din piaţa Botoşanilor.
Avem şi prin Botoşani angrosişti care aduc marfă cu tirul, fără ca aceasta să fie fiscalizată. Avem contrabandă cu alcool şi ţigări. Dar toţi aceştia nu sunt fotografiaţi. Lor nu li se confiscă nimic pentru că au de unde da.
Amărâtul ăla de ţăran din piaţă sau amărâtul de patron ce ţine un chioşc prăpădit de unde să dea? Aşa că el a fost şi rămâne evazionistul care păgubeşte statul cu miliardele de euro. Eu aş zice ă-i împuşcăm, aşa cum făceau comuniştii. Cred că şi ei şi-ar dori asta!
19.03.2012

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Evaziune fiscală combătută cu fotografia”

  1. 1. Azazel Says:

    Corect !!!!!!!!!!!!!!!

  2. 2. umbra lui Mircea Says:

    Sunt sigur că gândurile tale se vor transforma în vorbe. Iar vorbele tale se vor transforma în fapte, care la rîndul lor se vor transforma în obiceiuri. Obiceiurile tale vor fi caracterul tău…doar dacă pe viitor vei vorbi pe blogul tau si despre fosila de macaleti care sta in umbra la butoane si isi manipuleaza cu dibacie o parte din marionetele din partid…. pentru un plus valoare te rugam sa scoti adevarul la iveala din Marea Miscarea pentru Botosani….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia