Mar 22

Ieri, încercând să-mi fac o listă cu oamenii de afaceri botoşăneni dispuşi să coopereze la realizarea emisiunii de pe Tele’M intitulată „Dinamica economiei”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă seară de la ora 20.00, cu reluare în zi de luni nora 11.30 am avut şi un dialog interesant.
Cu câţiva dintre cei cu care am stat de vorbă, dialogul a alunecat şi spre sfera politicului. În special despre calitatea profesională şi experienţa de viaţă a unor candidaţi dar şi despre preluarea puterii de către USL.
Este ştiut faptul că oamenii de afaceri sunt direct interesaţi de cei care vin la putere, ler sponsorizează unele din acţiunile electorale, fac donaţii financiare cu bani negri. Cunoscând acest mod de lucru, i-am întrebat cam ce sumă li s-a cerut de către cei din USL.
Nu mică mi-a fost mirarea când aproape toţi cei cu care am stat de vorbă mi-au spus că n-au nici un motiv să dea bani celor din USL. Firesc, i-am întrebat de ce nu le-aer da, de vreme ce vor prelua puterea şi deci vor dispune de banii publici.
Mi s-a explicat că deşi USL are mari şanse să preia puterea, la nivel de Botoşani lucrurile vor sta altfel. Banii publici la nivel de Botoşani sunt controlaţi de primarul Botoşanilor şi de preşedintele Consiliului judeţean. La Primăria Botoşani actualul primar Flutur nu poate fi bătut de către cei care şi-au anunţat candidatura. De asemenea, în opinia lor preşedinţia Consiliului judeţean va rămâne tot pe mâna lui Mihai Ţâbuleac.
Aşa stând lucrurile, ei mi-au spus că n-au nici un motiv să finanţeze campania USL. Cei din USL nu numai că nu-şi vor putea achita vechile datorii acumulate în campaniile electorale din anul 2008, dar nu vor avea prea mulţi bani nici pentru actuala campanie. Altfel spus, ban la nan trage şi calic la calic.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia