Mar 25

Liderii USL Botoşani, atât Florin Ţurcanu cât şi Gheorghe Marcu, s-au plâns presei locale că cei din PDL le racolează primarii şi alţi potenţiali candidaţi.
Florin Ţurcanu s-a mai plâns că Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi candidat PDL la aceeaşi funcţie pentru un al doilea mandat, umblă noaptea pe la casele unor lideri USL pentru a-i convinge să-i susţină candidatura.
Sâmbătă mă afla în comuna Frumuşica pentru a filma reportajul săptămânal ce se difuzează pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu. Comuna Frumuşica are primar social-democrat pe Costel Rădeanu şi viceprimar PDL pe Dumitru Baciu.
Când am ajuns la Primărie, pentru a filma secvenţa cu primarul, l-am găsit în biroul acestuia pe liderul PNL, deputatul Florin Ţurcanu. Ne-am salutat, dar n-a scos nicio vorbă. A stat cu capul plecat asupra telefonului, pe care-l butona fără un scop anume..
Mi-am dat seama că aşteptă pe cineva. Iar acel cineva era viceprimarul PDL Baciu, cu care tocmai filmasem o secvenţă. Imediat ce viceprimarul a intrat în biroul primarului, Ţurcanu s-a ridicat şi au plecat împreună într-o altă cameră. De la primar am aflat că Ţurcanu voia de la viceprimar promisiunea că-l va sprijini la funcţia de preşedinte al CJ, adică în locul lui Ţâbuleac.
Aşa stând lucrurile, mă întreb: Cine pe cine racolează? Încă odată am dreptate asupra comentariilor pe care le scriu. Când cei doi lideri USL s-au plâns presei că Ţâbuleac le racolează oamenii iar PDL primarii, am scris atunci un comentariu cum că „Hoţii strigă hoţii!”. Au fost cititori care m-au suspectat de mistificarea adevărului.
Acum, când l-am prins per Ţurcanu asupra faptului, îi întreb pe criticii mei: Cine mistifică adevărul?

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia