Mar 26

Dumitru Iacob a fost ales viceprimarul comunei Roma cu sprijinul direct şi nemijlocit al lui Florin Ţurcanu. La vremea când a fost ales viceprimar liberal, am scris cum voturile consilierilor locali au fost cumpărate de Iacob cu brânză şi bani.
Deşi primarul comunei, Constantin Humelnicu, este liberal din anul 2000, când a ieşit primar la primul mandat, cei doi nu s-au înţeles vreme de vreo trei ani. Armonia între ei a intervenit de aproape un an de zile. Ce îi despărţea pe cei doi să conlucreze am aflat ieri, chiar din gura viceprimarului Iacob.
Aşa cum am scris şi în articolul de pe site.-ul Jurnalului, în primăria Roma lucrează ca inginer Gheorghe Bârliga, fiul fostului demnitar comunist Mihai Bârliga. Inginerul a candidat din 1992 încoace la funcţia de primar dar a pierdut de fiecare dată.
Poate că inginerul ar fi renunţat să mai candideze şi ar fi conlucrat cu primarul, dar nevasta inginerului, medicul de familie Rodica Bârliga, vrea cu orice preţ ca soţul său să ajungă primarul comunei.
Aşa că cei doi soţi, Ghiţă şi cu Rodica, au pus la cale fel de fel de de şicane menite să-l saboteze pe primar în activitatea sa.
Imediat ce Iacob a fost ales viceprimar, Ghiţă şi cu Rodica îl chemau periodic la cabinetul medical şi-l instruiau cum să-i blocheze deciziile primarului. Ori de câte ori Humelnicu iniţia câte o acţiune menită să primească finanţare europeană, viceprimarul îl bloca în şedinţele de consiliu local, având controlul politic asupra acestuia.
Se mira primarul Humelnicu cum d viceprimarul, coleg de partid, îl boicotează în activitate. Acum, când şi viceprimarul a devenit victima jocului politic al soţilor Bârliga şi a fost schimbat din funcţie, acesta a recunoscut faţă de primar că tot boicotul era pus la cale în cabinetul medical al Rodicăi Bârliga.
Culmea este că în momentul de faţă primarul şţi viceprimarul se înţelegeau bine, colaborau şi chiar finalizaseră o serie de acţiuni favorabile comunităţii. Tocmai colaborarea celor doi n-a fost pe placul soţilor Bârliga şi, cu sprijinul pedelistului om de afaceri Gică Tăbâltoc, au pus la cale mnazilirea viceprimarului.
Florin Ţurtcanu n-a fost informat despre jocul consilierilor USL de la Roma de a vota împotriva propriului viceprimar. Aşa că acesta va încerca să repare ce-au stricat consilierii. Numai că amestecul lui Ţurcanu nu este pe placul soţilor Bârliga şi a pedelistului Gică Tăbâltoc.
Va fi interesant cine va câştiga lupta. Dacă Ţurcanu o va piede, înseamnă că cei din PNL nu-i mai ştiu de frică şi au început să-i dea cu flit, ceea ce nu-l avantajează deloc ca şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia