Mar 27

Ieri, am avut surpriza să fiu sunat pe telefonul mobil de către Daniel Timofte, consilier local PNL la Primăria Roma. Consilierul voia neapărat să vin la Roma şi să filmez un drept la replică. Incoerent în exprimare, probabil efectul celor zece clase pe care le-a absolvit cu greu (cel puţin aşa mi-a confirmat primarul Constantin Humelnicu, care i-a fost profesor), Timofte nu s-a putut face înţeles.
Pentru că am încercat să-i explic care sunt regulile reportajelor filmate, consilierul a încercat să mă convingă că el vrea drept la replică la materialul publicat ieri pe site-ul Jurnalului, material pe care el consideră că l-am publicat plătit fiind de primarul Humelnicu.
I-am cerut să-mi facă dovada că acel articol este plătit de primar şi n-a avut cum pentru că eu nu scriu pe bani ci pe faptele din teren. Dacă nu i-a mers cu şantajul, a încercat să mă plătească ca să-i public un drept la replică cum îl va concepe el.
â I-am adus la cunoştinţă că dreptul la replică nu se plăteşte, că el se publică gratuit, nu8mai dacă se referă concret la anumite inexactităţi din materialul publicat.
Cum Tiumofte n-a înţeles ce înseamnă presă electronică şi publicarea virtuală a unor articole, faptul că i-am cerut să-mi trimită dreptul la replică pe mailul redacţiei l-as enervat la culme.
M-a ameninţat că mă prinde el prin Roma şi-mi arată ce poate. Aş fi ajuns ieri la Roma, curios să-l cunosc pe consilierul rebel, needucat şi cu grave lacune în domeniul culturii generale dar am avut de finalizat montajul la reportajul ce va fi difuzat sâmbătă în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu. Eram curios să văd cum îşi va duce la îndeplinire ameninţarea.
N-am putut ajunge la Roma, dar m-am informat cine este acest Daniel Timofte. Adept al cultului Adventişti de Ziua a Şaptea, Timofte este de o perversitate morală extrem de periculoasă. Deşi face parte din acelaşi cult cu viceprimarul Dumitru Iacob, fiind şi din acelaşi partid, potrivit spuselor omului de afaceri Gică Tăbâltoc, Timofte a fost cel care i-a convocat pe consilierii locali în şedinţă extraordinară pentru a-l schimba pe viceprimarul Iacob  din funcţie.
Numai că pervers cum îi este caracterul, în şedinţa de consiliu el i-a arătat viceprimarului că a votat împotriva schimbării sale, deşi votul a fost unul secret.
Daniel Timofte se preztintă drept om de afaceri, având sau a avut fermă zootehnică, vegetală şi o firmă de transporturi. Afacerile sale nu par a fi curate, el fiind parte în cel puţin opt procese care au fost şi mai sunt pe rol la Judecătoria Botoşani. Amendat pentru diferite infracţiuni, rău platnic şi cu multe alte bube în afacerile sale, Timofte s-a arătat şi violent prin  mă ameninţa.
Am mult respect pentru cei care au îmbrăţişat credinţa cultului Adventist de Ziua a Şaptea, ştiindu-i cu mult bun simţ şi respect pentru cei din jur. Cum de s-a rătăcit Daniel Timofte pe la ei n-am habar, dar mă voi strădui să aflu.
Îl mai informez pe Daniel Tmofte că am să depun tot efortul pentru a face lumină în afacerile sale şi cum stă cu plata obligaţiilor fiscale către stat. Dealtfel, tot ieri, am şi declanşat procedurile legale pentru a obţine aceste informaţii.
În ce mă priveşte, îl mai informez pe Daniel Timofte că îndată ce timpul îmi va permite, voi coborî din noi din maşină în curtea Primăriei Roma pentru a-mi face datoria de jurnalist aflat în slujba societăţii civile şi nu a primarului Humelnicu sau a unor „oameni de afaceri” pe care realizatorul emisiunii Lumea lui Banciu de la Tv B1 i-a catalogat drept escroci.
Îi urez consilierului PNL bun venit în lumea presei şi-iu promit că-i voi mediatiza activitatea politică şi de om de afaceri fără să-i cer vreun ban pentru asta. În ce priveşte dreptul la replică dorit, âîl informez că nbumele său n-a fost pomenit în articolul publicat aşa că n-are ce drept la replică solicita. Pe curând, amice perevers de ziua a şaptea!

written by Ioan Rotundu


12 Responses to “Perversiuni de ziua a şaptea”

 1. 1. romanean Says:

  CUM ISI POATE PERMITE UN ANALFABET SA AMENINTE UN REPORTER? TIMOFTE AI GRIJA CA DUMITALE AI FOARTE MULTI DUSMANI..SI NU SE STIE CARE PE CARE IL FACE.

 2. 2. cult1 Says:

  Asta zice ca e pocait. la ce partid s-a decis sa ramana e migrator dupa cum ii este interesul cand la pdl pnl psd pp-dd nu il vrea?

 3. 3. cult1 Says:

  Pocaitul asta s-a perindat pe la multe partide cumm ii dicteaza intersul pdl psd pnl. la pp -dd nu il interseaza

 4. 4. io Says:

  nulitatea de Timofti a fost propulsat de humelnicu pe functie de consilier si iuda imediat a inceput sa-l sape.Acum, cretinii intre cretini se inteleg si da, unele interviuri si aparitii tv sunt platite deoarece ziarele nu pot rezista financiar cu 2 nenorocite de reclame, deci sa o lasam si cu jurnalismul independent.Primarul s-a inconjurat de idioti si in general cei din consiliul local sunt niste idioti motivati de acea indemnizatie si banii din santajul impotriva vicelui pentru a-l mentine in functie.Puneti indemnizatia de consilier de 10 lei si nu ar mai fi unu din cei de acum.Sunt niste activisti morti de foame si daca aduni clasele celor din consiliul local nu ti da 12 in total.Bravo tie, popor netrebnic! esti , votezi si te reprezinta prostia si saracia.

 5. 5. justitiar Says:

  d-nul timofte(cu litera mica) a dat afara din casa doi copii minori, mostenitorii lui Branzei de la Cotargaci….cu toate ca acesti copii n-au fost de acord sa-i mai arendeze livada, totusi , timofte si clanul lui nu mai vrea sa iasa din curtea lor….impreuna cu arnautu cornel care a fost arestat in 2000 pentru inselatorie si care se foloseste peste tot de concubina lui, judecatoarea adimi emanuela, au facut niste acte false si distrug casa si livada copiilor…au fost facute plangeri la politia din comuna dar acestia se tem de timofte si clanul lui…cui sa se mai adreseze acesti copii care, cu act de proprietate in mana, nu pot intra in casa lor….daca luati legatura cu avocata lor, Bosovici, o sa va cruciti ce mai aflati…

 6. 6. titi Says:

  NADIA VREA SA IL DEA AFARA DIN LIVADA ? TREBUIA SA SE GANDEASCA ATUNCI CAND PRIMEA BRANZA DE LA EL..MARLANUL DE TIMOFTE S-A IMPLEMENTAT BINE ACOLO ,A DARAMAT UN GRAJD SI A FACUT ALTUL IN FATA CASEI . LIVADA A DISTRUS-O CU CAPRELE CARE AU ROS MUGURII SI SCOARTA..ACUM CA E FRIG A TAIAT TOTI SALCAMII DE LANGA IAZ . PE SCURT , NADIA CULEGI CE AI PLANTAT !!!! NU TE TEMI CA BRANZEI TE VEDE CUM INCET ,INCET AI REUSIT SA DISTRUGI TOT CE A REUSIT SA CLADEASCA ????

 7. 7. pentru titi Says:

  ai dreptate ,TITI ,chirica nadia a avut proasta inspiratie ca dupa moartea D. BRANZEI sa se asocieze cu oameni de joasa speta care au convins-o sa vanda oile vacile pestii din iaz si s-a fie singura care pune mana pe bani. dar asa cum stim totul se plateste si incet ramane numai cu chitantele de la avocati. pacat ! sunt convinsa ca cu vorba buna si intelepciune reusea sa aiba mult mai mult. chirica nadia timofte daniel -buna asociere !!!!

 8. 8. justitiar Says:

  Nu-i plangeti de mila….nadia s-a casatorit si se muta in Anglia….

 9. 9. titi Says:

  NADIA S-A CASATORIT CU HOTIA SI MINCIUNA !!!!! SPUNEA BINE UN MARE OM CA CEI CA NADIA (marlanii) CHIAR DACA NU SUNT INTELIGENTI , DEZVOLTA IN TIMP UN FEL DE ADAPTARE NUMITA VICLENIE CU AJUTORUL CAREIA SUPRAVIETUIESC.

 10. 10. Gabriel Says:

  E vorba de 4 copii nu de 2 asa ca nu mai comentati aiurea voi nici nu stiti si nici nu aveti habar de ce se intampla .., Domnu Rotundu daca e sa vorbim ma gasiti pe mailul afisat o zi placuta

 11. 11. Clau Says:

  Da, este vorba de 4 copii, si nu de 2, sau de o persoana, tutoarea careia i place sa fie sefa de trib si tot ce a facut pana acum e ca, impreuna cu hotul de arnautu, au distrus si au vandut tot pe ce au pus mana iar acum incearca sa intimideze prin unii, insa nu le merge si vor da socoteala pentru ceea ce fac cu buna stiinta de ani de zile incoace

 12. 12. titi Says:

  NU REGRETI NADIA CHIRICA FAPTUL CA TIMOFTE A REUSIT SA TE PACALEASCA CU AJUTORUL LUI BOSOVICI SI SA CUMPERE TERENUL DE LA COTARGACI ????? A DRACULUI CUM SE ASEAZA LUCRURILE IN VIATA !!! IN FINAL AI VANDUT TERENUL PE MAI NIMIC DEOARECE AU FURAT TOT CE ERA DE FURAT SI AI PRIMIT BANI TOT DIN BUNURILE VOASTRE. TE-AI GRABIT ,PRETURILE LA TERENURI AU CRESCUT,DAR ASTA E . SUCCESURII!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia