Mar 29

Marţi, 20 martie, la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie Bucureşti s-a judecat din nou dosarul în care deputatul PNL Florin Ţurcanu este inculpat pentru infracţiunea de fals intelectual, infracţiune pedepsită de Codul penal art. 289  cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, fiind pedepsită şi tentativa.
Aşa cum am mai scris, deputatul a fost chemat în judecată de către foştii consilieri judeţeni liberali Aurelia Aroşoaie, soţia actualului vicepreşedinte al CJ Mihai Aroşoaie şi Cristina Bahrin.
Cele două au şi-au pierdut calitatea de consilier judeţean în urma unor falsuri comise de deputatul Ţurcanu în calitatea sa de preşedinte al PNL Botoşani. Cristina Bahrin şi-a pierdut şi calitatea de vicepreşedinte a CJ Botoşani, funcţie ocupată pentru scurt timp.
Scriam într-un comentariu anterior că Ţurcanu s-a lăudat că are suficiente relaţii ca procesul să fie lungit până după alegerile locale. Înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în ianuarie 2011 sub nr. 93/1/2011, dosarul a primit până acum 13 termene de judecată. În 20 martie s-a acordat un nou termen pentru data de 25 aprilie.
Deşi „oropsit” pentru că face parte dintr-un partid aflat în opoziţie, iată că deputatul obţine termene de judecată după cum doreşte. El pregăteşte un grup de martori care să-i infirme falsurile. Numai că cei recrutaţi pe post de martori se răzgândesc până la termenul de judecată iar Ţurcanu cauză alte persoane dispuse să depună mărturie după cum doreşte el.
Ce nu ştie Ţurcanu este faptul că există un martor cheie în acest proces. Un martor care nu va depune depoziţie pentr-u a-l apăra, ci pentru a demonstra judecătorilor unde a pus Ţurcanu la cale falsul intelectual şi cum a procedat.
S-ar putea ca termenul din 25 aprilie să fie unul fatal pentru Ţurcanu.
Mai ales că după comiterea falsurilor, Ţurcanu nu s-a lecuit şi a mai comis şi alte boacăne, tot de natură penală. Dar toate la timpul lor, adică în campania electorală, când Florin Ţţurcanu ne va cere votul ca să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nou termen de judecată pentru falsificatorul Ţurcanu”

  1. 1. Toto Says:

    Oare acest proces nu a fost mituit?

  2. 2. Razvi Says:

    Prea multa judecata in cazul proceselor nu poate decat sa duca la lipsa unui rezultat…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia