May 08

Noul prefect de Botoşani pare să fie neîndoielnic finanţistul Adrian Constantinescu. În vârstă de 41 de ani, el deţine funcţia de şef serviciu în cadrul ANAF Botoşani. Necunoscut în mediul p0olitic, viitorul prefect a stârnit curiozitate.
Puţini sunt cei care cunosc modul în care s-a ajuns ca Adrian Constantinescu să fie propus prefect. Primul care a bravat public că va desemna viitorul prefect a fost liberalul Florin Ţurcanu. Numai că acesta a dat cu bâta în baltă. În primul rând că funcţia de prefect nu era repartizată PNL şi în al doilea rând a venit cu o propunere total inadecvată, Doru Alupoaie fiind tot finanţist dar unul problematic atât profesional cât şi moral.
Având confirmarea că funcţia de prefect li se cuvine, cei din PSD s-au încăierat în a propune o persoană cât mai u;or de controlat şi manipulat. Deputatul Andrei Dolineaschi a încercat să-l impună pe comisarul financiar Calimandruc, cel care pentru o perioadă scurtă a fost şeful Gărzii Financiare Botoşani, pus tot de Dolineaschi împreună cu deputatul PDL de Darabani Stelică Strugaru.
Tabăra reprezentată de senatorul Gheorghe Marcu l-a susţinut pe Adrian Constantinescu, acesta fiind propus de Paul Mustaţă, şeful ANAF Botoşani. În această luptă a învins Mustaţă prin Marcu.
Viitorul prefect este considerat un funcţionar corect, competent profesional dar neiniţiat în domeniul administraţiei publice. Se bucură de respect din partea colegilor, dar mai toţi sunt de părere că judeţul va fiu condus de Mustaţă şi Marcu, ei stabilindu-i viitorului prefect ce are de făcut.
Socrul lui Adrian Contantinescu, fost secretar la Primăria Dângeni, acum pensionar în satul Iacobeni, ieri deja împărţea prin Dângeni funcţiile din fruntea instituţiilor descentralizate şi stabilea cine va câştiga alegerile în judeţ.
Trăiasscă PCR în varianta modernă de USL! Erste noua lozincă pe care va trebui s-o scriem de acum înainte în coada oricărei cereri adresată instituţiilor Guvernului Ponta.
Trebuie să recunosc că nici Ţurcanu n-a ieşit în pierdere. Viitorul subprefect va fi liberalul  Sebastian Tocariu, şeful Agenţiei Judeţene de Inspecţie şi Plăţi Sociale. Tocariu este liberalul rămas în funcţie din vremea lui Tăriceanu pentru că Guvernul Boc n-a fost capabil să-l schimbe.
Una peste alta, judeţul Botoşani a încăput pe mâinile cui trebuia: Marcu, Mustaţă şi Ţurcanu. Iată cum ia naştere cel mai cinstit guvern postdecembrtist din România. Vae victis!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cine a tras sforile ca Adrian să fie prefect”

  1. 1. Larisa Says:

    Sub semnul anonimatului iti permiti sa faci asemenea comentarii asupra unor oameni pe care nu ii cunosti? Jalnic.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia