May 08

De când USL-ul s-a căţărat pe creasta de val a puterii, Florin Ţurtcanu  se vizează zburând din floare în floare, pentru a culege nectarul care se va vărsa din potirul Guvernului Ponta.
Primele semne ale zborului său au apărut vineri, săptămâna trecută. Dator către presa locală, 900 lei către Jurnalul, vineri Florin Ţurcanu a ţinut să achite datoriile chiar cu mânuţa sa. N-a ratat prilejul de a le sugera presarilor locali că urmerază să infuzeze baniu mnulţi în acele mijloace media care-i vor cânta în strună.
Gestul său mărinimos de a-şi achita datoriile curente, nu şi miliardele adunate în campania anului 2008, ne dă convingerea că deja agenţii economici s-au mutat cu chirpicul de bani de la uşa PDL către uşile celor din USL, mai puţ-in uşa PC, ruginită binişor de când cheia a ajuns în mâna năbădăiosului Paul Onişa.
Revenind la Ţurcanu, astăzi se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dosarul în care este acuzat de fals intelectual. Reclamanţii în dosar, Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, mazilite din PNL pentru că aşa au vrut muşchii lui Ţurcanu, au şanse mici să câştige acest proces. Dacă în vremurile PDL judecătorii de la ÎCCJ puteau da orice soluţie dreaptă, începând cu săptămâna aceasta soluţiile lor vor fi dictate prin telefon de proaspătul ministru al Justiţiei Titus Corlăţean.
Nu degeaba toţi infractorii din PDL, daţi pe mâna Justiţiei, s-au oploşit repede în USL. Ştiu ei bine că umbrela USL este inexpugnabilă în faţa puterii legii. Nu m-aş mira ca în urma termenului de astăzi Ţurcanu să fie achitat şi declarat cel mai cinstit parlamentar susţinător şi al şi mai cinstitului Guvern Ponta.
Îl informez respectuos pe domnul deputat liberal că de va fi aşa, să nu se bucure. Am dovezi suficiente care vor demonstra cum a comis falsul şi cum s-a apărat cu martori care au fost pregătiţi să mintă sub jurământ. I-am promis că voi dezvălui public toată mârşăvia sa şi o voi face.
A mai încercat Ţurcanu să-şi umfle muşchii, precum Musollini în perioada sa de glorie, susţinând că a găsit prefectul perfect pentru botoşăneni în persoana unui anume Alupoaie. Normal că Alupoaie poate fi prerfectul perfect de vreme ce seamănă ca picătură de apă cu caracterul şi educaţia lui Ţurcanbu. Cine se aseamănă se adună, zice-o vorbă din bătrâni. Mă bucur că prin PSD s-au găsit politicieni care să ia atitudine şi să se delimiteze de o astfel de propunere. Dar mă întristez că PSD-ul nu s-a delimitat pentru a fi corecţi cu botoşănenii ci au făcut-o pentru a-şi impune propriul candidat.
Începând cu acest comentariu, zilnic voi dezvălui câte o „bravură” înfăptuită de către un personaj de seamă mai mărunt din interiorul USL, pregătit să-şi tragă un hartan cât mai mare de cărniţă de pe osul puterii pe care l-au încălecat după un post de aproape opt ani de zile. Cu Dumnezeu înainte şi… Ţurcanu în spate, alături de întreg USL!!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia