May 09

Preluarea puterii de către PSD va aduce în fruntea instituţiilor deconcentrate o puzderie de nulităţi profesionale dar care sunt piloni de bază ai partidului. Şi-au câştigat prestigiul prin îndemânarea demonstrată de a face să dispară banii publici, prin politizarea activităţilor încredinţate, prin îndeplinirea dorinţelor liderilor de partid fără crâcnire.
Un astfel de personaj este şi Mihaela Huncă, cadru didactic, inspector şcolar şi prestidigitator abil în a face să dispară banii publici.
Pentru că în urma alegerilor din toamna lui 2008 n-a reuşit să pună mâna pe funcţia de inspector şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi nici să ajungă europarlamentară, Huncă vrea acum cu orice preţ şefia IŞJ.
Pentru că urmează să facă parte din componenţa celui mai cinstit guvern postdecembrist, eu o recomand cu căldură să fie promovată întrucât meritele sale profesionale şi politice sunt incontestabile. Iată-le:
1. S-a înfruptat copios din fondurile CCD. În iunie 2005, Mihaela Huncă era director al Casei Corpului Didactic Botoşani, iar prefect de Botoşani era Cristian Roman. Prefectul a primit mai multe reclamaţii la adresa directorului Huncă, referitoare la comportamentul despotic al acesteia dar şi cu privire la faptul că ar fi implicată în nişte ilegalităţi de ordin financiar.
Prefectul a dispus cercetarea faptelor şi, apoi, a declarat că ele sunt adevărate.
2. lL-a fentat pe prefectul Cristian Roman şi prin el legea de a răspunde pentru faptele de la CCD. Aflând că prefectul nutreşte gânduri nu tocmai laudative la adresa sa ca director al CCD, s-a refugiat în concediul de odihnă, aşa cum fac majoritatea şefilor descoperiţi cu nereguli în activitate.
Huncă a plecat din instituţie pe uşa din spate, prin demisie, pentru a ieşi din atenţia publică. De menţionat că Mihaela Huncă a venit pe CCD pe post de director de pe funcţia de inspector inspector cu probleme internaţionale. Iar la IŞJ a ajuns inspector, fiind promovată de pe postul de director adj. la Liceul Sportiv, unde soţul său este director din 1990.
3. Împreună cu soţul Ioan au pus stăpâînire pe conducerea Liceului cvu Program sportiv Botoşani începînd cu anul 1990, el fiind director şi ea director adj.
4. Ca subşefă a soţului a demonstrat un comportament despotic faţă de colegi şi elevi.
5. Împrteuznă cu soţul a transformat Liceul în prorpietate personală aşi au făcut angajări pe criterii numai de ei stabilite, adunânbd ca furnicile bani de-o impozantă vilă.
6. În 2003 soţii Huncă au fost acuzat de fraudarea examenului de titularizare, cumpărând cu valută suboiectele la examen de la Alexandru Spiridon, din ministerul Educaţiei. Geanina Huncă, fiica directorului, notată cu 10, a ocupat post la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Cristina Mreană a ocupat catedra de lupte greco-romane la liceul lui Huncă, etc.
7. Familia Huncă a închiriat sala de sport a liceului pentru meciuri de fotbal, băgând lunar în buzunar cam 10 – 20 milioane lei vechi. Jucătorii ar fi valutiştii din piaţă, agenţi de poliţie, angajaţi ai Primăriei, Electro Alfa, Altex sau alte firme.
8, Conform celor scrise de Jurnalul îÎn ediţia din 7 aprilie 2006, locurile de la secţia de atletism, la admiterea în liceu, sunt vândute cu 300 euro de copil. Intermediarii au fost profesorii Dana Vieru şi Laura Cojocaru, directorul având şi el partea lui.
9. Aprovizionarea cantinei cu carne se facea printr-un „individ dubios” care „fură” marfa de la abatorul unde lucreaza. Marfa ajunge la LPS la preţ de 70.000 lei kilogramul, transportată în portbagajul unei Dacii. Pentru cele 50-100 kg carne, directorul face rost de facturi false, în care preţul cărnii se dubla.
10.Pentru a face pe plac IŞJ, la Liceul Sportiv au predat şi poate mai predau cadre necalificate. Cazurile învăţătoarelor Găitan şi Rusu. Soţia inspectorului de la personal, Aurica Rusu, preda de 4 ani limba franceză. Învăţătoarea Lucica Găitan preda de 5 ani muzică, desen şi educaţie fizică. Despre ea se zice că, pentru anul şcolar 2005-2006, a participat la concursul de necalificaţi pentru cadre de educaţie fizică. Pentru a fi sigură că prinde post la LPS a „cotizat” cu 40 milioane lei la comisia de examinare. Cu media cea mai mare, 9,75, a obţinut catedra.
11. Vila extrem de impozantă şi elegantă a fost primnită cadou de la un om de afaceri botoşănean, a cărui loază a fost favorizată de Huncă.
12. La sfârşitul anului 2005, în urma examenelor de capacitate, atestat, admitere, bacalaureat, colectarea „cotizaţiilor” i-a adus lui Huncă un Wolkswagen ce a costat cam 10 mii de euro.
Cu aşa o mapă profesională impresionantă din toate punctele de vedere, cum să nu fac parte Mihaela Huncă din cel mai cinstit guvern postdecembris? Eu cred că ar merita o funcţie la nivel de Ministerul Educaţiei, că experienţă are suficientă.
10.05.2012

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “12 argumente ca Mihaela Huncă să fie numită şefă la IŞJ”

 1. 1. curios Says:

  De unde atita avere? Provin amandoi din familii cu o situatie materiala nu prea stralucita!

 2. 2. curios Says:

  de unde atata avere? au mostenit vreo matusa?

 3. 3. nea ion Says:

  daca tot ce sustii poate fi dovedit ce mai stai pe ganduri la S.I.F. – politie cu matale sefule… daca nu …. nu prea te vad bine written by Ioan Rotundu

 4. 4. Antena X Says:

  Ati omis casuta de vacanta de la Ostra (de la Frasin la stanga)

 5. 5. anomin Says:

  Dar, ce v-ati obisnuit cu Alexandrina la ISJ ??? Uitati-va acum ce se petrece in scolile din judet !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia