May 11

În ajunul Paştilor, mai exact în Săptămâna Patimilor după Calendarul ortodox, am fost oprit pe stradă de un bătrânel simpatic foc, cu pălăria pusă şmechereşte pe-o parte şi dispus la vorbă. Bătrânelul m-a abordat de parcă m-ar fi cunoscut încă de la coborârea primatelor din copac pentru a se transforma în om.
Interesul său era să afle de la mine dacă Ovidiu Portariuc are şansa de-al bate pe actualul primar Cătălin Flutur şi să-i ia locul. Am fost sincer cu el şi i-am spus că opiniile mele exprimate pe site-ul Jurnalului şi pe blog sunt şi convingerile mele, adică nu una scriu şi alta gândesc.
Ca să-l fac să înţeleagă statutul de candidat al lui Portariuc i-am rezumat greşelile făcute înainte de celălalt candidat al PSD, recte USDL, medicul Gabriel Oprişanu.
Omul m-a ascultat cu atenţie şi apoi a încercat să mă convingă de faptul că Flutur nu-i iubit de botoşăneni şli că tânărul Portariuc este cel mai nimerit ca viitor primar. Nu l-am contrazis din respect pentru părul său alb şi i-am spus că fiecare dintre noi avem dreptul la o opinie personală formată pe baza nivelului de cunoaştere şi percepere a realităţii imediate.
Numai că prin modul său de a vorbi a repetat nişte cuvinte care mi se păreau cunoscute de undeva. Ne-am despărţit strângându-ne mâiniule cordial, el, după ce-a privit atent în jur,  urându-mi conspirativ „Paşti fericit!”
N-am încercat ulterior dialogului nostru să mă lămuresc de unde îmi erau familiare acele cuvinte. Ieri, după ce pe blogul meu am postat un alt comentariu legat de personalitatea candidatului Ovidiu Portariuc, din nou am fost abordat pe stradă de bătrânelul din ajunul Paştelui.
M-a întrebat nonşalant ce cred despre Guvernul Ponta. I-am spus că-i un guvern de plagiatori şi miniştri cu grave probleme de cinste şi corectitudine. Am accentuat pe inexplicabila (aparent) decizie a lui Ponta de a-l numi pe Andrei Marga la Externe, el având o cu totul altă formaţie profesională şi este lipsit de experienţă în domeniul diplomatic.
M-a mai chestionat personajul misterios şi despre Portariuc. Citise comentariul meu de pe blog şi mi-a şoptit, tot conspirativ, că „nu mai da în noi că daţi în dumneavoastră”, după care mi-a întins mâna zâmbind şi a plecat având pe cap aceeaşi pălărie pusă şmechereşte pe-o parte..
Am rămas blocat şi n-am avut nicio reacţie. Cum adică dau în mine criticând Guvernul Ponta şi pe Poirtariuc? Mesajul său putea avea dublu sens. Ori bătrânelul mă consideră un fost devotat al regimului comunist ce-o face pe-a democratul pentru a-şi acoperi trecutul, ori cuvintele sale au fost o ameninţare voalată.
Pentru că miu-am adus aminte de cuvintele sale, repetate şi ieri în dialogul nostru, m-am dus acasă şi am căutat să aflu de unde-mi sunt familiare. Am dat căutare pe site-ul Jurnalşului şi mi-au fost afişate mai multe comentarii care cuprindeau în conţinutul lor cele trei cuvinte ce-mi păreau cunoscute.
Aşa am aflat că bătrânelul meu este de fapt un comentator zilnic pe site-ul Jurnalului şi susţine din toată puterea cunoaşterii sale PSD-ul şi politica liderilor acestui partid.
Mi-am dat seama că vorbele şoptite, tot conspirativ, de bătrânel sunt de fapt o atenţionare că nu-i bine să mai critic PSD-ul şi oamenii săi. Tocmai acest partid a preluat puterea şi poate avea ac de cojocul meu. Măi să fie! Mai am o curiozitate: să aflu dacă bătrânelul a fost la viaţa lui ofiţer de informaţii, fiind prea civilizat şi deştept pentru a fi fost activist PCR.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu da „în noi” că dai în „tine”!”

  1. 1. Potemkin Says:

    Domnule Rotundu,chiar nu ati inteles?Batranelul a fost cat se poate de explicit!Ce culoare aveau ochii lui?Albastri cumva…? :)
    Poate mai faceti o pauza zilele astea din critica adusa lui Portariuc si faceti cateva dezvaluiri legate de aranjamentele facute de nobila masonerie botosaneana care ii cuprinde pe toti liderii politici locali cu exceptia catorva!Daca nu le stiti vi le spunem noi cat de curand!Apropo,Flutur e mason sau nu?Raspundeti daca sunteti sincer!
    Nihil sine Deo!

  2. 2. ANDERSON adormit de du;mani Says:

    Drag[ Potemkin, faci de râs adevăratul personaj prin ignoranţa de care dai dovadă. Dacă masonii au pus ceva la cale nu-ţi vor spune ţie sau altora care nu-i de-al lor. Nu cunoşti regiula de au a Masoneriei: nici un mason nu va spune despre altul dacă neste sau nu mason. De obicei masonii sprijină în funcţii publice anumite persoane şi care nu aparţin lor ndar au ei interesele proprii ca acea persoană să ajungă într-o funcţie publică. Masoneria nu8 lucrează la vedere şi nu strigă în gura mare ce-au făcut. Ei tac şi fac iar ce-au făcut se află peste zeci sau sute de ani.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia