May 16

(epitaf pentru candidatura Tan’Anei)
Pe primarul liberal al comunei Mihai Eminescu judecătorii l-au potcovit cu o condamnare cu suspendare dar şi cu interdicţia de a mai putea candida şi ocupa funcţii eligibile câţiva ani. Prins cu ocaua mică la comiterea unor falsuri mari, primarul Vergienl Gireadă a trebuit să părăsească primăria.
Dar omul, deşi nu-i Berbec şi nici n-are oi ca şeful său politic Florin Ţurcanu, ajungând primar din postul de tractorist fruntaş al comunei, ţine şi cu dinţii de funcţia pierdută. Aşa că şi-a pus nevasta, Aneta Gireadă, să candideze din partea PNL ca să ocupe scaunul de primar pe care a stat ceva anişori soţul său, scaun de pe care a scos un profit substanţial.
Cunoscută în Ipoteşti sub numele de „Tan’Ana”, prescurtate de la „tanti Aneta”, se spune că în materie de dragoste este o meseriaşă de excepţie.
Verginel, după ce-a cunoscut-o vreme de-o noapte, n-a mai dorit nimic în viaţă decât Aneta să-ie fie alături în pat şi să-i poarte noroc la funcţia sa de primar. Şi-a lăsat nevasta şi copii, Aneta familia şi cei doi s-au pus pe fapte mari.
Verginel a tras tare de funcţia de primar şi şi-a sclipuit o gospodărie frumoasă, chiar dacă se spune că averea sa miroase a asfaltul pus pe drumul Ipoteşti – Cătămărăşti Vale – Botoşani.
Cu teşchereaua plină, şi-a tras şi-un Bac acum doi ani, că nu dădea bine să fie primar numai cu carnet de tractorist fruntaş. Fiind liberal, n-a putut primi şi titlul de baron, titlu rezervat numai celor din PSD, dar a fost repede remarcat de Florin Ţurcanu, şeful PNL. Nici că se putea altfel, de vreme ce avea bani iar Ţurcanu are un miros dezvoltat să-i pipăie pe cei cu foşnitori prin buzunare.
Din tractorist, primar şi din primar vicepreşedinte PNL Botoşani, adică mâna dreaptă a lui Ţurcanu, este traseul politic al lui Verginel. Iar traseul său nu s-ar fi oprit aici dacă nenorociţii ăia de jhudecători nu l-ar fi condamnat. Avea promisiunea fermă a lui Ţurcanu că la toamnă va fi făcut deputat de Botoşani.
La comună a rezolvat problema. Şi-a pus nevasta să candideze şi este convins că va fi aleasă primar. Despre priceperea Tan’Anei în dragoste s-a dus vestea pe plaiurile eminesciene ale Ipoteştilor. Nu cred că va fi prin comună bărbat care să reziste tentaţiei de a n-io vota cu speranţa că, cine ştie, odată şi odată… va da norocul peste el.
Numai că verginel şi Tant’Ana lui au o problemă. Pe rol mai sunt câteva dosare în care fostul primar figurează ca inculpat. Cei care l-au reclamat îi fac zile negre, adică anticampanie, fiind imuni la farmecele Tant’Anei.. Vergnel, ca să dea greutate candidaturii nevestei, deşi are interdicţia de a candida, s-a trecut pe lista de consilieri locali. A fost contestat, dar nu se ştie cum tot pe listă a rămas. Cineva din Biroul Electoral Judeţean Botoşani n-a priceput că interdicţia de a candida se referă la toate funcţiile eligibile, nu numai la cea de primar.
Cine se rătăceşte prin comuna Mihai Eminescu, va putea vedea bannere cu chipul soţilor Gireadă, ea primăreasă, el vicepreşedinte al PNL Botoşani care o susţine cu greutatea acestei funcţii.
Nu vreau să fiu părtinitor cu candidaţii din această comună, dar nu pot să nu fac aluzie la bancul acela cu călugăriţa trimisă în Iad de către Sf. Petru pentru că
Eu ţi-am dat-o ca s-o dai,
Nu să vii cu dânsa-n Rai!
Dacă Tant’Ana va fi darnică în promisiuni… electorale, musai va câştiga primăria comunei Eminescu. Ferice de bărbaţii de pe aceste meleaguri care au toate condiţiile să creeze o nouă idilă după modelul Eminescu – Veronica Micle. Să nu vă gândiţi la alte prostii!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia