May 18

Când medicul Vasile Cepoi a fost uns ministrul Sănătăţii de către Victor Ponta, imediat liberalul Florin Ţurcanu a declarat că proaspătul ministru este naşul său de cununie şi se simte mândru de promovarea naşului.
. Aflând de lăudăroşenia ciobănaşului de Suliţa, ministrul a declarat că nici nu-l cunoaşte şi că n-are un astfel de fiin. Altfel spus, el n-are a se mândri cu „cel ciobănaş, la origine suliţaş”.
Realitatea este că ceva, ceva adevăr în spusele lui Florin Ţurcanu există, numai că el a ţesut pe acest sâmbure de adevăr o întreagă poveste menită să-i ridice cota de popularitate.
Sora ministrului, căsătorită pe numele de Jitaru, după ce a absolvit facultatea de medicină a fost repartizată medic la Spitalul Suliţa. Aici a cunoscut-o pe mama lui Florin, de care s-a simţit apropiată. Când lui Florin iţ-a venit sorocul însurătoarei cu Maura, familia Jitaru a fost lată al doilea rând de naşi.
După un scut timp, familia de medici Jitaru s-a mutat la Iaşi. Sora lui Ceopi s-a despărţit de Jitaru şi şi-a văzut în viaţă de alt drum. De atunci a trecut ceva timp iar de finul Florin au uitat cu totul.
În ce-l priveşte pe fratele acesteia; Vasile Cepoi, actualul ministru al Sănătăţii, n-a fost la nunta lui Florin şi, aşa cum a declarat, habar n-are cine este.
Florin Ţurcanu se poate lăuda cu Cepoi, nu şi ministrul cu el, care trebuie să fie fericit că l-a ferit Dumnezeu de a-l cunoaşte.
Să mai adăugăm că mama lui Florin n-a fost deloc inspirată când a luat-o pe Jitaru să-i năşească feciorul. Naşa s-a despărţit de soţ iar finul i-a urmat exemplul şi s-a despărţit şi el de Maura, nevasta legitimă, alegând calea concubinajului cu actuala Roxana.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia