May 22

Pe vremea când Adrian Năstase era în plină ascensiune şi împărţea cu dărnicie şi mărinimie funcţii publice şi de conducere prin PSD, l-a descoperit pe Victor Ponta. Probabil atras de ambiţiile acestuia de parvenire, Năstase l-a luat sub aripa sa, mai întîi şeful Corpului de control al Primului ministru, dându-i şi putere politică prin a-l instala preşedintele OT PSD.
Încântat de fidelitatea cu care-i executa ordinele de a-i controla pe cei care nu se supuneau voinţei premierului, cuprins de generozitate, Năstase l-a comparat pe Ponta cu celebrul diplomat Nicolae Titulescu. Iar Ponta a luat de bună comparaţia şi, din acel moment, s-a considerat un viitor mare om politic de priceperea căruia va depinde viitorul României.
Cursul vieţii sale i-a fost unul ascendent, profesional şi politic, şi iată-l pe Ponta ajuns şeful Executivului, putând dispune discreţionar de orice-i va pofti inima. Ajuns în această funcţie, micuţul Titulescu a ieşit din pielea celebrului diplomat şi a intrat în pielea unui micuţ dictator. De când este premier, el decide ce-i de făcut  în fiecare minister dar şi în PSD.
În 1933 Adolf Hitler, care a pornit de jos de tot, de la gradul de caporal, a preluat puterea politică în Germania. Din 1934 s-a instalat cancelar cu putere absolută. Ascensiunea lui Hitler s-a făcut pe baza doctrinei fasciste, doctrină care a p0rins la poporul german pentru că ţara era în derută economică de pe urma crizei care a bântuit Europa şi America între anii 1929 – 1934.
În Italia, şi ea măcinată de sărăcie şi lupta pentru putere, s-a ridicat tot pe fondul doctrinei fasciste Benito Musollini. Şi el a pus mâna pe putere, arogându-şi dreptul de viaţă şi de moarte asupra oricărui i-ar fi stat în cale.
Cei doi dictatori care au răspândit în jurul lor doar moarte au putut ajunge la putere pe fondul sărăciei şi a recesiunii economice. Europa parcurge perioada unei noi crize economice suprapusă pe una financiară. Deja formulele politice de dictat, având conducător câte un lider ce aspiră la statutul avut de Hitler, au început a prinde puteri. În Franţa extrema dreaptă ce-l are ca simbol pe Jean-Marie Le Pen a cuprins un segment important de populaţie. În Grecia extrema stângă şi cea dreaptă fac şi desfac guverne, până îşi vor stabili ierarhia, precum câinii adunaţi în haită.
La noi, tonul unei conduceri autoritare l-a dat preşedintele Traian Băsescu. Iată că acum s-a ridicat un nou politician dornic de putere absolută şi care nu este dispus să cedeze în faţa preşedintelui şi nici a propriului său partid.
După cum a început să se manifeste, tare îmi este teamă că o să-l regretăm pe Adrian Năstase. Bombonel avea frică de tătuca Ion iliescu şi nu făcea chiar ce voia el. Ponta n-are frică de nimeni. El ia decizia pe care o consideră că se potriveşte cu interesele sale, nici măcar nu ia decizii în interesul nunei grupări. Aşa au început drumul spre dictatură şi răspândire a morţii cei doi dictatori fascişti: Adolf  Hitler şi Benito Musollini. Tot aşa îşi începe cariera şi Victor Ponta, condiţiile de sărăcie şi recesiune economică fiindu-i propice.  M-aş bucura să n-am dreptate!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Micuţul dictator creşte ca voinicul din poveste”

  1. 1. Laurentiu Says:

    Si eu m-as fi bucurat sa fie un pamflet insa este pura realitate!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia