May 29

Deşi campania electorală se apropie de sfârşit, televiziunile naţionale n-au reuşit să ne prezinte nici un caz de mită electorală, fie din partea opoziţiei, fie a puterii. Cu toate acestea mita electorală există şi se împarte în văzul tuturor.
Ca să nu se intre sub incidenţa legii, primarii au descoperit că pot organiza fel de fel de evenimente cu aprobarea consilierilor locali. Aşa au apărut în plină campanie electorală sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de căsătorie. Fie primari PDL, fie ai USL cu toţii i-adună pe care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi-i felicită pe unde pot şi ei.
Pentru că astfel de evenimente se organizează prin căminele culturale, şcoli, baruri după care urmează câte o masă festivă.
Premiile diferă de la o comună la alta. Totul depinde de suma alocată de la buget şi de sponsorii de care se bucură primarul prin comună.
De exemplu, singurul primar femeie, Elena Vrajotis de la Călăraşi, a înmânat cuplurilor câte un cadou consistent şi un plic cu 100 lei. Dorel Dsorneanu de la Corni le-a strâns mâna călduros, le-a înmânat un plic cu 50 de lei şi i-a invitat la masă.
Primarul PSD de la Băluşeni şi-a rupt şi el de la pahar şi le-a dat sărbătoriţilor un plic cu 15 lei, urmat de un mic şi o bere la barul susţinătorului său din Buzeni.
Tot social-democratul Stratulat a fost ceva mai orientat. El a lărgit aria sărbătoriţilor şi i-a omagiat şi pe cei cu 25 de ani de căsătorie, sporind astfel zestrea de voturi. Ceilalţi primari, care au planificate astfel de evenimente să ia aminte de tactica primarului de Băluşeni şi să-şi sporească şi ei zestrea de voturi.
Aşa că, indiferent de culoarea politică, primarii au descoperit calea legală de a mitui pe unii votanţi fără a intra sub incidenţa sancţiunilor prevăzute de lege. Să mai îndrăznească cineva şi să conteste românilor dreptul de a fi cel mai inventiv popor în a eluda legile statului, care la rândul lor au dreptul la statutul de cele mai proaste legi din lume făurite de cea mai ticăloşită clasă politică.
Iată cel puţin trei criterii faţă de care românii au dreptul să stea în cap de listă, în calitate de campioni!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Mita electorală, liantul PDL – USL”

  1. 1. zazania Says:

    Inventia lui Flutur.

  2. 2. CETATEAN Says:

    Ei, ce sa mai comentam ! D-le Rotundu ai vazut ca primarii PDL ? sau PV(partidul verde), au dat mai mult celor sarbatoriti, PSD-stii(usl) mai putin. Fiecare face ce poate. Primarul de la Dersca da de baut dinainte de inceperea campaniei de ar merge si el spre casa in 4 labe(pardon), daca nu l-ar duce inv. Ionel Agrigorcioaie acasa cu masina primarului si imprteuna rup afisele USL ziua in amiaza mare. Sau o alta isprava : a selectat o serie de mame si nu le-a dat voie sa ia alocatia de stat pentru copiii pana nu au vorbit cu el . Sau – le-a dat oamenilor bani (nu tuturor,ci celor mai necajiti) si i-a pus sa semneze si sa jure ca-l vor alege, altfel nu le va fi bine.Sau … multe mai sunt de spus.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia