May 31

În disperarea de a aduna bani de campanie şi voturi, liderul PNL Botoşani, deputatul Florin Ţurcanu uzează de orice mijloace. Imediat ce a fost stabilită lista cu candidaţii USL la nivel de judeţ pentru Consiliul Judeţean Botoşani şi în teritoriu listele cu candidaţii de primari şi consilieri locali, Ţurcanu a strâns câte 500 lei de fiecare candidat de pe lista de consilieri până la inclusiv locul 8, pe care l-a considerat eliginbil.
Mai nou, în deplasările prin judeţ, am descoperit o altă formă de şantaj.
Fratele său Mihai Ţurcanu, un medic veterinar anonim până mai ieri dar scos la lumină sub Guvernul Tăricenu, când a fost numit în fruntea Protecţiei Consumatorului Botoşani, a fost recent promovat.
El a fost numit de premierul Victor Ponta la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)  în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat.
Numirea acestuia în funcţie a fost semnată de premier în data de 23 mai. Această promovare s-a făcut pe filiera PNL, fiind susţinută de către Crin Antonescu.
Există o condiţie legată de această numire. Condiţia este ca Florin Ţurcanu să câştige la Botoşani preşedinţia CJ. Dacă n-o va câştiga el vas fi demis din funcţia de preşedinte al PNL Botoşani iar fratele demis şi retrimis la Botoşani.
Aflat într-o cădere liberă în preferinţele electoratului din judeţ, Ţurcanu este într-o situaţie disperată şi recurge la orice mijloc care-i poate aduce voturi. Umblă prin judeţ şi-i ameninţă pe medicii sanitar-veterinari că dacă nu-i asigură voturi, fratele său îi va da afară pe toţi. Numai că medicii sanitar-veterinari sunt liberi profesionişti, au cabinete private şi nu pot fi daţi afară de fratele lui Florin Ţurcanu, oricât ar fi el de preşedinte cu rang de secretar de stat.
Mai mult, ameninţările lui Ţurcanu au efect de bumerang. Medicii ameninţaţi nu numai că nu-i fac  campanie dar au grijă  să-l şi faulteze. Majoritatea medicilor veterinari sunt candidaţi la funcţia de primar sau consilieri locali pe listele Mişcării pentru Botoşani, adică a PDL. Ei fac campanie pentru Mihai Ţâbuleac şi nicidecum pentru Ţurcanu.
Se pare că nu-i departe vremea când Florin Ţurcanu va trebui să dea socoteală pentru toate nedreptăţile pe care le-a provocat în partid şi în afara lui. Stafia lui Bârsan de la Roma, cel care s-a dus în mormânt în urma unui infarct provocat de necazul de a-şi vedea falimentate afacerile familiei din cauza lui Florin Ţurcanu îl urmăreşte ca-n filmele de groază. Finalul carierei sale politice este extrem de aproape. N-o spun eu, o spun liberalii din PNL, puţinii care au mai rămas şi care nu-şi doresc altceva decât să prin clipa când Ţurcanu va oprimi lovitura de graţie.
Le pot spune că împlinirea aspiraţiilor lor de răzbunare se va produce în duminica de 10 iunie. Nu mai e mult!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Florin Ţurcanu şi noul său şantaj”

  1. 1. ioan Says:

    Azi la Iasi se inaugureaza Complexul lui Iulian Dascalu. Este mai mult o manifestare electorala a Psd-ului si pentru acest lucru sunt dusi de la noi din oras multi elevi (in asa-zise trupe de dans). Acesti elevi sunt pusi sa-si plateasca deplasarea si alte cheltuieli. Deci campanie elctorala USL pe banii copiilor. Cata marsavie. De ziua copilului sa fie furati copiii.

  2. 2. cetatean Says:

    la cati bani a luat domnul Turcanu de la colegii sai de partid….isi putea plati datoriile. am inteles ca d na lui merge la senator dar el ce face ? ca e sigur ca nu ia CJ ul. pe cine prosteste sa i a locul din partid? care fraier care pana acu a cotizat si si a facut campanie ii va lasa locul? pacat de semnificatia numelui partidului si de istoria lui.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia