Jun 04

Şi în această campanie electorală, ca şi în anterioarele, apar fel de fel de situaţii hazlii, de care îţi vine a râde dar care sunt de plâns.
Duminică, la Darabani, în timpul slujbei din biserică, înarmat cu o măgăoaie, candidatul PSD Cornel Aroşoaie a început să ţină „o slujbă” separată, de natură politică, concurând slujba din biserică.
Candidatul striga din toţi decibelii măgăoaiei la candidaţii Mişcării pentru Botoşani că s-au îmbrăcat în verde precum legionarii. Oamenii s-au adunat la o astfel de panaramă, numai că cei din biserică s-au simţit deranjaţi de „slujba” de afară. Cornel Aroşoaie, candidatul PSD, este în topul preferinţelor electoratului dărăbănean. Dar dacă va mai ţine câteva astfel de „slujbe”, riscă să fie depăşit chiar de către candidatul celor îmbrăcaţi în verde.
La Călăraşi candidatul Partidului Poporului – Dan Diaconescu este un bogat al satului, fost preşedinte de CAP şi actual fermier. Omul are maşini agricole, a arendat vreo 400 ha teren şi dă cea mai mică arendă la hectar dar câştigă bine şi din subvenţiile agricole.
Problema sa este că partidul lui Diaconescu înfierează cu mânie proletară ciocoii noi, ori Ioan Pleşca este unul dintre ciocoii de marcă din zonă. E drept, în campania care şi-o face pentru a fi ales primar nu pomeneşte nimic de ciocoi, că asta i-ar mai trebui, să vorbească de funie în casa spânzuratului.
Tot la Călăraşi, actualul viceprimar Aurel Prisacaru candidează la funcţia de primar din partea USL, mai exact al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu este un luptător. Şi-şa turnat neamurile la Securitate ca să pună mâna pe averea lor, a pus mâna şi pe averea statului prin preluarea pe nimic a patrimoniului ce formează societatea Grivco, a jumulit de câteva milioane bune de euro Institutul de Cercetări Alimentare iar, acum râvneşte la Loteria Română, după ce i-a fraierit pe români şi le-a luat banii cu jocul televizat Bingo.
Şi candidatul său este un luptător, dar cu cu mintea, că aşa ceva îăi este peste putinţă. Prisacaru dă cu palma, cu pumnul, cu bâta, cu piatra cu orice-i pică la îndemână când i se pune pata.
Nevasta l-a părăsit, nemaiputând răbda bătăile primite. Pe copii i-a fugărit de acasă şi au plecat bieţii de ei desculţi la trenul din gara Răuseni. Acum sunt oameni instruiţi, cu facultate, aşezaţi la casa lor iar de tatăl lor nici că vor să mai audă.
În schimb, Prisacaru îşi foloseşte din plin forţele fizice şi îşi anihilează rând pe rând adversarii politici. Directorul de şcoală, profesorul Papuc, pentru că s-a arătat pe faţă a fi susţinătorul actualului primar, s-a ales cu geamurile sparte. Un alt consilier local,  Tucaliuc, şi el susţinător al primarului în scaun, şi-a pus sticlă nouă la geamurile casei
Mai rău este faptul că primarul actual de Dângeni, social-democratul Stelică Trofin, care vreme de 12 ani a mâncat la ciuperci, nu mai mănâncă. Omul stă mai mult prin casă, că s-a săturat şi el să fie huiduit când a încercat să le ceară dânginenilor un al patrulea mandat.
De 12 ani le promite localnicilor aducţiune de apă şi canalizare, fără a picura ceva la robinetele publice, darămite prin casă de om. Când l-au auzit din nou că le va aduce apa în casă şi le va asigura canalizare, oamenii l-au huiduit. Au şi ei pretenţia că dacă tot i-a minţit, măcar să schimbe minciuna.
La Manoleasa, ieri, zi de sărbătoare, un candidat la funcţia de primar împărţea flori la femei. Nu fire, ci ghivece şi nu câte unul ci câte şase – şapte. Primarul liberal Mihai Mircea a sunat la Poliţie. I s-a spus că mai târziu vor apărea şi ei. Adică după ce candidatul va termina de împărţit ghivecele cu flori,
 Săptămâna aceasta, fiind ultima din campanie, vor apărea şi alte picanterii, lucruri trăsnite, se va mânca din plin la ciuperci iar fraierii vor vota din nou vorbele frumos ambalate în fraze goale. Mă întreb când vor descoperi şi ei că bunăstarea în gospodărie vine de la muncă şi nu de la promisiunile electorale?!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Năstruşnicii electorale”

  1. 1. gigy Says:

    Dl. Rotundu ar fi trebuit să scrie și de Vlăsinești. Cu toate că în Jurnal îl dă câștigător pe actualul primar PSD Lucian Trufin realitatea este cu totul alta,iar afișele acestuia puse pe case, garduri etc.nu înseamnă și voturi.După ce în urmă cu două săptămâni a făcut o lansare a candidaturii la Căminul Cultural din Vlăsinești, cu mici și bere pe bază de bonuri, numai la oameni anume ,duminică 3 iunie a.c. a mai făcut o lansare a candidaturi în Căminul Cultural din Sârbi, la fel cu mici și bere, folosind, mașinile,logistica și personalul primării la toate acțiunile sale. Nimeni nu a contestat, sau să sesizeze organele pentru mită electorală, considerând că doar în campania electorală omul mai prinde un mic și o bere de la primar. Luni 4 iunie a.c. contracandidatul lui Trufin ,Ionel Oniciuc candidat al Mișcării pentru Botoșani a organizat o întâlnire cu electoratul la Sârbi unde a participat și candidatul la președenția Consiliului Județen, Mihai Țâbuleac și Cristian Achței.Întâlnirea a avut loc în stadă. A fost imprivizată o scenă pe plotforma unei mașini, fiindcă primarul Trufin nu a dat voie în Căminul Cultural ,nici măcar în curtea acestuia.Deși poliția a fost înștiințată despre acestă întâlnire și a venit la fața locului a doua zi i-a trimis citație ca să-l amendeze cu o sută de milioane lei vechi organizatorului acestei întâlniri Ionel Oniciuc fiindcă nu avea autorizație conform Legii 60 a adunărilor publice.Dar poliția a uitat că există Legea alegerilor locale nr. 67/2004, republicată și la art.62 alin 1,se stipulează pintre altele că,partidele politice, candidații etc. au dreptul să-și exprime opiniile în mod liber, prin mitinguri, adunări etc. Primarul Trufin a sesizat și el poliția. În opinia lui și a poliției dacă dl. Tâbuleac vrea să se întâlnească cu alegătorii din județ, trebuie să ceară autorizație de la primarul respectiv. Dacă dl. Rotundu binevoiește noi cei de la Mișcarea prntru Botoșani Văsinești îi punem în față o mapă impresionantă a domnului primar Trufin chiar și după alegeri.Și îi dăm și o primă pistă. Să stea de vorbă cu omul de afaceri Liviu Martiniuc din Săveni, pe care Primarul Trufin a încercat să-l tragă pe sfoară. Liviu Martiniuc construiește la ieșirea din Săveni spre Vlăsinești un servis auto.Terenul avea proprietari,numai că primarul Trufin în 2011 la împroprietărit pe tatăl său Trufin Petru cu suprafața de sub construcție.Punem la dispoziție copie după Titlul de proprietate. Sunt multe lucruri de spus dar toate la timpul lor.

  2. 2. Madalina Says:

    ok.la noi in comuna sunt trei biserici si in toate preotii isi lauda candidatul de la pdl in timpul slujbelor si fac campanie electorala atat in sat,cat si in biserica.Mai nou pana si Dumnezeu face ppolitica…SE POATE ASA CEVA?

  3. 3. lasa_ma Says:

    in mod normal, cadrele MAI cat si MApN precum si preotii, nu au voie sa faca politica. Am spus ca le este interzis sa faca politica, nicidecum ca ei nu ar face

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia