Jun 07

Comunismul a căzut în România în decembrie 1989. A fost înecat în sângele tinerilor care au dorit libertate şi au murit pentru ea. Ei sunt adevăraţii eroi şi nu alde Gheorghe Marcu care vrea pământul UM 01189 de pe Petru Rareş pe motiv că el este erou revoluţionar.
Comunismul a murit înecat în sângele vărsat dar comuniştii trăiesc printre noi şi o duc extrem de bine. Şi din nou mă văd nevoit să revin asupra comunei Călăraşi, mai exact asupra ultimelor evenimente care se consumă mai mult la vreme de noapte. Căci comuniştii nu lucrează la lumina zilei şi nu la vederea oricui. Ei promovează cu cerbicie metodele ilegalismului şi a lipsei de răspundere.
Prin Călăraşi se împart, la vreme de noapte, fel de fel de manifeste instigative la adresa primarului Elena Vrajotis. Iar manifestele nu poartă semnătura nimănui, pentru că laşitatea face casă bună cu mârşăvia.
Desigur, oamenii s-au prins cine sunt autorii şi nu-i iau în seamă. Dar fapta rămâne şi ea creează traume morale, fără ca autorul ei să răspundă. Astfel de manifeste au fost împărţite de  viceprimarul Prisacaru, ce candidează la funcţia de primar din partea PC. Omul nu face decât să-şi copie stăpânul, adică pe Dan Voiculescu, cel care a lucrat tot la vreme de noapte şi a jumulit averea statului devenind multimilionar în euro.
Prisacaru aplică metoda folosită de Mihai Gâdea pe Antena 3: repetă minciuna până devine adevăr. Este sloganul folosit din plin de iGoebbels, ideologul fascismului  şi Ministrul Propagandei Publice al lui Hitler.
De o violenţă ieşită din comun, lăsat de nevasta care n-a mai putut rezista bătăilor, copii fugăriţi de acasă în lumea largă şi trăind în concubinaj, viceprimarul impus în funcţie de coaliţia USL, n-are activitate ca edil puiblic dar are ca bătăuş de frica căruia tremură mulţi săteni.
După ce a pus sau s-a implicat direct în spargerea geamurilor la cei care nu-l susţin, acum împrăştie manifeste denigratoare la adresa primarului care a schimbat, prin activitatea sa, fala comunei. Oamenii văd realizările primarului dar şi comportamentul violent al celui ce aspiră la funcţia supremă în comună.
Iar cu Prisacaru şi-a dat mâna un alt comunist înrăit, fost preşedinte de CAP care dădea pe mâna miliţiei pe toţi cei găsiţi cu un ştiulete în traistă. Ioan Pleşca este unul dintre noii ciocoi proveniţi din rândul comuniştilor.
Duminică, la biserică, fiica sa, de faţă cu toată lumea s-a răstit la preot că de ce mulţumeşte primarului pentru sprijinul acordat bisericii. Probabil voia să aducă mulţumiri lui taică-său, care jumuleşte la greu ţăranii de la care a arendat terenul şi le dă toamna câţiva saci cu grâu în bătaie de joc.
Pleşca a fost viceprimar până în anul 2008. În mandatul său s-a furat de la un drum modernizat cu bani europeni câteva miliarde de lei. Acum Primăria Călăraşi trebuie să dea înapoi banii europeni, suma de 35 miliarde de lei plus dobânzile. Cu tupeu, Pleşca vrea din nou primar, numai că locul său, dacă organele de cercetare penală ar fi fost mai operative, ar fi fost acolo unde ajung toţi cei care au furat statul.
Candidat al PP-DD, partidul care luptă contra ciocoilor, iată că este condus chiar de ciocoi. Minte Dan Diaconescu la Bucureşti, minte Pleşca la Călăraşi dar mint în paguba lor pentru că românii s-au deşteptat şi nu se mai lasă păcăliţi de cei cu gura mare, de cei care vor funcţii publice împrăştiind manifeste la vreme de noapte şi care n-au nici un fel de realizări în interes public ca să le dea credibilitate.
Noaptea, prin Călăraşi, pe străzile frumos pietruite de actualul primar Vrajotis, stafiile plătite de Prisacaru şi Pleşca cutreieră satele comunei şi aruncă prin curţile oamenilor manifeste denigratoare cu îndemnul „Treziţi-vă!”
Şi oamenii se trezesc de la o zi la alta şi îşi dau seama ce caracter mârşav au cei care le cert votul pentru a continua să se înfrupte din banul public, cum au mai făcut-o. Duminică vor vota şi cu mintea şi cu inima pe cel cu fapte concrete şi nu pe hoţomanii care-i jumu8lesc zi de zi prin fel de fel de tertipuri.
Problema de la Călăraşi nu este singulară iar botoşănenii din întreg judeţul să fie atenţi la toţi candidaţii. Nu numai prin USL sunt astfel de secături. La Manoleasa este o secătură PDL-istă care la fel îşi bate joc de un primar care are realizări şi care l-a oprit din furatul banilor publici. În loc să-i mulţumească, îl denigrează prin manifeste.
Dan Voiculescu să doarmă liniştit căci sămânţa pe care o aruncă noapte de noapte Mihai Gâdea pe Antena 3 dă roade. Până când va veni vremea ca legea să-şi spună cuvântul şi toţi aceşti hoţomani, cu Voiculescu în frunte, vor ajunge după gratii. Au sfârşit în ştreang, de glonte sau au ajuns după gratii dictatori ai lumii care se credeau invincibili şi nemuritori dar nu un turnător ca Voiculescu şi şi cei care se cred la adăpostul puterii sale.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia