Jun 08

Vreme de câteva zile, prin Botoşani şu judeţ cei de la USL au împărţit alegătorilor ciocolată şi câte un fior de garoafă. Probabil că trandafirii lor tradiţionali costau prea mult şi nu erau suficient de roşii, iar USL-ul abia s-a instalat la putere şi n-au apucat a se înfrupta pe măsura nevoilor electorale, aşa că s-au mulţumit doar cu garoafe.
E drept că garoafele şi ciocolata n-au plătit-o, le-au primit ca donaţii de la patronii care speră că USL le va umple cămara firmei cu lapte şi miere. Vor afla ei imediat după aceste alegeri locale cam ce le-a pregătit Guvernul Ponta! Ei de miere amară n-au aflat?
Îmi spunea primarul de la Dersca, invidios pe garoafele pe care le împărţeau oamenii lui Coşman, şmecherul de la APIA devenit candidatul PSD la funcţia de primar, că pe coada garoafelor era agăţată o etichetă cu „votaţi  Ţurcanu”. Normal că o astfel de etichetă a fost legată de coada garoafei că doar n-avea să fie legată de coada oilor lui Ţurcanu de la stâna de sub pădurea Cozancea, că oile nu votează.
La Broscăuţi nu s-au împărţit garoafe. S-au dat mici şi bere, adică s-a desfăşurat o chermeză neocomunistă, în amintirea chermezelor din „iepoca de aur”. Gheorghe Groza, fost şef Serviciu judiciar în Poliţia Dorohoi, şi el candidat la primărie, i-a adunat pe oameni şi le-a spus direct că el nu le dă de băut, ca să aibă capul greu la vot. El le-a arătat documente doveditoare a furturilor comise de actualul primar liberal, după care i-a trimis la chermeza USL, să bea şi să mănânce la ei dar să vină cu votul la el. Se va vedea duminică seară dacă strategia sa va da roade.
Şi tot la Broscăuţi, primarul Gheorghe Avasilichioaie, mazilit din PNL de Ţurcanu, a împărţit la oameni nişte haine primite ajutoare mai demult timp. Numai că şoarecii, văzând că ajutoarele sunt ţinute de primar la popreală, au ros cât au putut. Aşa că beneficiarii ajutoarelor au constatat cu surpriză că hainele primite, pantalonii de trening, sunt roase inclusiv în cur. Probabil ca aerisire naturală!
Primarul de Manoleasa n-a vrut să dea nimic oamenilor pe motiv că vreme de patru ani le-a făcut multe lucruri utile prin comună. În schimb, contracandidatul său Boroleanu a împărţit ghivece cu flori la femei, după care a adus de la Prut rabe cu nisip şi ler-a dat bărbaţilor din Zahoreni câte o căruţă de căciulă, să ajungă la tot satul. Au luat nisip şi cei care n-aveau nevoie, că doar era de pomană!
În această seară, în Botoşani, Flutur s-a bătut cu Portariuc în spectacole. Portariuc a amenajat unul pe Pietonalul Unirii, dar cu criză mare de spectatori. A ademenit câteva babe scofâlcite, fugite de acasă să nu le.găsească cea cu coasa. Tineretul s-a dus la spectacolul lui Flutur, unde a cântat Ana Lesco. Aici s-au adunat pe tăpşanul Poligonului ACR de ziceai că iar a pus USL-ul de-o chermeză.
În bătălia spectacolelor a învins Flutur de la distanţă. Se va vedea cine va câştiga şi bătălia în voturi.
Oricum, pentru duminică vă urez distracţie plăcută la vot! Eu prefer să mă distrez cu ce va ieşi din urne.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Când garoafele sunt mai roşii ca trandafiriii”

 1. 1. georgel Says:

  Si la Flaminzi la floraria de la ansamblul locuinte a fost descarcat un microbuz plin cu pachete cu garoafe cu dedicatie pentru USL pentru a fi impartite alegatorilor.In toti cei patru ani cat au fost in opozitie USL-istii au votat impotriva tuturor proiectelor propuse de putere decizie care a fost adusa la cunostinta cetatenilor de catre conducerea primariei fapt ce pe cetateini i-au indignat.Pentru a mai indulci spiritele membrii USL s-au prezentat la portile cetatenilor ca la emisiunea ,,IARTAMA” cersind votul in schimbul unei garoafe.Ramane de vazut daca Flaminzenii v-or fi impresionati de garoafa ofilita in locul trandafirilor sau v-or alege un viitor mai frumos pentru cei ce v-or urma.

 2. 2. Laurentiu Says:

  O atmosfera de vara prin zona noastra…verde + rosu, ce ne mai putem dorii?! Sa zicem ne-am dorii sa scapam de ei, de verzi dar si de rosii si sa avem si noi parte de politicieni care ne faca onoare si pe care sa-i votam cu placere :)

 3. 3. botosanean Says:

  Si noua ne-a dat Flutur mici si pulpe la gratar, vodca si bere la Clubul lipovenilor de pe Popa Sapca – si ce daca – PDL si-a batut joc de noi toti.
  Nu trebuie sa ne amenintati in nici un fel ce ne va face noua USL – normal ca trebuie sa se ia ceva masuri dar cu siguranta nu va fi bataia de joc care a fost. Flutur, Gheorghita si Zarug daca nu ar fi fost asa de aroganti si plini de ei – ar fi avut mai mult de castigat.

 4. 4. zazania Says:

  Sa te dixtrezi bine, don’ Rotundu. Sa vad cine iti va deconta cheltuielile cu publicitatea.

 5. 5. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Tâzania
  Fii liniştită, nu mai lucrăm demult timp pe datorie. Ne-a vindicat de această boală Ţurcanu.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia