Jun 12

Duminică seara, după încheierea timpului de vot, am fost invitat să fac comentarii pe postul local Tele’M Botoşani împreună cu alţi jurnalişti locali. Printre cei cu care s-a intrat în dialoguri directe s-a aflat şi senatorul Liviu Câmpanu, candidatul UNPR  la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.
Cred că senatorul era bine aghesmuit pentru că a avut un discurs total incoerent. Cu accentul său graseiat, „r”-ul devenise atât de pronunţat că vorba ăi era neinteligibilă.  S-a înţeles doar că el a câştigat alegerile la preşedinţia CJ, deşi a cules doar procente nesemnificative, situate sub 5%. Pentru că veni vorba de candidatul PDL la primăria Hudeşti, despre care eu am afirmat că vreme de patru ani s-a aflat într-un conflict continuu cu primarul, Câmpanu a intrat din nou în direct şi a ţinut să spună că Zlei s-a dus la PDL pentru că i s-a dat bani.
I-am amintit senatorului că Zlei, căci aşa se numeşte persoana, a fost favoritul său şi chiar voia să-l pună inspector general la IOŞJ Botoşani în vremea când era vicepreşedinte al UNPR.  Tare s-a supărat senatorul că i-am adus aminte de aşa ceva şi ca replică a declarat că i-am cerut 3000 lei pentru campania publicitară. Da, aşa este!
El mi-a cerut o ofertă publicitară pentru Jurnalul şi i-am spus că fiind un partid mic, dacă oferă suma de 3000 lei îi voi realiza patru discursuri televizate, gen interviu, pe care le voi posta pe site-ul Jurnalului. Filmările, montajul şi spaţiul ocupat pe site costa mult mai mult, dar i-am avansat această ofertă gândindu-mă că-l voi ajuta să rupă din voturile lui Ţurcanu.
Câmpanu a fost de acord, dar cu plata la sfârşit. Cum el este cunoscut ca rău platnic, l-am sfătuit să-şi caute alt fraier.
S-a mai enervat Câmpanu că l-am făcut vinovat de desfiinţarea spitalului din oraşul Darabani şi că de aceast6ă desfiinţare a beneficiat soţia sa, medic ce conduce propriul spital privat, situat chiar peste drum de spitalul desfiinţat.
Senatorul s-a supărat pe mine ca văcarul pe sat. Nu eu l-am făcut vinovat de aşa ceva ci oamenii din oraş, pe care i-am filmat în reportajul intitulat „Darabani – polul sărăciei” difuzat pe Tele’M în seara zilei de 12.05.2012. Tot judeţul a văzut reportajul numai senatorul nu. E problema sa la ce emisiuni se uită la televizor, dar cei din zona Darabanilor nu l-au mai votat şi nici nu-l vor mai vota vreodată.
Cariera senatorului graseiat la vorbă se va încheia la toamnă, când i se va expira mandatul de senator şi va deveni ce-a mai fost: un anonim medic în Darabani care va merge pe stadion şi va oferi 50 lei celui care va da un pumn „în botul arbitrului”, aşa cum a mai făcut-o.
Şi soţia sa, fostă candidat UNPR la primăria Darabani, a obţinut rezultate extrem de ruşinoase. Adunătura de „păsărici” dărăbănene de pe lista de consilieri n-a ajutat-o la nimic. Carierea ei politică nici n-a început măcar, aşa că n-are ce sfârşi.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Sfârşitul politic al graseiatului senator Câmpanu”

  1. 1. Laurentiu Says:

    Multi si-au avut sfarsitul dupa aceste alegeri…sa speram ca pica in sfarsit mafia din tara asta, sau gandesc prea departe?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia